[]

Sert plastik yapıştırıcı - malzeme bilimciler buyurun

Merhaba, elimde bir oyuncak tren var. Minik. Kibrit kutusundan küçük. Sert plastik. Ön tarafındaki parça kırıldı. Ama yerine tam oturabiliyor. Buna rağmen baskı uygulanmazsa atacak pozisyonda. Bu aleti çocuk oynadığı için kolay kırılmasın diyorum. Ne ile yapıştırmak sağlıklı olur?

Elimdeki yapıştırıcılar;

Pattex japon
502 japon
İklli epoksi yapıştırıcı
Titebond ahşap tutkalı
Renia protocole

 
Ben olsam epoxy ya da 502 kullanirdim.


  • veritaslibertas  (26.02.22 11:43:40) 
cocuk oynadigi icin agzina sokmasi ihtimaline karsilik agir bi kimyasal kullanmazdim ben. gerci o durumda muhtemelen yapismayacak ya da kolayca tekrar ayrilacaktir.

cocugun agzina sokma durumu yoksa yasi buyukse epoksi kullanirdim ben de.
  • in vino veritas  (26.02.22 11:58:16) 
Epoksi yapıştırıcı yoğunluğundan dolayı sanki kalınlık yapar ve parçanın yerine tam oturmasına engel olur gibi!

Kaliteli Japon ya da hızlı yapıştırıcı olur sanki.

Yanlız çocuk çok küçükse ve ağzına oyuncak sokma yaşlarındaysa yapıştırılan parça boğazına kaçmasın Allah korusun?
  • John Bloor  (26.02.22 13:29:28) 
japon+kül
japon+karbonat

  • lancelot du lac  (26.02.22 21:23:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.