[]

tam olarak nasıl cevap vermem gerekiyor?

merhaba, yüksek lisans başvuru için 1 cümlelik bir soruya cevabım tam karşılık değilmiş gibi düşünüyorum.

"Why do you want to study Data Analytics to pursue this career?"

ben aşağıdaki gibi bir yanıt verdim ama yine sorunun karşılığı değil gibi geliyor. yoksa cevabım iş görür mü?

"Studying data analytics will help me to make data better by asking logical questions in order to uncover trends and insights behind data while teach me to help the organizations' strategic choices."

 
Şöyle; "make data better" derken ne söylemek istediğiniz anlaşılmıyor. "by asking the right questions" doğru kalıp. "behind data" türkçe ingilizce karışımı olmuş. whiledan sonra fiilde gramer ve anlam hatası var. Stratejik seçeneklere yardım etmenizi mi öğretiyorlar, organizasyona yardımcı oluyorsunuz. The organizations derken de hangi organizasyonlar?

Girmesi zor, sizin için önemli bir programsa biraz daha düşünebilirsiniz cevap üzerinde. Başvuran insanların hepsi böyle yazar zaten biraz daha kişiselleştirebilirsiniz.
  • archmage mahmut  (02.04.22 20:38:20) 
Data analytics'in tam olarak ne olduğunu bilmiyorum, bu yüzden cevabım anlamsız/alakasız olabilir, ancak belirgin olarak dikkatimi çeken cevap şu tonda olmuş:

- benim için sizle yapıp yapacağım çalışma bir araç, siz basamaksiniz. Atlayınca da bakacağım iş bunlar bunlar.

yani tabii ki araçsal bir tarafı olacak da, bundan ibaretmis gibi anlasilabilecek bir şey olması sıkıntı olabilir, demek istediğim. bu kısmını programın içeriğinde ilginizi ceken bir şeyleri ekleyerek dengeleyebilirsiniz belki.
  • encokbenisevinnolur  (02.04.22 23:34:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.