[]

IBB'den burs alan akpliler

Ravza Kavakci, Betul Kaya falan filan. Iyi de Istanbul belediyesi burs veremez diye bir kural, kanun bir sey gelmisti Akp doneminde ben mi yanlis hatirliyorum.




 
Ravza Kavakçı 2 milyon liralık burs almış 2 milyon liralık burs mu olur sen hiç 2 milyon lirayı yan yana gördün mü baya bi para yani, hatta sıfır atılmadan önceki para ile telaffuz edersek 2 trilyon yapıyor, 34 kişiye de toplamda 64 milyonluk burs verilmiş.


  • Zaman Tamircisi  (16.02.22 09:35:59 ~ 10:47:53) 
onun adı burs değil teknik olarak, yurt dışına öğrenci gönderiyor kurumlar. yıllardır var hatta bazı büyük kurumsal şirketlerde yapar bunu ama liyakat ve sonra geri gelince çalışma zorunluluğu vardır kurumsal şirketlerde


  • yeahbutso  (16.02.22 10:03:51) 
bunların kanun, hak, hukuk, nizam gibi kavramlara uyduğunu düşünen kaldı mı gerçekten? 2022 yılındayız ve malum kesim ile "kanun, kural" kelimeleri nasıl yan yana gelebiliyor ben asıl onu anlamıyorum.

2 milyon lira almışlar. 2 milyon. bu gerçekten "burs" mudur? değildir tabii.
  • ilgeru  (16.02.22 10:04:08) 
insanların para algısı kayboldu.
aynı olay gemi alımı sırasında da olmuştu bence. bir gemi ne kadardır kim nasıl satın alabilir falan.. sanki çok çalışınca biraz paran varsa alınırmış gibi geliyordu. aynı şey bu 2 milyon liralık burs için de geçerli. burs böyle olmaz. ne yurt içi tübitak gibi kurumların belirlediği rakamlarda ne de yabancı burs fonlarında böyle bir miktar olmaz, olamaz.
bir başka benzeri için de bknz 1-2-8
  • rewlack  (16.02.22 10:43:32) 
İnsanlar yazmış ama ben de özet olarak yapıyı anlatayım:

Verilen burs IBB'nin kendi personelini yurt dışında okutmak için verdiği para. Normal şartlarda kurumda belli süre çalışmış, alacağı eğitimin kuruma fayda sağlayacağı, geldiğinde de kurumda çalışmaya devam edecek kişilere bu tip burslar veriyor devlet kurumları.

Ravza Kavakçı benzerlerinde ise birkaç sakatlık var. Bunlar işe başladıkları hafta hatta aynı gün bursları başlıyor. Ne hikmetse üniversitelerden kabulleri de aynı gün geliyor. Yani sırf bu paraların aktarılması için IBB'de işe başlamış gibi gösteriliyorlar. Eğitimlerini tamamladıktan sonra da IBB'de çalışmıyorlar. Tahminim bu süreç boyunca burs haricinde maaş da alıyorlar. Yani normal bir ülkede olsa ortada yargılanacakları ve bu düzeneğin parçası olan başkalarının da yargılanmasını gerektirecek bir sürü suç var.

Başka bir tahminim de yaptıkları doktoraların vs de kolpa olması. Zaten tezleriyle ilgili haberler çıktı ama ben eğitim aldıkları üniversitelerin de muvazaalı olduğunu düşünüyorum. Yani para karşılığı kabul alıyorlar ve aldıkları "bursun" bir kısmını üniversiteye veriyorlar. Onlar da normal öğrencilerinden bekledikleri hiçbir standardı ve görevi beklemeden diploma veriyorlar. Birçok AKP'linin üniversite bile olmayan merdivenaltı bir yabancı kuruluştan "üniversite diploması" aldığı da çıkmıştı geçmiş yıllarda.
  • perferil  (16.02.22 11:41:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.