[]

Bu kadar arapça bilen varken nasil oluyorda en fazla arapça bilen araniyor

Milyonlarca ana dili arapça suriyeli var türkçeleride canavar gibi zaten yillardir turkiyedeler.

Mardin ve hatay full arapça biliyor.

Kariyer sitelerinde ....... Yabanci dil bilen aratiyorum hep arapca 1 numarada.

Bu nasil oluyor hala bu dili bilen insanlari ariyorlar bu kadar beni aydinlatir misiniz tesekkurler

 
İmam hatipleri
Arap dili edebiyati
İlahiyat okuyanlari imamlari falan daha saymadim
  • Slynmaster  (03.04.22 19:34:26) 
@mess

Aydinlatici yorumun icin tesekkurler.

Sitede sadece sunu ariyorlar diyemem herturlu is kesimi var.
Satis elemani da ariyorlar tercumanda karisik ama merak ediyorsan. Kariyer net e arapca bilen yazabilirsin ben ist avrupaya bakiyorum genelde
  • Slynmaster  (03.04.22 19:52:22) 
Arap hasta çok, tercümanlar arasında çok sirkülasyon oluyor çünkü kötü şartlarda çalışıyorlar çoğu da deneyimsiz falan. Dolayısıyla bu talep hiç bitmiyor.


  • perfectum  (03.04.22 20:19:02) 
İHL, İlahiyat vsde Kuran Arapçası öğretilir. O lehçe de bugün en fazla Latince kadar yaşıyor, sadece yazılı kaynaklarda kalmış ve sözlü olarak din adamları dışında hemen hiç kullanılmıyor. Ayrıca dillerin yaşayan lehçelerinin de çoğu pratikte birbirini pek anlamaz. Kürtçede bile Kirmanci konuşanlar Zazaca konuşanları anlamıyor, nerede kalmış tüm Ortadoğu'da farklı lehçelere sahip Arapça... Bu yüzden farklı şive ve lehçelere hâkim çalışanlar aranması normal.


  • 15 yildir okurum da simdi ne yazacagim  (03.04.22 21:01:07) 
Fatihte arkadaşımın evine gelen temizlikçi hanım Hataylı araptı, burada çalışacağına tercümanlık yap falan diye sordum eşinin izin vermediğini söyledi. Temizliğe gitti evlerde erkeklerin evi.

Bir de bazı işlerde para trafiği hep ofiste dönüyor, arıyorlardır ama güvenipte işe almıyorlardır.
  • spherical  (04.04.22 00:46:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.