[]

hazır kahvelerin zararlı olma durumu doğru mu?

şu an önümde cafe crown fındıklı var ve yarısı şeker. bu oran tehlikeli gibi gözüküyor ama ürün zaten 18 gram. 9 gramı şeker olsa en fazla ne olabilir ki? zararsız bence




 
Zarar kısmı dandik kahve ve şeker.
Herhangi bir şekerli üründen daha fazla zararı yok.
Zararsiz demeyelim de yararsiz kalori ve sinirlanmasi gereken şeker (eklenmiş şeker oluyor galiba Türkçe) var içinde.
  • logisticsmanager  (07.03.22 15:40:57) 
  • veritaslibertas  (07.03.22 15:41:50 ~ 15:43:16) 
Hiçbir şeyi ayda bir iki kere yediniz/ içtiniz diye ölmüyoruz zaten. Uzun süreli, yoğun kullanımlar zararlı. Şeker için de hazır kahveler için de aynı şey geçerli. Örnek veriyorum normalde hep filtre kahve tüketiyorsanız ayda bir 3ü bir arada içtiniz diye olmezsiniz ama günde 4-5 bardak bunlardan içiyorsanız diyabet, aşırı kilo ve kanser ile iliskilendirebilirsiniz. Bir de hazır kahvelerin üretim şeklinden kaynaklı akrilamidin zararlı olduğu söyleniyor ama bunlar %100 kanıtlanmış şeyler değil elbette.


  • fraise  (07.03.22 16:15:32) 
bir kere findik degildir o. olsa olsa findik aroma vericisidir. ki bence pakette de findik aroma vericisi yazmali (ne yaziyor bilemiyorum). finkli yaziyorsa, aroma verici yerine findik kullanilmali ki zaten o basli basina bir is olur.

muhtemelen 3'ü 1 aradadir o, o sebeple kahve beyazlaticisi denen seyde vardir. o da genel de glikoz surubu ve bitkisel yagdan yapilir.

ve muhtemelen cesitli kimyasallar daha vardir icinde.

sekere gelmeden once cok daha derin mevzular var bu ürünlerde.
  • helenart  (07.03.22 16:55:44) 
helenart+1

Şekerden daha zararlı içerikler var içinde.

Süt tozu değil kahve beyazlatıcısı vardır.
Fındık değil, fındık aroması vardır.
Zaten başlı başına saf kahve o şekilde çözünebilen bir şey değil. bu nedenle bir dizi işlemden geçiyor ve filtrelenmeden tüketiliyor.

Bunların hepsi kimyasal işlemler.

Şeker konusunda haklısın. Eğer çok fazla tüketmiyorsan, insülin direnci vs gibi problemlerin yoksa vs arada bir birazcık pancar şekerinden bi şey olmaz.
  • zimbirik  (07.03.22 17:37:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.