[]

internet bankacılığını yurtdışında kullanmak

yurtdışına çıkmadan önce çağrı merkeziyle vs görüşülmesini gerektiren bir durum var mı internet bankacılığını dışarıda da kullanabilmek için?




 
açtırılması gerekiyor diye biliyorum. telefona sms gelmesi falan da sıkıntı olabiliyor. bir görüşün derim her ihtimale karşı. bankadan bankaya da değişiyor sanırım. bir bankada giriş yapmakta zorlanmıştım, ama diğerine hiç bir şey yapmadan mobil uygulamadan girmeye devam etmiştim diye hatırlıyorum.


  • veritaslibertas  (23.03.22 11:35:31) 
Aradigin cogu banka sorun olmaz demisti ama onceden arayip haber vermek en temizi. Bir sey kaybedilmez. Bazi bankalar yurt disinds giris gorunce laps diye kapatabilir, sonra actirmak daha zor olur


  • fakyoras  (23.03.22 12:05:39) 
bircok banka icin internet bankaciligina erismek istedigimde sorun oldu. kimi icin sms gelmedi. kimi yurt disi ip nedeniyle supheli islem dedi islemin ortasinda erisimi blokladi. kimi yurt disi telefon numarasini kabul etmedi.

buna ek olarak telefon bankaciligindan ulasmaya calistigimda da hem erismek hem de cozum bulmak mumkun olmadi.

ornegin garanti bankasina web uzerinden erisemedim "erisiminiz guvenlik gerekcesiyle durduruldu" dedi. fakat mobil uygulama uzerinden ulastim. kullanilacak bankanin mobil uygulamasini kullanmani ve ek olarak yurt disi erisimi ile ilgili turkiyedeyken iletisime gecmeni tavsiye ederim.
  • emrahday  (23.03.22 12:19:25) 
isbankasi icin cep anahtar ile nerede oldugunuzdan bagimsiz her turlu islemi yapabilirsiniz. Telefon hattina gerek yok.kredi karti islemlerinde dahil gelen sms app e geldiginden tr hattim nerede bilmiyorum suan. Diger bankalarinda benzer uygulamalari vardir olmamasi cok sacma. Gittiginizin birinci saniyesi 40 milyon lira falan transfer etmeyecekseniz hemen huylanmazlar ama mudahale etme ihtimallerinde de direkt kapama yok o zaman telefon edip actirabilirsiniz hemen.


  • wallcan  (23.03.22 12:25:00) 
garanti. ykb ve cepteteb icin herhangi bir sorun olmadan kullanabilirsin. eger sms onayi kullaniyorsan, onu uygulama bildirimine cevirmende yarar var. diger turlu sms icin mevcut hattini takili tutman veya takip cikarman lazim. bu konuda gordugum en garip uygulama halkbankasinda. onu kullanmiyorsan dert etme :)


  • helenart  (23.03.22 13:30:08) 
yurtdışında, garanti ve vakıfbank kullandım. hiç sorun yaşamadım. yalnızca uygulama üzerinden yurtdışı kullanımını açtım. ama tedbirli olmak iyidir, bence bir çağrı merkeziyle görüş.


  • gottacatchemall  (23.03.22 15:04:03) 
internet bankacılığından ziyade garanti'nin cep uygulaması sms falan gerektirmediği için cayır cayır kullanıyorum ben yurtdışında. ama yine de sms ile gelen şifreler yerine, uygulama üzerinden onaylama seçeneği varsa daha pratik olur gibime geliyor.


  • co2s2  (23.03.22 15:15:15) 
Enpara ve Kuveyt aktif bir şekilde kullanıyorum. Herhangi bir bildirim yapmadım. Ziraat’te sorun olmuştu.


  • kaybeden adam  (03.04.22 19:51:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.