[]

Karantinam Bitti

Son gün bugün. Karantina bitişi Devlet hastanesine gidip test olmak istesem yapıyorlar mı? Yapmıyorlar diye duydum birkaç yerde.

edit: 1-2 cevap alırsam silebilirim.


 
Yapıyorlar fakat gerek yok çık gez de diyorlar.
Yeni varyant 7 günden ziyade 14 günde negatif çıkıyor gibi çoğunluk dataya bakıldığında.

  • hedep  (09.02.22 01:45:15) 
@hedep

'Yeni varyant 7 günden ziyade 14 günde negatif çıkıyor gibi çoğunluk dataya bakıldığında.'

böyle bir şey hiç duymamıştım. normalde özelde de olsa test yaptıracaktım ama sizin dediğiniz gibiyse eğer yaptırmayabilirim.
  • bitchesaintshit  (09.02.22 02:05:39 ~ 02:12:41) 
Benim çevremde olan bir şey bu bilmsel bir datadan söz etmiyorum.

Ama çevremdeki insanlar ve online denk geldiğim insanlarda yadsınmayacak kadar net görülen bir şey. Tabii benim lafımla şeyetmeyin şimdi.
  • hedep  (09.02.22 02:49:43 ~ 03:46:21) 
Bir arkadaşımı pozitiflikten sonra 5. günde teste çağırdılar. Yine pozitif çıktı. Tekrar teste gerek yok, iki gün sonra işe başla dediler. Yani, iki günde negatife mi dönecekti zaten. Hiç test yapmayıp doğrudan 7. gün işe başla deselerdi. İşin cılkı çıkmış zaten.
Kısacası, teste gerek yok.
Bu olay, bir hastane çalışanı için söz konusu oldu üstelik.
Açıklama da hazır: virüs parçacıkları uzun süre kalıyormuş da, bulaştırıcılık azaliyormus.
Saldım çayıra, mevlam kayıra. Testle uğraşmaya değmez. Sadece eziyet.
  • pro9it9is9  (09.02.22 03:55:46) 
annem babam aynı anda yakalandılar.8ci gün test oldular. babam negatif annem pozitif çıktı. ama anneme tekrar karantina falan gelmedi. kimse ne çıktığını önemsemiyor gibi.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (09.02.22 09:29:18) 
pozitif olan iş arkadaşımız 8. gün işe geldi zira teste gerek yok, dolayısıyla rapora da gerek yok dediler ilçe sağlıktan. bulaşıcılık geçiyor demişler.


  • Phoebe  (09.02.22 09:41:55) 
gittik, yapmadılar. hatta şöyle bir bilgi de verildi: 7.günden sonra pozitif çıksan da hes kodunda risksiz görünüyormuşsun. çok saçma ama gerçek.


  • maryjane  (09.02.22 10:06:17) 
PCR test masrafları ve iş göremezlik ödemeleri ağır geliyor artık devlete. Özelde yaptırabilirsin kendi çevren ve toplum sağlığı için. Ama devlete dar gelen bana bol gelir diyerek çıkıp gezebilirsin de kimse birşey diyemez. Her hangi bir yaptırımı yok. Kendi düşünce yapınla alakalı biraz.


  • Arthur Dayne  (09.02.22 13:22:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.