[]

Hırsız nereden girer?

Tanık olduğunuz, duyduğunuz hırsızlık olaylarında genelde hırsız nereden girmişti?

yüksek giriş bir evde oturuyorum, bir insan boyunun bir metre üstünde pencereler var, panjurları her zaman indirmiyorum. genelde hep açık kapı balkon hikayeleri ya da ana kapı olayları duyuyorum ama hiç pencere duymadım. kapalı bir pimapen pencereyi açmak da kilitsiz kapı kadar kolay mıdır?


 
Son 10 yıldır eve giren hırsız duymadim. Girse ne götürecek. En fazla notebook falan onun içinde hiçbir hırsız riske girmez korkmayin


  • sonhakan  (13.03.22 19:13:45) 
kilitlenmeyen kapıları çok rahat açıyolar. Biz kapıyı kilitlemezdik mandalını takardık ve 2-3 defa kapının açılıp mandala takıldığını gördük. Ayrıca evde değerli materyalin nerede olduğunu biliyorlar. Bizim eve gireni biz 2 ay sonra falan fark ettik. Hiçbir şey bozulmamıştı.

Bir diğer şahit olduğumuz olayda villaya balkon kapısını kırarak girmeleriydi. Evin sahibi uzun süre evine gelmemişti onun için gece vakti kapıyı patlatmışlar.
  • onkiloversemtamamım  (13.03.22 19:23:32) 
Bir dönem güvenlik sistemleri işi yapmış biri olarak çok fazla hırsızlık olayına şahit oldum.

Girmeyi göze alan hırsız bir yolunu buluyor her türlü, demir kapıları korkulukları hidrolik ile açanda var, atm'leri kaynak ile kesmeye çalışan da,tabela asma - temizlik ayağına 5. kata sepetli vinç ile camdan gireni de, teknik servis ayağına eve girip hırsızlık yapanı da v.s çok uç örneklerde var.

pimapen pencereler çok rahat esner,büyük bir tornavida, levye, manivela ile kolay açılır.

Pvc kapıların(balkon kapısı v.b) camın altında kalan plastik kısmı kırılır, kesilir.

Çatı kat teraslarda, bitişik nizam binalarda üst katlara çatıdan ve yan binalardan gelip camdan, kapıdan girme olayları oluyor.

Alt katlarda yer alan parmaklıklar, dış klima üniteleri kullanılarak üst katlara çıkabiliyorlar.

Çelik kapı diye satılan bir çok kapının içi boştur, esnetilerek açılabiliyor.

Burada öenmli olan hırsızın farkedilemeden kapı pencereyi açmak için ne kadar zamanının olduğu, göz önünde olmayan bir yerse komple de sökebilir.
  • sealth  (13.03.22 19:43:15 ~ 20:53:29) 
Müstakil evlerin pencerelerinde demir parmaklık olur bilirsiniz. İşte o demir parlaklığı söküp pencereden giren hırsız gördüm.


  • el conquerador  (13.03.22 21:11:25) 
Çelik kapının kilitlerini kırarak girmişlerdi. Bundan sonra tuzaklı kilit kullanmaya başladım.

Bir de ben çok küçükken balkon kapısının camını (müstakil ev) kırıp girmişler. O zamanlar pencerelerde demir falan yok tabi.
  • inheritance  (13.03.22 21:42:23) 
Kapı pencere alarmları ve hareket sensörlü alarmlar, çıkardıkları seslerle, girmeye teşebbüs eden hırsızı kaçırtıyor, ötesi boş, demişti bir zamanlar bir polis.


  • Mirket  (13.03.22 22:11:18) 
Daha yeni benim evime girdi, 250 bin liralık zararım var, tüm mac ve çevresini, diğer laptopları 3 cep telefonunu ve daha başka şeyleri - ben içeride uyurken sprey sıkıp uyutup götürmüş.

kapınızı kilitleyin ve kesinlikle alarm taktırın.
sıkıysa girsin diyen evinde silahı da olan insanım ama işte,,,,
  • babafingo  (14.03.22 11:35:41) 
Pimapen pencere ve kapılara mutlaka kaliteli emniyet kilitleri tak arkadan, bu da yetmez mutlaka panjurları indir.

Çelik kapıları içerden iki kilidi de mutlaka kilitleyin gece yatmadan.
  • John Bloor  (14.03.22 11:45:26) 
Girecek hırsız giriyor. Alarm caydırıcı tabii. En azından "onun yerine alarmsız olana gireyim" diye giriyor.
Senelerce 1. katta oturduk ama hırsız 10. kattaki evimize girdi. Yangın kapısını komple sökmüş. Aynı anda 3 daireye aynı şekilde girmişler. Bizden fazla bir şey alamamışlardı. Çok spesifik şeyler aramışlar bell ki.Yatağın üstüne sıra sıra dizmiş gümüşler, imitasyon, inci vs. Sanırım o sırada erketeden haber geldi de alelacele kaçtı.

  • SiyamkedisiZorro  (14.03.22 12:50:45 ~ 12:51:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.