[]

Excel cahiline bi yardım eder misiniz?

Elimizde bir excel dosyası var bu dosyada bazı sütunları düzenlemem gerekiyor fakat çok fazla olduğu için tek tek yapmam aşırı zaman alıcak:(

Eklediğim resimde gördüğünüz dosyada örneğin sedimantasyon yazılı olan sütunda
SEDİMENTASYON 2694749 21/03/2017 6 - Yazıyor buradaki tüm yazılar silinip boşluklar dahil sadece 6 yazmalı. Tabii her kişinin değerli farklı olduğundan bazılarında 7 bazılarında 9 vs yazmalı. Yani sadece sondaki yazılar kalmalı. Bunları nasıl düzenlerim en hızlı?

 
Mobilden girdğim için yazım hataları için üzgünüm. Yardım edicek arkadaşlar lütfen aşırı cahile anlatır gibi anlatırsa sevinirim.


  • Boris  (09.02.22 20:59:30) 
İlgili kolondaki bütün dataları her bir boşlukta yeni bir sütuna ayırırsak belki işini görebilir.

Sedimantasyon sütununu kopyalayıp farklı bir sayfaya al, sütunda yer alan bütün değerleri seçerek Data > Text to Columns seçeneğine tıkla. Ardından çıkan ekranda delimited seçeneğini tikleyerek sonraki adıma geç, sonraki pencerede delimeters başlığı altında yalnızca space seçeneğini tiklediğinda pencerenin altındaki data preview da çizgiler belirecek senin için uygunsa next finish yapıp işlemi sonlandır.

Finish yaptığında bütün datan her bir boşluk bazında sütunlara ayrılacak, "-" den önce gelen son sütunlar istediğin rakamlar olacak diye düşünüyorum
  • imumax  (09.02.22 21:10:50) 
=sağdan ()
Ya da =right()

Diye bir formül var, onu kullanarak alabilirsin.
Mobilden yazıyorum, formülü arastirirsan kolayca yaparsın.
  • veritaslibertas  (09.02.22 21:11:17) 
Hocam ben de mobil olduğum için nokta atışı tarif edemeyeceğim ama üst menüde data'nin içinde "text to columns" a tıkla, fixed with sec minik 1 ekranda nereden bolecegini çizgilerle gösteriyor o çizgilere Manuel de müdahale edebilirsin o ekranda ama büyük ihtimalle doğru keser.

Ayrı kolonlara ayırır bu işlem ihtiyacın olmayanlari silersin.
  • materyalist imam  (09.02.22 21:11:34) 
Şöyle: streamable.com


  • himmet dayi  (09.02.22 21:14:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.