[]

2. Dünya Savaşı-Türkiye

Kimsenin bize bulaşmaması enteresan değil mi? Yani şu tabloya göre birinin "lan zaten ortam karışık 2 bomba da şuraya gönderelim" dememiş olması bana çok ütopik geliyor sizin için de öyle mi? Teşekkür ederim.




 
Almanlar zaten uğraşacak durumda değillerdi Türkiye ile, diğer tarafta durduk yere neden böyle bir şey yapsın.


  • bartholomew87  (02.03.22 12:40:54) 
o dönemde savaşa girmemek için ne gerekiyorsa yapılmıştı, bir o yana bir bu yana göz kırparak neredeyse bitime kadar iki tarafı da idare etmek müthiş bir siyaset/uluslararası ilişkiler başarısıydı. zaten artık savaş bitmek üzereyken biz de tarafımızı seçmiştik dostlar alışverişte görsün hesabı.


  • reanarchy  (02.03.22 12:41:50) 
Abi bi fikrim yok sadece enteresan geliyor, misal "bunlar da Almanların müttefikiydi ilk savaşta" deyip arada bize de sallayabilirlerdi belki. Yani Osmanlı ilk savaşın "ağır" bir tarafıyken ikinci savaş da neredeyse Hitler'in ilk savaşın sonuçları nedeniyle sağa sola saldırmasıyla çıkmışken bizim böyle tarafsız kalmamız kimsenin de bize bulaşmaması bana çok değişik geliyor.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (02.03.22 12:42:57 ~ 12:46:23) 
Bence esas ilginç olan İsviçre'nin tarafsız kalabilmesi.

Ama garip değil, çünkü tarafsız kalmak anlamında bir savaş verdik sayılır biz de. Hiç öyle kolay olmadı.

Bugün de bir süredir Ukrayna sosyal medya üzerinden bize övgüler yağdırıyor mesela, muhtemelen amaçları Rusları bize karşı kışkırtmak, böyle bir şey olursa şu hali hazırda akan savaş ortamında bir anda batıyla tüm ilişkimizi kesip Rusya yanında duramayız. Bunun hem altyapısı yok, hem de Rusya'yla ticaret dışında doğru düzgün hiçbir uluslararası bağımız yok. Avrupa'yla ise çok bağımız var. Dolayısıyla Ukrayna'da, Rusya bize "ya bendensin ya onlardan" dediğinde Ukrayna tarafında savaşa girmek zorunda kalacağımızın farkında.

Türkiye savaşa girmek istemiyorsa dengeyi güzel ayarlamalı.

Bu durum 2. Dünya savaşında çok daha vahimdi. Yani öyle kolay olmadı o füzeleri üstümüze çekmemek.
  • akhenaten  (02.03.22 12:49:50) 
Mesela İngiliz uçakları "yanlışlıkla" Alman kontrolündeki Rodos yerine Muğlayı bombalamış bi kere. Asıl amaç Türkiye'yi savaşa çekmek muhtemelen. Almanya yanında savaşa girecek bir Türkiye Müttefik devletler için çok fazla bir zorluk çıkarmayacak ama sonuç olarak Ortadoğu bağlantılarını güçlendirecekti


  • nundu  (02.03.22 13:00:30) 
Evet ve bu kadar uzun bir süreç içinde bunun gerçekleşmemesi mucize sayılır aslında.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (02.03.22 13:01:58) 
Bu ne haritası?


  • herzan  (02.03.22 14:09:59) 
2. Dünya Savaşı olurken o esnada Türkiye haritası.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (02.03.22 14:52:25) 
Almanlar, İngiltere’yi bombalayıp iyice köşeye sıkıştırınca, Chirchill Almanları oyalamak için Ortadoğu’da cephe açıyor. Yani bu harita eksik aslında ve gerçekten Türkiye ortada kalmayı beceriyor. Eskiden bunu da kuru bi hamaset sanırdım, ama gerçek, Trnin diploması başarısı. Almanlar en başından Ortadoğu’yu hedefleseydi yada trde Norveç’te ki gibi aktif maden falan olsaydı belki tr yi de işgal ederlerdi.


  • ya volna  (02.03.22 19:24:00) 
Bu biraz da savasin seyri ile alakali.
Nazi almanyasinin olasi İstanbul'u isgal plani bile hazırdı. Harita urerinde kamp kurulacak yerler bile belirlenmiştir hatta. Sutlucede bir toplama kampi planlanmistir. Ama is o noktsya gelmedi.
Yani kimse dur bir bomba da sursya sallayim demez. Savaş cok sikintili bir surectir, kimse mecbur kalmadıkça buna kalkismaz. Cikarlsro dogrultusunda hareket ederler ulkeler, cikarlar savasa girmeyi zorunlu kiliyorsa girerler, savasmis olmsk için değil.

Bugün Rusya da keyfinden girmedi savasa ayni sekilde. Putin bir sabah kalkıp dur ulan bir kac Ukraynali sivil avlayalim da batı bizden korksun demedi.
  • stavro  (02.03.22 22:39:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.