[]

Bugun McDonald's tr'den cekilecek olsa son kez gidip yemek icin

Kapisina dayanir misiniz? Kuyruga girer misiniz?

Rusya'da bu olunca cok asiri tuhaf geldi de insanlara sorayim dedim. McDonald's insanların sirf karın doyurayim diye gittigi yer gibi geliyor bana, oyle lezzetli bir şeyi falan yok, bu kadar seveni var miymis diye dusundum.

Milletin McDonald's'a bu kadar duskun olmasini tahayyul edemedim. McDonald's Rusyaya ilk girdiginde de böyle olmuştu.
Lezzetli mi geliyor bu millete bu kadar yoksa o kulture duskun olduklarından mi?
Lezzetli geldiginden degildir diye düşünüyorum. Ne bileyim burgerci mi kalmadi ulkede?

Siz McDonald's seviyor musunuz, kapıda kuyruga girer misiniz son kez yemek için?

 
Ruslar bunun için Sovyetler Birliği'ni yıktı abi nesi garip geliyor, adamlar seviyor.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (11.03.22 13:19:21) 
Gider bi Double Köfteburger bir de Big Mac yerim ama çok sıra varsa işim olmaz. Bence lezzetli. Homemade burgerler ile alakası yok tabii ama spesifik bir tadı var. Ben beğeniyorum.


  • himmet dayi  (11.03.22 13:21:19) 
Bunun icin sovyetler birligini yikmalari tuhaf geliyor zaten abi iste.
Bu kadar lezzetli mi geliyor bigmac falan?

  • stavro  (11.03.22 13:22:18) 
15-20 yaş aralığında olsam kesin girerdim.
asla tüketmiyorum bu arada*

bir eklemek istediğim önemli bir şey var, evet junk food içeriği kötü, çöp gıda falan ama ülkeden ülkeye içerik ve kullanılan ürünler değişiyor. bizdeki kötünün de kötüsü olduğu için buradan kıyaslama yapıp rusları anlamamız zor olabilir.
  • rewlack  (11.03.22 13:22:20) 
Eskiden guzeldi ozellikle mcdonaldsa ailece gidiyorduk.
Taksimde ilk acildiginda da kuyruk olmustu.
Sirayla anadoluya acildiginda da kuyruk yapiyordu.

Simdi kalitesi asiri dustu, lezzetsiz baya.
ulkeden cekilse haberim olmaz.

Belki ruslarda hala iyi kalitede urun satiyordur.
  • divit  (11.03.22 13:22:55) 
Ben yıllardır yemiyorum, ne mc ne burgerking, çünkü aşırı lezzetsiz. köfteler köfte gibi değil. eskiden nasıl yemişim anlayamamıştım son yediğimde, ya da sonradan mı bozdu bilmiyorum. yüksek fiyat ve kalitesiz ürün sunuyorlar.
butik bugercilerden yiyorum.
cevap: kuyruğa girmem.
  • veritaslibertas  (11.03.22 13:23:50) 
@rewlax
10-15 farkli ulkede McDonald's denemiskmdir. Hepsi vasat. Bu sahsi düşüncem tabii ama.

  • stavro  (11.03.22 13:23:52) 
Yok abi lezzetinden değil, sen yıllarca bi halkı bir şeylerden mahrum edersen halk haliyle ona daha çok bağlanır, bu da onun gibi bir şey kaybetme korkusu işte. Elde etmek için her şeyi yaparlar ülkeyi de dağıtırlar. Sen bunu fark etmişsen bu zayıflığı kullanmak istersin, bunları ülkeden çekip halkı mevcut yönetime karşı ayaklandırmak istersin. Yani sevip sevmemekle pek ilgisi yok daha çok sosyolojik bir konu.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (11.03.22 13:24:31 ~ 13:33:36) 
Kılımı bile kıpırdatmam. Önünden geçiyor olsam, sıra olmasa bile girmem.


  • Fusha  (11.03.22 13:31:13) 
Giderim ama çok kalabalık varsa gitmem.
Burger King duruyorsa gitmem. İkisinin farkı yok benim için.

  • sevilen progressive türkücü  (11.03.22 13:31:50) 
bunun icin sovyetler birligini yikmadilar. komunizm insan dogasina aykiri sacma sapan bir sistem oldugu icin cok bile dayandi.

soruna cevap: gitmem, evde yaptigim hamburger 50 kat daha lezzetli oluyor.
  • baldur2  (11.03.22 13:34:46) 
hayatta gitmem abi


  • sizofren06  (11.03.22 13:48:45) 
çok fazla sıra varsa girmem ama az sıra varsa sıraya girerim ve ağlayarak bigmac yerim muhtemelen. birkaç tane de fazla alırım.

28 yaşımdayım. :(
  • Hallegadola  (11.03.22 13:48:59 ~ 13:49:10) 
mcdonalds yemem ama belki gidecek bi restorana giderim ben de. ruslar büyük ihtimalle çok uzun süre modern dünyanın nimetlerinden uzak kalacaklarını bildikleri için yükleniyor olabilirler.


  • roket adam  (11.03.22 13:53:52) 
Gitmem ama gideni de anlarım. Tadını sever, yurtdışına çıkma imkanı da yoktur son kez yiyeceğini bildiği için yer, bir gariplik göremiyorum.


  • uvcray  (11.03.22 13:54:57) 
Çocukken happy meal'larını ve verdiği oyuncakları severdim. Birçok insanın iyi kötü üniversite ve çocukluk zamanlarından anısı var bu tip mekanlarda. Sonuçta marka kimliğini çok öne çıkaran bir şirket mc donald's bir şekilde gıda dünyasının "ünlüsü." sırf ünlü birini yolcu etme anlamında dahi birçok kişi gidip bir son yemek yiyebilir.

Neyini anlayamadınız ki? Sizin için bir anlamı olmayan şeyin birçok insan için olabilir. Yani insanların bir şeylere anlam yüklemesi çok olağan bir davranış. Ben şahsen buna şaşırmanıza şaşırdım. Lezzetle falan da bir alakası olması gerekmiyor bunun.
  • akhenaten  (11.03.22 14:14:02 ~ 14:21:46) 
Ben bayadır yemedim, ama bu aralar rejim gibi bişey yapıyorum fast food yemem yasak. Şimdi bunu okuyunca canım çekti. Kimseye çaktırmadan gidip yesem mi diye düşünüyorum. Son günleri olsa yine gider yerdim. Doublecheesespor.


  • condom kurşunu  (11.03.22 14:19:46) 
Gitmem, zaten normalde de yemiyorum çok dandik bence ürünleri. Rusyayı bilmiyorum ama Ukrayna’da mcdonalds çok popülerdi, baya insanlar süslenerek lüks restorana gider gibi gidip uzun uzun oturuyorlardı. Algılar farklı yani. Starbucks da benzer muameleyi Türkiye’de görüyor mesela öyle düşün


  • zikardo  (11.03.22 14:27:40) 
En son 5-6 yıl önce mi yedim ne zaman yedim hatırlamıyorum.

O zaman da kötüydü şimdi bu maliyetlerle iyice kötü olduğuna eminim.

Bir tek patatesleri güzeldi çok sıra yoksa son bi patateslerini yerim belki. Onun harici hamburger için falan sıraya girmem. Beşiktaş'taki herhangi bir hamburgerci daha iyidir MCD ve BK'den.
  • chicha_v2  (11.03.22 14:59:16) 
@akhenaten
Anlayamamis olmamin nesini anlamadiniz ki:)
Bayagi dandik tatsız tuzduz 2dk da hazirlanmis fastfood sattiklari icin insanlarin boyle duskun olmasina sasirdim iste.

Bir hamburgerci oldugu icin de lezzetle iliskilendirdim haliyle. Tema parkı falan degil nihayetinde, burger restorani oldugu icin lezzetle iliskilendirdim.
Baska insanlara lezzetli mi geliyor diye merak ettim bana lezzetsiz gelen sey.

Hani McDonald's dusuk kalite bir şey, ogrenci isi yemek satiyor, bir ozelligi yok hani, o yuzden şaşırdım. Yani Newyorkta meşhur bir steakhouse kapanacagini açıklasa, insanlar son kez yemek icin akin etse tuhaf gelmez.
İyyy McDonald's tan yemek mi yenir falan demiyorum, yersin gayet de bu duskunluk tuhaf geldi ikamesi olan, ekstra bir ozelligi veya yuksek kalitesi bir ayricalogi olmayan ucuz fastfood restoranina bu duskunluk, anlatabildim mi bilmiyorum. Yoksa kendim de defalsrca yemisomdir McDonald'stan
Neden sasirmama sasirdiniz anlamadim:)


Hani bir kebabci vardir efsane kebabi vardir, insanlar kalkar şehrin dort tarafindan gider mesela. Burasi kapanacak olsa insanlsrdaki tepkiyi anlarsin. McDonald's olayinin neden tuahf geldini, aradaki farkı anlatmaya çalıştım.
  • stavro  (11.03.22 15:16:17 ~ 15:18:00) 
Valla ben fast food severim (30 E). Normalde de basic tatları severim. Yeni şeyler tadıyım diye düşünmem ama denk gelirse ya da arkadaşlar giderse denerim.
Damak tadım öyle elimden bişey gelmiyor.
Pizzaya ketçap falan sıkarım (belki dandik pizza yiyor da olabilirim)
Akşamları neredeyse her gün dışardan yemek söylerim.
Büfelerin tavuk burgerleri hoşuma gider.
Ön bilgiden sonra;

Mc kapancak olsa sıra çok yoksa son kez bir big mc yerim.
O tadı bir daha bulamayacağım çünkü (sosu falan yapılır tabi de). Bana lezzetli geliyor ve yerken ciddi ciddi keyif alıyorum.
  • ceketimi alip cikcam  (11.03.22 15:36:03) 
Demek istediğim, insanların mc donald's ülkeden çekiliyor diye oraya gitmesindeki en büyük etkeni lezzetle ilişkili görmenizin sizi yanıltıyor olabileceği. Mc Donald's bir fast food markası; buna lüks bir restoran muamelesi yapamayız. En başta kendisinin böyle bir iddiası yok zaten.

Ama mc donalds birçok kimsenin geçmişinde yeri olan, dünyaca bilinen ve üzerinden big mac endeksi gibi fiyat endeksleri çıkarılan son derece ünlü bir marka. French fries olayının geniş çapta yaygınlaşmasını sağlamış ve hamburger kültürünü dünyada yayıp insanların diyetlerine katarak çeşitli gurme burgercilerin gelişmesinin önünü açmış tarihi değeri olan da bir marka. Aynı zamanda fast food denilen başlı başına bir konseptin kilometre taşlarından. Müzelik bir marka yani.

Mc donald's'ın bir ülkeden çekilmesi onun bilinirliğiyle de birleşince büyük bir olay oluyor ve insanlar da bunun bir yerinde bulunmak isteyebilirler. Berlin duvarı da sadece bir duvardı örneğin, ancak bizim evde dahi bir parçası duruyor.

Söylemeye çalıştığım şey, bu bir gıda markası diye bu olayın yarattığı etkinin sebebini sadece ürettiği ürünlerin lezzetinde ararsanız bu sizi bir sonuca götürmez. Zannetmiyorum ki kimse mc donald's'ın çok harika burgerler yaptığını iddia etsin. Böyle bir şey yok. Olmasına da gerek yok.

Kötü bir markadan aldığınız düşük kaliteli bir gündelik kıyafet de sizin için çok daha büyük bir anlam ifade ediyor olabilir. Her zaman "ne kadar kaliteli ki sanki bir değeri olsun" deyip kestirip atamayız ki. Yumiyum görünce heyecandan zıplayan insanlar var ve bunun sebebi yumiyumun harika bir şeker olması değil kesinlikle.
  • akhenaten  (11.03.22 16:37:57 ~ 16:51:13) 
Keşke toplumun sağlığıyla oynayan her firma gitse. Hamburger zaman zaman güzel bir yiyecek olabilir ama daha başarılı yapan butik firmalar var artık. Cevabımdan da anlaşılacağı gibi kılımı kıpırdatmam.


  • guitarissimo  (11.03.22 17:36:59) 
Çok kötü. O berbat şeyleri yiyip bir de üstüne asla para vermem. Ülkeden cekilseler umrumda olmaz.

Kendi hamburgerimi, mayonezimi, hardalımı kendim yapıyorumspor.
  • old possum  (11.03.22 18:19:16) 
Yani şehirden gidiyor diye son kez yerdim aşırı lezzetli olmasına gerek yok. Ki zaten bazı ürünlerini seviyorum ben.


  • zimbirik  (11.03.22 19:09:15) 
son kez yemek için kapısına dayanırım ama kuyruk varsa girmem. o kadar değil. elli çeşit alternatif var.


  • tabudeviren  (11.03.22 19:26:41) 
Bizim icin McDonalds onemli degil. Yüz tane alternatif burgerci var. Bunlarin yaninda yerli ve milli Amerikan alternatifi de var. McDonalds bu gün Almanya´da, Hollanda´da ya da Türkiye´de is yapamaz batar ise bu kimsenin ozel hayatini yerle bir etmez. Bu o ülkenin rejim degisikligine gideceginin, tekrar ice kapanacaginin, tarihinde korkulacak yerlere gideceginin gostergesi degildir. Marka basarisizliga ugramististir, batacak duruma gelmistir, o pazardan cekilmistir. Hikaye burada biter.

Bizim batili kimligimizi koruyacak mihenk taslari cok. Biz McDonalds´a kalmadik. Amerikan kültürü biz yas alirken cok buyuk bir rol oynadi. Bizim hep alternatifimiz olur.

Rusya icin isler cok farkli. Hayatla, yasayan seylerle, dünya ile iliski demek bu markalar.
  • buf-e kür  (11.03.22 19:28:46 ~ 19:32:49) 
Burada canımı çektirdiniz gittim mcdonaldsa. İki bigmac ekstra sosa 98 TL verdim. Sanırım kapansa özlemeyeceğim artık. Her şey çok pahalı. :(


  • Hallegadola  (11.03.22 21:11:02) 
McDonalds tavukburgerini severim. senede 2-3 defa gider yerim.

kapaniyoruz dese uzulurum ama kuyruga filan girmem. artik baska ulkeye gidince yenecek bir sey olarak kalir o benim icin.
  • supergirl  (13.03.22 01:03:31) 
Şimdi aklıma geldi, kochlöffel vardı mesela türkiye'de. Kaç yıl durdu bilmiyorum ama kapandı. Tutunamadı heralde. kimse de sıra olmadı, belki de geç gelip erken gittiği için. İnsanlar benimseyememiş olabilir.


  • ceketimi alip cikcam  (13.03.22 13:44:39) 
McDonalds global ve çok ünlü bi marka, illa çok lezzetli olmasına gerek yok.

Zamanında Işid lideri miydi birini McDonalds ısmarlayarak konuşturmuşlardı diye hatırlıyorum. Ortadoğuda Rusya'da vs. bunlardan uzak kalan tipler için büyük şey bu. Düşünsene Türkiye'de bu markaların hiçbir yok ama tvde filmlerde sürekli görüyorsun, markette le cola ve pınar hamburger var. McDonalds açılmış deseler koşarak gider denersin. Zaten reklamlarda dikkat edersen diş macununa bile "Amerikanın bir numaralı X'i artık Türkiye'de" diyorlar. Bizde bile yiyor bu. Sanki batıda yıllardır müthiş şeylerle yaşıyorlar bize ilk defa geldi kafası. Rusya da bunu yaşıyor ve kaybetmek istemiyor.

Özetle, bu lezzetten çok marka algısı bence. Türkiye'de Starbucks biraz bu konumda mesela.
  • nhk ni youkosu  (13.03.22 16:11:12 ~ 16:12:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.