[]

New World uygulaması, Ponzi, Annem

Annem, iş arkadaşlarının etkisiyle New World diye bi uygulama indirmiş. Buraya 100 dolar yatırmış. Günde 40 kez bi şeye basarak 20 günde parasını amorti edip sonraki günlerde daha fazlasını kazanacağını düşünüyor. Eğer ben girersem (benim için de 100 dolar yatıracakmış) parayı daha da kısa sürede amorti edeceğini söylüyor. Günde 4dk’dan 20 günde 100 dolar diyor. Uygulama e-mart’a aitmiş, butona basınca ebay-amazon vs. yerler için bir yere bi şey gidiyormuş.

Bence tamamen ponzi saçması bir iş. Ama aşırı ısrar etti. Size sormak istedim, belki bilem duyan vardır. Bu güvenilir bir şey mi, aslı astarı nedir? İkna edemedim anacığımı olmadım bir şey olduğuna. Bütün bakanlıktaki mimarlar falan var burda diyor. :(


 
inanma


  • duyurukullanıcısı  (22.02.22 21:05:53) 
Koin piyasası hazır çökmüşken 100 dolara bilinen koinlerden birini al daha iyi.

Not: yatırım tavsiyesi değildir!
  • Cesario  (22.02.22 21:13:42) 
Böyle para yatırma ve üyelerin zamanla artmasına dayalı oluşumlar bir süre sonra patlıyor. Geçmişte de çok örneği oldu.
Hatta böyle oluşumların matematiksel olarakta geçersiz bir durum olduğu açıklanmıştı ama o haberi bulmam çok zor

  • Erva  (22.02.22 21:15:26) 
Kesinlikle doğru olamaz.
Bir düğmeye basmak için ayda 100 dolar kimse kimseye ödemez.
Düğmeye basmak için insan gerekmez.

Belli ki ponzi. Bir süre sonra yeni insan katılmadığında çökecek. Sadece Türkiye değil Dünya çapında ponzi olduğu için patlaması daha uzun sürebilir.
  • michael_knight  (23.02.22 01:29:56) 
kesinlikle ponzi, şüpheye gerek yok.

sisteme dahil olacaksanız ne zaman başladığını öğrenin. saadet zincirleri yeni insanlara ulaşabilmek için belli bir süre(ne kadar kullanıcıya ulaştığına göre değişiyor) kullanıcı ivmesi yakalamak ve güven kazanmak için düzenli ödeme yapıyor. Bu ponzinin büyüklüğüne göre bir sene de olabilir altı ay da olabilir beş sene de olabilir. çiftlik banktan herkes mağdur olmuşken ben ve kuzenim bir sene boyunca ciddi ödemeler almıştık. mühim olan nokta erken dahil olup sonrasında para kaptırmamak.

Hiç ödeme yapmadan iki ay içinde arazi olanlar da var tabii ki, bu biraz dolandırıcının neyi hedeflediğiyle alakalı.

Annenizin parasına direkt olarak gitti gözüyle bakıp moralinizi bozmayın ama tekrar tekrar düzenli yatırım yapmasına engel olun. eninde sonunda tası tarağı toplayıp yok olacaklar.
  • coldegezenkutupayisi  (23.02.22 02:14:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.