[]

Psikolojik destegin benim icin anlami olmamasi

Senelerdir suren borcluluk durumundan dolayi psikolojim kotuyu gecin artik yok durumda.

Bir destege ihtiyacim oldugunun farkindayim. Ama sonucta psikolog tutup borcumu odemeyecek. O yuzden bana anlamsiz geliyor.

Ne yapmaliyim? Yine de destek almali miyim?

 
Neyi değiştirecek hiçbir şeyi


  • ibra3000  (16.03.22 09:20:03) 
borçlu yaşamak bilinçaltında başka anlamlara gelen bir şey.
yani borçluluk sadece maddi kaynak eksikliği değil, bir hâldir ve bilinçaltında bu hâlde olma ihtiyacının sebebini tespit edemedikçe borçtan kurtulamazsınız.

genelde hak etme duygusunun gelişememesiyle ve kök salamamakla ilgilidir.
özellikle sizden önce kürtajla aldırılmış, düşmüş ya da doğduktan sonra genç yaşta ölmüş bir kardeşiniz varsa, bu tip şeyler bilinçaltında hayatı hak etmediğinizi düşünmenize neden olur.

veya bazı durumlarda babayla ilgili problemler olabilir.
para konusunda anne babanın etkisi büyük ama borç konusunda baba daha baskın sorun oluyor.

uzun lafın kısası, borçlarınızı ödemek için destek almanız lazım zaten.
aile dizimine gitmenizi öneririm.
  • blatta hiberna  (16.03.22 09:41:09 ~ 09:42:22) 
Sen bu şekilde daha da borçlanırsın bir de psikologa 500 bayıl. Psikolog düşünebildiğine göre aç kalacak kadar da borçlu değilsin.


  • ibra3000  (16.03.22 09:58:02) 
psikolog borç ödemez zaten, nasıl para kazanılacağını da anlatmaz. insanlar ruh sağlığı çalışanlarına gelip beni düzelt diyorlar. sihirli değnek olsaydı, dünyanın en zenginleri psikologlar olurdu. psikologlar baş etmeyi, stresi yönetmeyi, farkındalığı vb. durumları kişiye fark ettirir. zaten danışan olarak herhangi bir önyargı var ise terapiden yarar beklenmez.


  • mikahakkinen  (16.03.22 10:37:53) 
psikolog'dan borc iste:)

saka bi yana. borc durumlarinda gozlemledigim 2 tip var. 1 borc arsizi. bir kere o virusu yiyen insan tum hayatini borc uzerine kurmaya basliyor. bu kategorideysen psikolog sart. zira bircok insan cevresindeki boyle borc arsizlarini uzaklastirir.

ikinci tip, dogal veya ailevi sebeplerle kendini cok yuklu bir borcun altinda bulanlar. eger bu gruptuysan psikolog degil, yeni gelir modeli, alacakliklarla anlasma, ek is, maddi destek gibi seylere yogunlas.
  • buenosdias  (16.03.22 11:09:02) 
bu borçluluk durumundan dolayı günlük hayatın alt üst oldu mu?

iştahın ve uykun ne durumda?

intihar düşüncen var mı?

bakın şimdi size ve dangoz dungoz şeyler yazanlar için durumu bir metaforla anlatacağım;

psikolojin, içsel dünyan bir masa ve problemler hayatın yükleri masanın üzerine birikiyor. geldikçe geliyor. kiminin masası cevizden, meşeden sağlam. kiminin masası suntadan daha hafif materyalden. aynı yük birini hiç etkilemezken birinin ayaklarını titretiyor. zorlanıyor kişi; uykusu, iştahı bozuluyor artık masa olmaya devam edemiyor.

psikolojik yardım masanın üzerinden yükleri almayacak, alamaz. ama masanın ayaklarına destek olmana yardımcı olacak. sana ne destek verir senin materyalinde nasıl bir güç seni destekler buna yardımcı olacak.

eğer durumun varsa kesinlikle bir KLİNİK PSİKOLOGDAN destek al. bu hayatta kendine yapacağın en değerli yatırımlardan biri olur. KLİNİK PSİKOLOG olması önemli.

kolaylıklar ve ferahlıklar diliyorum.
  • entellektuelmankurt  (16.03.22 12:39:36) 
Bana da anlamsiz geliyor. Borclarini odemeye odaklan. Ne civarda bir borçtan bahsediyiruz bilmiyorum ama terapiye verecegin parayı borca yatir.


  • stavro  (16.03.22 15:21:08) 
Psikolog veya terapist sorununuzu cozmez zaten, soruna nasil yaklasacaginiz konusunda yonlendirir.
Benim babam oldu diye terapiye gitsem babami canlandirmasi gerekmeyecek neticede.
Borclulugunuzdan dolayi hayatta bir daha iyi seyler olmayacagi gibi karamsar veya zaten benden bir halt olmaz gibi kendinizi yeren dusunceleriniz varsa ornegin, bunlari atlatmaniz konusunda yardimci olur ve yonlendirir. Boylece aksiyon alacak motivasyon, kabul, inanc vs icin dogru bakis acisini bulmus olursunuz.

Ama bugun bir terapist gorusmesi 400-500 lira. Belki once bazi online kaynaklar veya daha az maddi yuku olan secenekler neyse onlara bakabilirsiniz.
  • sopiro  (16.03.22 16:11:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.