[]

Galatasaray'ın renkleri

Öncelikle belirteyim futbol teröristi değilim her takıma ve taraftarlarına saygım var, sadece merak ettiğim için soruyorum bu soruyu. Sorum şu: Galatasaray takımının renkleri sarı-kırmızı fakat son dönemde bu biraz turuncu-bordoya dönmüş gibi, ben Galatasaray taraftarı olmadığım halde bundan rahatsız oluyorum, Galatasaray taraftarı da rahatsız oluyor mudur yoksa önemsiz bir ayrıntı mı? Teşekkür ederim.

ibb.co


 
Bence koyu olan daha şık. Sonuçta sarı kırmızının da bin tane tonu var.


  • prole  (23.02.22 23:46:42) 
Galatasaraylıyım, yıllardır hiç üzerinde durmadım. Koyu renk daha güzel bence.


  • heathen  (23.02.22 23:47:47) 
bu renklerin öyküsünü ali sami yen'den dinleyelim:

"birçok yerleri dolaştıktan sonra, nihayet bahçekapı'daki şişman yanko'nun dükkanına gidilerek orada zarif iki yünlü kumaşa tesadüf ettik. biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı. tezgahtar, mahirane bir el hareketi ile kumaşların dalgalarını birleştirdi. bir saka kuşunun başı ile kanadının yarattığı renk güzelliğine benzer bir parlaklık hasıl oldu. ateşin içindeki renk oyunlarını görür gibi olmuştuk. sarı-kırmızı alevinin takımımız üstünde parıldamasını tasavvur ediyor ve bizi derhal galibiyetten galibiyete götüreceğini tahayyül ediyorduk. nitekim de öyle oldu."

"...vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı..." ifadesini daha çok karşılıyor sanki şu anki renkler. eskisi daha çok cırtlak kırmızı ve civciv sarısı çünkü.

kaynak: www.galatasaray.org
  • avianthem  (23.02.22 23:48:12 ~ 23:50:05) 
avianthem Bunu bilmiyordum o zaman olabilir gibi evet. Teşekkür ederim.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (23.02.22 23:50:39 ~ 23:50:55) 
Ben açıkçası rahatsızım.90lardaki cart sarı kırmızı da güzel değil. Şu anki renkler zaten sarı kırmızı değil. Bordo turuncu oldu.

Bana göre 2012 yılındaki forma bu işin tam orta noktasıydı ama kullanılmadı bir daha o renkler.
  • bigcaptain  (24.02.22 09:37:06) 
2000li yıllarda galatasaray renklerini bir standarda bağladı. bu standart için de ali sami yenin yukardaki sözleri referans alındı. o yüzden sarısı daha bir koyu.

onun öncesinde, özellikle 90larda açık sarı renk kullanılırdı. ben o rengi daha çok seviyorum çünkü sadece sarı renkte forma giyilebiliyor. şu anki koyu sarı yalnız başına kullanılamıyor.

ayrıca sarı ve kırmızı birbirine çok yakın. bu da hosuma gitmiyor.
  • dafuq  (26.02.22 14:42:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.