[]

Hd videoları açmayan laptop

2009 model laptopum var 1080p ve üzeri çektiğim videoları (4k falan) açınca (vlc, potplayer, wmp) mavi ekran uyarısı veriyor bu çok saçma geldi. Bunun için bile yüksek ekran kartı mı gerekli? Hangi programla sorunsuz açabilirim?




 
donanımı nedir bilgisayarın? 4k açmak kolay bir iş değil bu arada.


  • orient blue  (22.03.22 09:07:17) 
Bunun için bile dediğiniz basit bir iş değil hocam.

Netbook'larda da hd video izlenemiyordu mesela gücü yetmiyordu aletin. VLC ile denemişsiniz zaten onun açamadığını şu açabilir diyebileceğimi sanmıyorum.
  • chicha_v2  (22.03.22 10:16:21) 
"çektiğim videoları"
anahtar kelime bu. Neyle çekiyorsun telefon mu? h265 çekiyorsa daha modern bilgisayarlar bile onu oynatmada sıkıntı yaşıyor.

Handbrake yazılımıyla h264'e çevirip öyle oynatmayı dene bir de. Full hd'ler oynar en azından. (zamanında core2duo işlemcili laptopla fullhd video kurgusu yapıyordum, h264'tü kaynak dosyalar)

Mesela örnek olarak youtube'dan 4k bir video indir, VLC onu oynatıyor mu ona bir bak. (şunu indirip dene mesela: www.pexels.com )

yine de 4k = 4 tane 1080p. eski işlemci için zor iş.
optiviewusa.com
  • nhk ni youkosu  (22.03.22 13:29:22 ~ 13:38:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.