[]

Mezun olduktan sonra ne zaman ve nasıl hk.

Iş buldunuz? Bu surec ne kadar sürdü neler yaptınız? Nasıl iş buldunuz? Mezun olmama 2 ay var ve şimdiden yüzlerce yere başvurmusumdur. Ya dönmediler ya da olumsuz. Sizce ne yapmalıyım? Siz ne yapmıştınız




 
okulum 4 dersten 2 sene uzadı.
bu süre zarfında, dayımın yanında şu anda yapmış olduğum mesleğe başladım.
mezun olduğumda 2 sene tecrübeliydim yani.
mezun olur olmaz da çalıştığım sektörün en iyi firmalarından birinde uzman olarak iş buldum.

yani okulu uzatmam benim şansım oldu hayatımda.
  • teritori  (30.03.22 17:28:59) 
4. sınıfta Mayıs ayında Big4'dan bir şirketle sözleşme imzaladım. Çift anadal dersleri dahil tüm dersleri 4. sınıfın ilk döneminde bitirdim. Son döneme sadece seçmeli İngilizce konuşma dersi bıraktım. Bunları hep önceden planladım. 3. sınıfın 2. dönemi ve yaz okulunda 4. sınıfın son dönemindeki dersleri üstten aldım, çift anadal derslerini tamamlamıştım.

Bu şekilde iş görüşmeleri için vaktim oldu. Sınavlarına, görüşmelere girdim. Toplamda 5 yere başvurdum, 3 banka, 2 Big4. 3 yerden teklif aldım; 1 banka ve 2 Big4'dan.

Ne kadar sürdü? Şubat'ta başvuruları yaptım. Mayıs'ta sözleşme imzaladım.
  • gabe h coud  (30.03.22 17:34:44 ~ 17:37:21) 
Mezun olduktan sonra askere gittim. 6 ay geçti. Sonra biraz dinleneyim derken virüs çıktı. Virüs azaldıktan sonra buldum. Kariyer.net'ten bulmuştum. Düzenli başvuru yapmıştım. Bölüme göre değişir bu.


  • dissendium  (30.03.22 17:35:29) 
Mesleğe göre değişir ne yapılacağı. Az çok demeden ne iş bulursan başla. Sakın boşta kaldım yüksek lisans falan yapayım deme.


  • nvidia  (30.03.22 17:39:00) 
Yaza dogru yeni mezun pozisyonlari daha fazla aciliyor. Merak etme bulursun, hangi universite?

Bir de ben mesela mayis ortasinda falan kesinlestirmistim. Tum bankalarin, e ticaret sirketlerinin, telekominikasyon sirketlerinin ilanlari oluyordu. Ulasabildigim her kanaldan basvurmustum martta falan. Mayista imzalari atmistik.

Ayrica cvne bir on yazi ekleyebilirsin. Her sirket icin ozel hazirlaman gerekli. Bi kac basvuru sonrasunda formati otutturursun zaten.

Linkedin den yardirmistim ben cogunlukla. Yeni mezun icin ozel acilan ilanlara yonelmistim.
  • zimbirik  (30.03.22 18:21:46) 
@zimbirik istanbul üniversitesi hocam


  • optimistbakunin  (30.03.22 18:41:58) 
Bir vefat ile beraber ben iş arayışında başlayamamıştım, o süreçte işe giren tüm arkadaşlar CV doldur demişti, boş moş yaz bişiler demişti, sonradan gerçekten etikisi olmuştu. Acemi bir web geliştirici olarak o sıralarda spagetti kod falan bir iki proje yapmıştım kendim için, onlar bir nevi portfolyom oldular ve iş buldum. ertesi yıl nisanda aramaya başlayıp haziran sonunda iş bulmuştum ama ona göre.


  • atom karincanin torunu  (30.03.22 18:49:13) 
Askerlik sonrası 1 ayda buldum.
Iki staj yaptığım yerle görüştüm, ikisi de istedi ama önce davranana gittim.

  • logisticsmanager  (30.03.22 19:41:36) 
Celp bekleme + askerlik toplam 1 yıl sürdü, üstüne 1 yıl da iş aradım, pes etmeden düzenli başvuru yapmak önemli. İndeed çok işe yarıyor her gün kaç ilan verilmiş mail atıyor.

Bir arkadaşıma da her gün 10 ilana başvurursa 2 ayda iş bulacağını söylemiştim 7'nci haftada iş buldu
  • alicek  (30.03.22 21:32:50) 
Ben ilginç bir tesadüftür ilk iş teklifimi okuldan mezuniyet belgemi temin ettikten 1-2 saat sonra almıştım, Koç grubunun IT şirketiydi. Reddeetim, başka bir kurumla mülakatım devam ediyordu, 3 hafta kadar sonra oradan teklif alınca işe başlamıştım.

Sektör, alan, mezun olduğun üniversiteye göre süreç çok değişir. Düzgün bir cv hazırla ve başvurulara devam et yapacağın bu. Bir de şirketlerin İK'larına direk mail atmanı öneririm. Ayrıca linkedin üzerinden yine ilgili şirketlerin İK yetkililerini bulup direk iletişime geçebilirsin.
  • Lethe  (31.03.22 00:35:47) 
8 ay sürmüştü. Erasmus dönüşü bürokratik işleri halledip mezuniyeti almam temmuz ortası, işe başlamam mart başı oldu.

İzmir'de iş bulacağım, İstanbul'a gitmeyeceğim diye çok direndim ama en sonunda dayanamayıp 5. Ay civarında İstanbul ilanlarına da başvurmuştum.

Türkiye'nin en büyük tekstil perakende şirketinin genel merkezinde yurtdıșı operasyonlardan sorumlu olarak başlamıştım. Yeni mezun için gayet iyi ve öğretici bir pozisyondu, çalışma ortamını da seviyordum aslında kalabalık, genç ve kafa dengi çalışma arkadaşları falan. Ama çalışma saatleri çok uzuyordu, pandemi öncesi haftada 3 gün banko mesaiye kalıyorduk iş yetişmediği için. Yetişmeyen de genelde rutin operasyonel işler değil, üst yönetimden sürekli istenen birtakım raporlar, kök neden analizleri, iş geliştirme sunumları veya komple sistem değişimi kaynaklı revizeler sebepliydi Şirket kullandığı sistemleri çok hızlı değiştirip adapte olabilmesiyle çok övünürdü ama ağlayarak çalışırdık gece yarılarına kadar.

Pandemiyle birlikte 1. Yılımin dolmasıyla evden çalışmaya geçince İstanbul'daki evin kirasını ödemeye devam ederek Ege'ye ailemin yanına dönünce epey bi keyfim yerine gelmiş motivasyonum artmıştı. Uzaktan çalışmanın çok daha verimli olması sebebiyle pandemi sonrası da lokal çalışma gibi seçenekler olacağından bahsetmeye başladı üst yönetim, herkesin İstanbul'a bağlı kalmasına gerek olmayacak diğer bölgelerdeki ofislere Bağlı olarak seçime bağlı hybrid bir model vs. Hatta yurtdıșı mağazalardan sorumlu olduğumuz için, sorumlu olduğumuz ülkelere göndereceklerini oradan devam edeceğimizi söylediler falan. 2020 yaz ortasına doğru pandemi kaynaklı sis yavaş yavaş kalkmaya başlayınca eski sisteme eninde sonunda döküleceğinin sinyalleri verilmeye başlandı. Artık çalışma saatleri çok daha fazla uzamıştı üstelik, sabah 7.45 te başlayan Mesai için yarım saat öğle yarım saat akşam yemeği haricinde akşam 10'dan önce bilgisayarı kapatamadim hiçbir zaman. Gece 2 ye kadar sarkan mesailer çok sık olmaya başlamıştı ve is yetiştirmek için cumartesi akşamları dahi çalışmaya başlamıştık ekipce. Ailemin evinde, terasta biramı içip rapor hazırlamak çok normal bir rutindi ama İstanbul'a dönme zorunluluğum yok en azından diye ses etmiyordum ki en son evden çalışmaya devam edileceğini ama İstanbul dışında bulunulamayacağını söylediler Temmuz sonu... Bu da benim için bardağı taşıran son damla oldu ve zaten bitmek üzere olan tecilim ve bedelli mi gitsem ikilemimi askerlik şubeye gidip uzun dönem silah altına alınmak istiyorum diyerek noktalamıș oldum.

Askerlik olayını netleştirince bi özgüven geldi ve çoğu kişi İstanbul'a dönmüş olmasına rağmen Allem ettim kallem ettim Eylül'e kadar gitmedim. Eylül'de de 2 hafta gidip evimi vs kapatıp 1 ücretsiz izne ayrıldım askere gidene kadar kafa dinleyeceğim diyerek.

Kasım 2020'de askere gittim, Nisan 2021 sonunda döndüm ve döndükten sonra nihayet İzmir'de yaşamami sağlayan büyük 1 şirkette çalışmaya başladım. Arada nadiren ofise gidiyoruz ama 1 gün full dönüş deseler dahi İzmir'deyim artık en azından.

İstediğim işi yapmıyorum ama mevcut düzende hiçbir iş beni tatmin etmeyecek, malum sebeplerle çok büyük çoğunluğumuz boşa çalışıyoruz gibi 1 durum söz konusu. Bütün bu negatif ambiansa en azından İstanbul'da yaşama zorunluluğu dahil değil diyerek kendimi avutuyorum.
  • materyalist imam  (31.03.22 00:42:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.