[]

Sigara kokusunun artık çok daha kötü olması

Selamlar duyuru ahalisi,

Sigara içmeyen biriyim ancak hayatım boyunca sigara içen insanlarla aynı ortamda bulundum, gerek iş yerinde, gerek aynı evi paylaştığım arkadaşlarımın yanında her zaman sigara içen insanlar oldu, rahmetli babam samsun sigara içerdi hem de günde en az bir paket, ancak bu sigara içilen ortamlarda sigaranın kokusu bu kadar rahatsız etmezdi, en kötü camı pencereyi açardınız içerisi havalanırdı sigara kokusu kalmazdı.

Bugün evimize kayınbirader geldi mutfakta oturduk camları açtık arka arkaya sigara yaktı tüm üstümüze başımıza, elimize yüzümüze evin her yerine nahoş bir sigara kokusu sindi elimi yüzümü defalarca yıkadım koku gitsin diye, şimdi içtiği sigaradan diyebilirsiniz ama benzer iğrenç kokuyu gittiğim her yerde alıyorum korkunç, ekşimtrak bir koku siniyor insanların üzerine.

Ben mi yanılıyorum yoksa artık sigaralar daha çok ve farklı mı kokuyor, sigara içenler ne düşünüyor bu konuda?

 
haklısınız hocam. eskiden dalı paketten çıkarınca şöyle bi koklardım bazen. misssler gibi kokardı, içmiyorken bile mis kokardı. sonra başladık vs. şimdilerde sigaranın gerçekten tadı yok, hepsi leş. hayır kaliteli sigara olsun 50 lira vereyim pakedine. böyle resmen ağaç kabuğu içiyoruz bir de eşek yüküyle para veriyoruz. en ucuz sigara olmuş 22,5 lira.

çareyi sigara şirketlerini boykot etmekte buldum. kaliteli sigara üretilene kadar almıyorum.
  • feel the blanks  (04.04.22 00:06:09) 
Üstteki arkadaş haklı. Her şeyde nasıl ki kalite düşüyorsa bu durum tütüne de yansıyor. Tütünün anavatanı olabilecek bir konumda bulunmamıza rağmen en leş tütünlerden birini içiyoruz. Avrupadaki sigaralar hala mis gibi ama bizdekiler evrim geçirdi artık çöp içsek daha iyi bunlardan. Bu durumda kalitesi azalan tütünün kokusunun değişmesi de çok normal.


  • mg3929  (04.04.22 00:14:36) 
Bizim Anadolu köylerinde ahırlarla evler içiçedir. İlk gittiğinde tezek kokusundan burnun düşer de bir süre sonra duymaz olursun o kokuyu. Uzun süre ayrı kalınca beyin o kokuya karşı tekrar hassaslaşır. En ufak tezek kokusu seni rahatsız eder olur.

Şu an bahsettiğin olay tam da bu örnekteki gibi. Çevremizde sigara içen insan sayısı azaldıkça, biz sigara içmeyenler bu kokuya karşı daha hassas hale geliyoruz.
Bir zamanlar günde üç paket sigara içen ben, apartman merdiven boşluğunu leş gibi sigara kokutan komşumu yakalasam bir kaşık suda boğacak durumdayım.
  • Mirket  (04.04.22 00:20:13) 
geçen aynısını arkadaş dedi, parlament alıyorum ot gibi, malboro alıyorum ot gibi, hiç birinin birbirinden farkı yok dedi.

sanırım büyük ölçüde de sarma falan içilmeye başlandı tütüncülerden alınma.
  • killerbee  (04.04.22 00:23:34) 
Nerede o eski sigaralar demek istiyorum ama linç yeme korkusundan diyemiyorum.

Eski sigaraların/tütünlerin nostaljisi kaldı artık. Çünkü her şeyin kalitesizini bize ittiriyorlar. Yerlisinden yabancısına her sektörden her marka/şirket bunu âdet haline getirmiş durumda. Eskiden sigara markaları arasında tad, duman ve yoğunluk anlamında farklılıklar olurdu. Şimdi neredeyse hepsi aynı tütün ve işlemden geçmiş gibi berbat.
  • skzr  (04.04.22 00:32:08) 
Eskiden tütün kokuyodu şimdi gerçekten umumi wc kokuyor.


  • megalomaniac  (04.04.22 05:34:56) 
son 1-2 aydır içtiğim sigara berbat bir hale dönüştü. bunu marlboro touch blue başlığında da görebilirsiniz. dün bir arkadaşım da aynı şeyi kent slim için söyledi.

tadını geçtim içinden artık bildiğin tahta parçaları çıkmaya başladı.
  • teritori  (04.04.22 09:57:37) 
Mevzuat gereği artık tütünlere yıkama ve aromalandırma işlemi yapılamıyor böylelikle tüm marka sigaralara birbirinin aynı oluyor işlem görmedikleri için de dumanları gayet kötü kokuyor...


  • apocalipy  (04.04.22 10:17:47) 
Evet ben de içerken midem bulanıyor artık sigara ciddi olarak kalitesizleşti. Marlboro touch one içerdim bir anda tadı değişti iğrenç bir şeye dönüştü. Şu an markanın önemi yok ne içsem aynı hissediyorum.


  • perfectum  (04.04.22 10:48:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.