[]

windows 7'de klasör içindeki dosya isimlerini arama

arkadaşlar bir klasör içinde dosya adı

0d20201012114216p05321234567.m4a

şeklinde olan yüzlerce binlerce dosya var. acrcalls isimli konuşmaları kaydeden programın kayıt dosyaları.

ben bu kayıtlar içinde bir vatandaşla yaptığım telefon konuşmalarını arıyorum. yani telefon numarasına göre arama yapsam bulacam. dosya adının sonundaki 05321234567 kısmı adamın telefon numarası.

ama ben arama kutucuğuna 05321234567 veya sadece 1234567 veya herhangi bir şey yaptığım zaman bulamıyor. daha doğrusu bu klasörde ne yazarsam yazayım dosya adında geçtiği halde çıkmıyor. hiçbir aramadan hiçbir sonuç çıkmıyor hatta. başka klasörlerde oluyor ama burada niyeyse olmuyor anlamadım.

klasör seçeneklerinde "kısmi eşleşmeleri bul" seçeneğini işaretle diyeceksiniz ama o da işaretli, yine de olmuyor.

konuşmaları bulamazsam adam 2000 liramın üzerine yatacak. binlerce dosya içinden de tek tek bulmam mümkün değil.

1234567 diye aratayım, içinde 1234567 geçen dosyaları listelesin istiyorum. nasıl yaparım?

 
hocam windows7'nin dosyalama sistemi biraz garip. tavsiyem en kisa sure icinde 8 veya 10'a gec. yazdiklarimi aynen uygularsan sonuca ulasacaksin.

1- oncelikle kayitlarin bulundugu klasore gir
2- soldaki shift tusuna basarak bos bir yere sag tikla
3- open command window here - turkcesi sanirim burada komut satiri ac gibi bir sey >> ona tikla
4- cmd acilmis olmasi gerek.
5- sunlari aynen yaz ve enter tusuna bas:
dir *adaminnumarasi*.m4a

aciklamasini da yapayim ogrenmis ol. adaminnumarasi kisminin basindaki yildiz * basinda ne varsa diyor. sonundaki yildiz ise sonunda ne varsa diyor. eger dosyalarin m4a oldugundan emin degilsen soyle de yapabilirsin

dir *adaminnumarasi*.*

bu komut sana adaminnumarasi yazilan yere girdigin veriyle isimlendirilmis tum dosya tiplerini bulundugun klasor icin verecektir. yapamazsan haber ver hocam baglanip yapabilirim.

edit####

eger adamla cok konusmaniz varsa soyle yap hocam

dir *adaminnumarasi*.m4a > file.txt

bu komut sana adamin numarasiyla isimlendirilmis tum m4a dosyalarinin ciktisini file.txt dosyasina verecektir. file.txt dosyasi tabi ki de ses kayitlarinin oldugu klasorde olacaktir.
  • yasamakistemiyorumulan  (26.10.20 21:44:42 ~ 21:47:15) 
gözünü sevdiğimin dos'u be. 2020 yılında aradığım dosyaları dir komutuyla bulabileceğim hiç aklıma gelmemişti. en son dir çektiğimde sene 1995'ti.

teşekkürler.
  • kibritsuyu  (26.10.20 21:48:19) 
  • bugungityaringel  (26.10.20 22:12:40) 
ben windows'un aramasına güvenmediğim için yıllardır everything kullanıyorum belki işinizi görür


  • nahtoderfahrung  (26.10.20 23:57:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.