[]

Katı meyve sıkacağı

Merhaba,

Eşim çok fazla meyve seviyor bu katı meyve sıkacağına da çok meraklı, ben ise hiç meyve yemeyen bir insanım üşengeçlikten. En azından böyle bir makine de benim işime gelir direkt suyunu içerim diye düşündüm. Kullanan var mı, tavsiye eder misiniz? Yoksa alıp rafa kaldırılan bir ürün mü direkt?

Bir de şuan 300-400 e kiwi markasının ürünleri var piyasada onlar işe yarar mı? Uoksa philips gibi 1000 tl verilip mi alsak?

Yardımcı olursanız seviniriz

Teşekkürler

 
dandiği çok dandik oluyor. alırsanız düzgün bir şey alın. temizleme sistemine bakın dikkat edin. bazıları zor temizleniyor. makinede yıkanabilen parçaları olanlar var. kullanıldığında temizlenmesi gerekiyor.
evde meyve alma alışkanlığı varsa suyunu içmek adına da çok sağlıklı ve kullanışlı oluyor. tavsiye ederim.

  • erty_ksk  (03.02.22 12:33:55) 
Meyveyi direk meyve suyu olarak tüketmenin faydadan çok zararı var. Almanız gerek tüm lif ve besinler posa adı altında çöpe atılıyor geriye sadece şekerli su kalıyor.
Direk meyve yemek daha sağlıklı.

  • catamenia  (03.02.22 12:48:08) 
Daha önce birkaç dandik marka kullandıktan sonra Philips aldım, onu kullanıyorum ve çok memnunum.

Arıyacağın özellikler, Çok su ve Az posa çıkarması, bir seferde çok meyve sıkabilmesi, sökme ve temizleme kolaylığı, dayanıklılık.

Bu şartları Philips karşılıyor.

Ben şarap yapmak için kullanıyorum, meyve suyu içmek için alıp da uzun süre kullananı görmedim. İlk heves birkaç kullanımdan sonra mutfağın bir köşesinde terkedilen bir ürün.

Sağlık açısından ele alırsak, vücudun ihtiyacı olan posayı ayrıştırıp çöpe atmak hiç akıllıca bir şey değil. İnsanlar posa almayı sevmeyip sonra 'Niye kabız oldum?' diye soruyor.

Ayrıca insanlar bir seferde bir elma yiyebilecekken, suyunu sıkarak bir seferde 4-5 elmayı mideye gömebiliyor. Vücuda o kadar fruktozu bir anda almak mis gibi bir obezite sorunu ile tanışmak oluyor.

Bu sebeplerden katı meyve sıkacaklarından uzak durmanı öneririm.

Yine de 'Alacağım.' dersen bir püf noktası. Kuruyan posanın makineden temizlenmesi çok zor oluyor. Sıkma işleminden sonra önce makineyi temizleyip sonra meyve suyunu içmenizi öneririm.
  • Mirket  (03.02.22 12:53:25) 
  • gabe h coud  (03.02.22 13:03:08) 
meyve suyu çok sağlıklı bir şey değil, bir bardak meyve suyu için günlük önerilen porsiyonunun en az 4-5 katı meyve tüketmiş oluyorsunuz.
bunun dışında üşenmekten meyve yemediğinizi söylemişsiniz fakat katı meyve sıkacağı düz meyveyi yıkayıp doğrayıp yemekten çok daha uğraşlı bir iş, onu göz önünde bulundurmamışsınız.

  • evde liyakat kalmamis  (03.02.22 13:11:29 ~ 13:11:56) 
pişmanlık sebebi, alıp da devamlı kullanan görmedim.


  • bugisme  (03.02.22 13:22:51) 
Kesinlikle 2. El al. Herkes alip temizlemesi zor geldiği için buzdolabının üstüne, ne bileyim mutfak dolabı üstü olur kiler olur oraya koyuyor süs gibi bekliyor yıllarca.


  • westblack  (03.02.22 13:39:26) 
Ben de tavsiye etmiyorum. Alıp düzenli kullanan da duymadım şimdiye kadar. Çok zahmetli bir cihaz.

Sağlık boyutunu tam bilemiyorum ama makinenin kullanım ve temizlik zorluğunu düşününce almanızı tavsiye etmem.
  • pispinti  (03.02.22 13:43:42) 
Devamlı kullanan bir kişi bile duymadım. En çok kullanan senede bir defa kullanıyordur.

Akrabalarınızın olduğu bir WhatsApp grubu varsa bence sorun "katı meyve sıkacağı olan var mı? Birkaç hafta ödünç alıp deneyebilir miyim?" diye sorsanız pek çok akrabanız makineden kurtulmak için "sende kalsın" diye verecektir bence.
  • michael_knight  (03.02.22 13:56:46) 
Biz bu aralar sık kullanmaya başladık, severseniz içmeyi, bir yerden sonra temizlemek de çok zor gelmiyor. Arzum almıştık yıllar oldu halen kullanıyoruz.


  • heathen  (03.02.22 16:38:33) 
meyveyi meyve olarak yemeye üşeniyorsanız, sıkıp içmeye daha fazla üşenirsiniz. bir bardak meyve suyu içmek için yıkamanız gereken ellibinmilyon küsür parça çıkıyor.
meyve sıkma makinası pişmanlıktır.

  • halanne  (03.02.22 19:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.