[]

hastalık geçirdim/3.doz aşı olursam bünyeme negatif yönde etki eder mi?

2 hafta önce hasta oldum.
covid 19 geçirdiğimi düşünüyorum,tüm semptomları yaşadım neredeyse.
ateş,boğaz ağrısı,hapşırık,burun akıntısı fln her sey vardı.

final dönemi olduğu için pcr testi olamadım.
yoksa finallere giremeyecektim.
finaller bittikten sonra iyileştim.kendimi sağlıklı hissediyordum.
ama yine de pcr testi olayım dedim,negatif çıktı.

yani sistemde 2 doz biontech aşılıyım ve hastalık daha önce hiç geçirmedim.
ama ben gecirdigimi düsünüyorum.
şimdi ben 3.doz aşıyı olursam eğer bünyeme negatif anlamda çok büyük etki eder mi,onun korkusu var.
bünyemi sarsar mı?

yoksa ''covid 19 geçirmiş olsan dahi 3.dozu rahatlıkla olabilirsin'' diyebiliyor musunuz?

teşekkürler şimdiden.

 
gecmis olsun.

2,5 ay kadar once 2 doz asim varken (3.dozu beklerken), 2. dozunu 3 gun once olmus erkek arkadasimdan covid kaptim.

oncelikle sunu soylemeliyim ki covid'in esas belirtileri "vucut agrisi, yorgunluk, siddetli bas agrisi ve oksuruk" tabii her turlu sey covide yorulabilir durumda su an ama ben etrafimda covid geciren herkesten bu sikayetleri duyuyorum.
ha bir de koku gitti, cok enteresan bi duyguydu ama benimki hastalik bittikten bir sure sonra geldi geri yavas yavas. erkek arkadasiminki hala geri gelmedi.

yani bir ihtimal gecirdiginiz sey covid olmayabilir.

ha peki ya covid ise?

arastirmalarima gore (yabanci kaynaklarda buldum) covid gecirdikten 1 ay sonra asi olunabiliyor. ben oldum. hatta olmaya gittigimde covid gecirdim mi sordular, evet dedim umurlarinda olmadi (yer Avrupa). asidan da 1 ay gecti bir sorun yasamadim.

erkek arkadasimda hastaligin agir etkileri gecmesinden sonra nabiz problemi bas gosterdi, ilac kullaniyor. (2 aydan fazla gecti) doktor asidan hemen sonra covid oldugu icin olabilecegini soylemis ama tabii ki bu da kesin degil.

yani covid olma ihtimaliniz varsa bence 2-3 hafta bekleyip asi olmanizda fayda var.
  • supergirl  (10.02.22 01:55:24) 
Covid geçirmek aşı olmada bir etken olsaydı hastalık geçirip geçirmediğiniz teyit edilirdi örneğin test yaparlardı zaten merak etmeyin.

Milyonlarca insan aşılanıyor, aralarında covid geçirip de hastalığının farkında olmayan kişi sayısı inanın fazladır.
  • akhenaten  (10.02.22 08:51:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.