[]

Yardim etmesemiydim..

Bugün marketten çıkarken bir kadın bir erken kulakların kucuk bir bebek. Para değil bez ve mama istiyoruz deyince çok yapmadığım bir şey yapıp marketten bebek bezi ve mama aldım. Sonra düşündüm aç bir bebeğin ve ailesinin bez ihtiyacı en acil ihtiyaç mıdır. Bez yerime yikanabilir kumaşlar olamaz mı bundan 50 yıl önce bebek bezi yokken nasıldı. Yani en acil ihtiyaç bez bebeği midir? Çocuk kullanarak duygu sömürüsü mu yapıyorlar. Eğer öyle ise de verdiğim onca paraya uzulmem o ayrı sadece Merak ettim




 
evet acil bi ihtiyaçtır bez. aklınıza takılacak harcamaları yapmamanızı öneririm


  • mess  (27.03.22 20:13:27) 
İçini rahat tut, sen iyiliğini yapmışsın, gerisini dert etme


  • photo85  (27.03.22 20:15:40) 
Büyük ihtimal mama ve bezi sen gittikten sonra iade edip parasını aldı geçmiş olsun.


  • mg3929  (27.03.22 20:17:01) 
gerçekten ihtiyaçları varsa öenmli bir ihtiyaç

bu yöntemi sömürenler de var
fiş olmadan markete iade edemezler ama başka yerde satabilirler
ama her zaaman kötü ihtimali de düşünememek lazım
  • mantık  (27.03.22 21:25:58) 
Bebek bezi önemli ihtiyaç +1

Fakat şöyle bir şekilde düşünelim, kadının paraya ihtiyacı var, doğrudan istediğinde insanlar vermiyor, o da bunun gibi belki başka yerde elden çıkarabileceği mama bez gibi şeyler istiyor, yine bunların parasıyla başka bir ihtiyacını karşılıyor

@mantık ın yazdığı tam erasmus öğrencisi numarası, dışarıda fiş bulursun, markete girer fişte bulunan ürünlerin bulunduğu reyona gidersin örneğin deterjan, o reyondan deterjanı alıp kasada bunu dün almıştım ama evde fazla varmış iade etmek istiyorum dersin, iade parasıyla da gider bira vs alırsın başka yerden
  • freebird5406_2  (27.03.22 21:32:45) 
bebek bezi, kadın pedi gibi icatlar yokken çok insan ölüyormuş ya da hastalanıyormuş mikroptan.

ayrıca şu anda bir insanın camaşır suyu ve dünya kadar sıcak su ile o bezi yıkamasının fatura masrafından azdır bebek bezi masrafı.

bebek bezini devlet bedava vermeli bence bir insanın bunu dilenmesi kadar acıklı bir durum yok, maddi durumu çok iyi bebek sahibi arkadaşlarım bile bebek bezinin fiyatından şikayet ediyor o insanları düşünemiyorum.

son olarak çok yapmadığınız bir şey ise yardım etmek, onun üstüne de yapınca bu şekilde pişman oluyorsanız bu konuda biraz daha çaba sarfetmeniz kendiniz için iyi olabilir, siz ne kadar başkalarına yardım ederseniz birileri de size yardım ediyor. bunu hayatımda çok deneyimledim, başkalarına yaptığınız manevi cimrilik sizinde tamamen farklı insanlardan aldığınız cevap oluyor.
  • kurcalamabozarsin  (27.03.22 21:39:32 ~ 21:45:26) 
işin vicdan, dini vb. yönünü boş ver. sen yardım etmek istedin ve ettin karşı tarafın ihtiyacı var yok bunu bilemezsin.


  • mikahakkinen  (27.03.22 22:17:19) 
Bez acildir. Gerekli miydi diye sorgulayacaginiz; benden sunu alacagina sunu bunu yapsaydi diye icinizden de olsa akil verme vb durumlara duseceginiz yardimlari yapmayin.

Dunyada yardim eden tek kisi siz degilsiniz. Bi bez alarak dunyayi da kurtarmadiniz. Bez o kadar onemli mi gidip kumas kullansalar olmaz mj vs diye dusunmeye hakkiniz yok 100 liralik bez aldiniz diye. Almasaydiniz o zaman.

Bu yazdigimi ofansif algilamayin. Sizin icin soyluyorum. Ani yasamaniza ve huzurlu olmaniza engel olur bu dusunceler.
  • celebi efendi  (28.03.22 00:09:16) 
Onlar dolandirici.

Para istese vermezsin o da en kolay paraya donusecek seyi seciyor. Gitti senin paralar.
  • divit  (28.03.22 02:10:41) 
Kumas yikanabilir bez gayette kullanilabilir. Hatta dunyamizin gelecegi icin kullanilmali. Ve kullananlar da taniyorum. Bez dilenmek bu nedenle simariklik benim gozumde.

Bu dusunxemsen bagimsiz olarak onlar buyuk ihtimall dolandiriciydi.
  • zimbirik  (28.03.22 02:22:07) 
Ne koparırsak kardır diyolar. Biraz sonra yoğurt, süt, ayçiçek yağ. 15 dk takip et uzaktan, aldıklarını nereye stokladıklarını görürsün. Hemen markete iadeye gideceklerini sanmam. Bizim paramız yok hadi markete gidelim birine bez ve mama aldırıp dönelim diye Bi şey yok, olamaz. Bir kere dilenen sürekli dilenir, niye dilenmesin ki.


  • baba553  (28.03.22 07:31:21) 
evet, insan bu ikileme çok düşüyor, acaba yardım için verdiğim parayı nereye harcadı? belki alkole verdi, belki benim hiç istemeyeceğim bir şekilde harcadı vs vs vsvs

o an içinden yardım etmek geçmiş ve sen de etmişsin, nereye gittiğini düşünmemeliyiz. çünkü o insanı sonuna kadar kontrol edemeyiz ki...

bazen alkol alan ve sokakta dilenen kişilere bile üçbeş bişey çıkarıp veresim geliyor. o an hırsızlık yapacağına, başka bir yola sapacağına ver gitsin diyorum içimden.
nihayetinde, niyet önemli. niyetin safiyane şekilde yardım etmekti. gerisini düşünme.

son olarak bebek bezi, evet acil ve elzem bir ihtiyaçtır. bence çok güzel yapmışsın. hiç suizan edip "acaba şöyle mi, acaba böyle mi, diye şüphelere düşme. bir bebeğin ihtiyacını karşılamışsın ne güzel =) ben de böyle bir fırsat buldum mu asla kaçırmıyorum. geçenlerde marketten birşey alırken, bi ufaklık yanaştı, abla bana içerden tavuk alsana dedi, nasıl tavuk? çiğ tavuk mu dedim. heralde evde pişirecek, annesi mi tembih etti bilmiyorum. dur şurda alışverişi bitirip geliyorum dedim.
market alışverişimi bitirip, aldım onu da yanıma, iki dükkan yandaki tavukçuya gidip pişmiş tavuk paketlettirip eve yolladım.

ne ben onunla fakirleştim. ne de o kadarcık şeyle onlar zengin oldu. ama aşırı mutlu bir şekilde evde döndüm, bak hala unutmamışım =)
  • love and trust  (28.03.22 09:00:25 ~ 09:22:56) 
Bez ve mama en acil ihtiyaçtır. Yıkanabilir bez daha ucuz değildir. Bunlara harcanan sabun, su, elektrik bezin parasını bile geçebilir. Üstelik doğru yapılmazsa, örneğin bezlerin ütüsü ihmal edilirse çocuk sık sık pişik olur.


  • cilekli krep  (28.03.22 10:40:56) 
yardım isteyen birine yardım ediyorsanız, yardım ettikten sonraki saniyede iş sizden çıkmış oluyor.
gerisi artık onlara kalmış.

bebek bezi ve maması acil ihtiyaçtır.
hele bu elektrik ve doğalgaz zamlarından sonra dediğiniz şekilde bez kaynatmak falan diye bir şey söz konusu olamaz.

harcadığınız para ya da yaptığınız şey aklınızda kalacaksa yardımda bulunmayın ya da kalmayacağından emin olduğunuz yerlere ve kişilere yardım edin.
  • blatta hiberna  (28.03.22 10:46:54) 
Bu çok bilinen bir dolandırıcılık yalnız.
"Memlekete döneceğim param çıkışmadı" gibi bir şey.

  • marla is in my head  (28.03.22 13:40:45) 
Yukarıdakilere ek olarak yaşadıkları yerde bez yıkama/kurutma gibi imkanlara sahip olamayabilirler.


  • peki madem  (28.03.22 14:34:37) 
Bu olay tam olarak nasıl dolandırıcılık oluyor ben anlamadım. Yani market fiş olmadan işlem yapmaz-yapamaz, bu teknik olarak mümkün değil, iade edip parasını alamaz yani, gidip el altından mı satıyor o zaman? Bu bana hiç mantıklı gelmedi, ben dolandırıcılık olduğunu düşünmüyorum. Ha ama bak bro bu iş şöyle şöyle oluyor deyip anlatırsanız dinlemek isterim. Yani direkt para istese ben de şüphe ederim ama bez mama vs olayları cidden acil bir ihtiyaç, insanımızın maddi durumu da malum, bana normal geldi.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (28.03.22 14:38:57 ~ 15:10:12) 
bu çok bilinen bir dolandırıcılık yöntemi. bez ve mama pahalı olduğu için ikinci elde çok gidiyor. marketlerin önünde hep oluyor bez ve mama isteyenler.

mamalara kilit takıldı diye biz üzülüyoruz ya, takılmasının nedeni de bu. yükte hafif olduğu için hırsızların favorisi.
  • kenarortay  (28.03.22 15:36:35 ~ 15:37:42) 
niye ayni markete iade etmekle ugrassin herhangi bir bakkala %10-20 altina verir.
Eskiden letgo'da cok vardi satisi, sonra kayboldular letgo yasakladi herhalde :)

Yemek aldiginiz cocuklar da icecekleri aninda geri pilavciya satip parasini aliyor.
Besiktasta cok denk gelirdim eskiden.

Mamacilar genelde iyi semtlerde takilir, sirkulasyonun cok oldugu yerlerde de tavuk,pirinc falan aldiriyorlar iste.
Bizim sokakta bi kadin var bazen garsonla muhabbet edip dur biraz ise cikayim deyip tekrar basliyor :)
  • divit  (28.03.22 15:37:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.