[]

Bu twitter olayı nedir?

Hiç bulaşmadığım neler döndüğünü falanda hiç merak etmediğim bir şey fakat iletişmek istediğim birinin tweeter sayfasına ulaştım tesadüfen.. nasıl kullanılır fln bilmiyorum bana kısaca açıklarsanız sevineceğim işim biraz acele çünkü :) illa twitter kullanıcısı mı olmam gerekiyor şimdi.. tamam oluruk sorun değilde ben bu kişiye sayfası üzerinden nasıl mesaj göndereceğim sayfasında sadece onun mesajları var.. kısacası hani facebook tan özel mesaj göndermek gibi bir şey bunda da mevcut mu? o lazım bana :)




 
olay şu ki, misal facebook'daki durum güncellemeleri gibi bi amaçla kullanılıyo bu tivitır. "şu an şunu yapıyorum, şu an şunu yiyorum, şunu düşünüyorum" gibisinden şeyler yazıyorsun. istediğini yazarsın tabi sana kalmış.
birine mesaj gönderme olayı ise, gönderebiliyorsun. ama listende olması gerekiyor bildiğim kadarıyla (izliyor olman gerek) kullanıcının sayfasına girdiğinde sağda "message" şeysini kullanıp mesaj gönderebilirsin.

  • paradoxical  (11.06.10 06:54:10) 
hmm peki izleyicisi olmam için onunda kabul etmesi mi lazım...
face de arkadaş olmak gibin mi yani?

  • olkol  (11.06.10 07:01:27) 
kabul etme kısmısı iki şekilde olmakta, bir kullanıcı özel ya da genel profil açabilir. genel profil açmış bir kullanıcıyı istediğin gibi izleyebilirsin, onaylaması gerekmez. ama profili özelse, talep gönderdiğinde kabul etmesi gerekir.
şöyle ayırt edebilirsin;
profiline girdiğinde yazdığı her şeyi görebiliyorsan, genel profildir. ama yazdığı şeyleri göremiyor da "This person has protected their tweets.
You need to send a request before you can start following this person." diye bir yazıyla karşılaşıyorsan, özeldir. gönderdiğin talebi kabul etmesi gerekir.
  • paradoxical  (11.06.10 07:08:07) 
vaktim olmadığı için kısa yazıyorum.
mesaj göndermek için onun da sizi takip etmesi gerek evet ama normal tweet'inizde @ulaşmayaçalıştığınızkişi yazarsanız o kişi görür.

  • sanal uyku  (11.06.10 12:44:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.