[]

windows 7 dosya arama

arkadaşlar bilgisayarımın teknik özelliklerinden dolayı daha yüksek bir windows sürümü kullanamıyorum, windows 7'den de memnunum. onu öncelikle belirteyim ki "windows 11 kullan onda bu sorun yok" falan demeyesiniz.

klasörü açıyorum, belgeler klasörü, içinde onlarca klasör, binlerce dosya var. içinden bir doysayı aramak için pencerenin sağ üstündeki arama kutusuna dosya adının bir kısmını yazıyorum. ama gerizekalı dosya adında aramak yerine, dosyaların içeriğinde de arıyor. word, excel, pdf fark etmiyor. kelime dosya içeriğinde geçiyorsa, sonuç diye önüme getiriyor.

ya ben sadece dosya isminde arasın istiyorum. bulamıyorum ki böyle. dosya isminde arasa 3 tane sonuç çıkacakken, içinde geçen dosyaları da listeleyince 300 tane sonuç çıkıyor, arama yapmanın hiçbir anlamı kalmıyor.

registry'den ayar çekerek olur gibime geliyor ama nasıl olur bilen var mıdır?

bonus soru: bazen dosya isminde geçeni de bulmuyor. örneğin telefonla yaptığım konuşmaları telefon kaydediyor, "telefonnumarası_tarih_saat.wav" gibi bir formatta dosya ismi veriyor. belli bir kişiyle yaptığım telefon konuşmasını bulmak için arama kutusuna telefon numarasını yazıyorum, bulmuyor, bulamıyor, bulnamadı diyor. lan nasıl bulunamadı, o arama kutusuna yazdığım numara dosya isimlerinde var işte ulan, gözümle görüyorum dosyayı. aratınca niye bulmuyorsun?

 
www.informit.com

Bu işe yarar mi
  • kisa  (04.02.22 09:08:43) 
maalesef. çünkü orada da diyor ki "dizindeki konumlarda dosya adı ve içeriklerini ara, dizin dışındaki konumlarda sadece dosya adını ara". yani "dizinde de, dizin dışında da dosya içeriklerini arama, sadece dosya adlarını ara" diye seçenek komamışlar. illa içini de arayacak.


  • kibritsuyu  (04.02.22 09:13:51 ~ 09:14:07) 
arama çubuğuna şunu yazıp dener misin?

name:dosyaismi

bu olmazsa;

System.FileName:dosyaismi
  • himmet dayi  (04.02.22 09:28:40) 
everything önerecektim ama sonra bir deja vu yaşadım soruya tekrar bakınca. şurda önermişiz daha önce aslında: www.eksiduyuru.com

mis gibi program valla denemedin mi ki? yeni bir bilgisayara ilk kurduğum programların başında geliyor. onsuz dosya arama yapmayı düşünemiyorum bile, olması gerektiği gibi olan programlar denir ya tam öyle işte.

kasar filan diye düşünme dünyanın en hafif programlarından biri, hem istediğin zaman açıp istediğin zaman kapatabiliyorsun, öyle sürekli açık kalmak zorunda değil.
  • bugungityaringel  (04.02.22 09:35:52) 
Everything uygulaması sorunu tek başına çözebilir.
Win7deki arama özelliği ayrıca çok yavaş kalıyor zaten.

  • Erva  (04.02.22 09:37:38) 
@bugungityaringel

komut isteminden dos komutlarıyla bulmuştum. adam da 2000 liramın üstüne yatmayıp paramı ödeyince bir daha da gerek olmadı programa, ben de öyle bir soru sorduğumu bile unutmuşum.

şimdi dikkate alacağım. kuruyorum programı.
  • kibritsuyu  (04.02.22 10:31:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.