[]

Merdiven altı bir internet sağlayıcı babama internet satmış.Nasıl iptal olr

Merhaba, 0850 520 2254 adlı bi numaradan arayıp ev internetiniz sona eriyor 5 gün içinde yenilemeniz lazım demiş. Babam da 70 küsur yaşında pek bu işlerden anlamadığından onay veriyor aylık 110 liraya. Eve gelince öğrendim, sonra türk telekomu aradım onlar da öyle bir numaralarının olmadığını söyledi. Ben de ama herhangi bir şey imzalamadık bir şey olur mu diye sorunca sesli onay da imza yerine geçiyor dediler. Halihazırda internetimizden memnunuz bu dolandırıcılardan nasıl kurtulabiliriz? Bir de bu numarayı arayınca şikayet sitelerinde 36 ay taahhütten falan söz ediyorlar. Aradığımız numara da sürekli banttan kayıt dinletiyor, hasılıkelam bundan kurtulmak mümkün müdür?




 
Her halükarda hizmet alınmaya başladıktan sonra bile 15 gün içerisinde iptal etmeye hakkınız var. Kaldı ki diyelim eve kurulum için geldiler, istemiyorum diyip kurulum yapacak işçileri gönderebilir, ardından da firmayı arayıp başka bir internet servis sağlayıcısıyla anlaştığınızı söylemeniz kâfi olur düşüncesindeyim, ama burası Türkiye. Bütün bunlara ek olarak sizin yerinizde olsam Btk'ya da ayrıca ihbarda bulunurum, durumu anlatırım.


  • skzr  (31.03.22 23:27:39) 
Eve gelirler mi bilmiyorum? Bir de btk'ya nasıl şikayette bulunabilirim? Cevabınız için de teşekkür ederim. Bilerek yaşlıları seçiyorlar zaten.


  • spartamed  (31.03.22 23:35:11) 
Btk'nın muhakkak sitesinde şikayet için bölümü vardır hocam. Yoksa bile btk iletişim hattını arayın, en kötü tüketici hakem heyetinde işiniz hallolur.


  • skzr  (31.03.22 23:37:26) 
BTK'nın sitesine baktım ama şikayet bölümünde türk telekom, mileni, vs vs şeyler var ve onlardan herhangi birini girince de abonelik numarası istiyor.


  • spartamed  (31.03.22 23:46:41) 
Hocam orada yoksa btk lisansı yoktur, btk lisansı yoksa zaten çok feci merdiven altı şirkettir. Firmanın ismini vs söylememişler mi?


  • skzr  (31.03.22 23:49:28) 
@szkr yok türk telekom internetiniz bitiyor deyip (ki internetimiz de türk telekom değil) babamı yanıltmışlar.


  • spartamed  (31.03.22 23:50:39) 
Yarın gün içinde o numarayı siz arayın hocam en iyisi. Hiçbir şekilde internet bağlatmak istemediğinizi belirtin. Hatta işi ileriye götürüp avukat aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı söyleyin.


  • skzr  (31.03.22 23:52:08) 
edevlet'ten de bakın bi, orda da abone olunan servisler falan görünüyor olmalı. hatta ordan iptal başvurusu yapabiliyorsunuz.


  • do you remember me  (01.04.22 00:06:52) 
benim anlamadigim olay bu adamlar diyelim ki bizi katakulliye getirip sattilar . benim devam eden bir int. sozlesmem oldugunu dusunelim. bu adamlar beni nasil ikinci kezi internete baglayacaklar?

@skzr nin dedigi gibi eger bir sekilde kuruluma gelirlerse hayir kardesim istemiyorum deyip adamlari sepetleyebilirsiniz. sonucta ortada bir sozlesme vs yok. ustelik devam eden bir internet aboneliginiz varmis. bence hic bir sey olmaz. sizin mevcut aboneliginizi herhangi bir baglanti, modem kurulumu falan yapmadan tasiyamazlar. biraz insanlarin boslugundan yararlaniyor bu seref yoksunlari. siz hic uyanmamis olsaydiniz belki eve gelip sozde kurulum yapip bir abonelik baslatacaklardi.
  • exlibris  (01.04.22 00:08:43) 
yıllar yıllar önce de bizim ailede benzer bir durum olmuştu, tüketici hakem heyetine başvurulmuştu diye hatırlıyorum, onlar da sözleşmenin kopyasını savunma için göndermişlerdi, ama biz bir şeye imza atmamıştık, gönderilen sözleşmede bizim yerimize imza sallamışlar, bunu görünce bundan da şikayet oluşturmuştuk, sonra bi daha ne fatura geldi ne başka bir şey.


  • do you remember me  (01.04.22 00:10:40) 
Ödemeyin karti kapatın onlar sizi şikayet etsinler. Zaten 3 ay sonra hizmet kapanır odenmezsw


  • sonhakan  (01.04.22 00:27:56) 
Merdiven alti degildir o, senin aboneligin neyse onun bayisidir.

Numarayi inkar edecek tabi ne yapacakti, mevcut sozlesmene eklemislerdir soyledigin seyi.
Haliyle legal oluyor imza atmana gerek yok yani.
Ben de gecen turkcelli arayip 1 yil daha taahhut verdim imza atmadim.
  • divit  (01.04.22 00:49:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.