[]

Aşırı yavaş macbook pro

32gb ram, i7 işlemci var. 2018 macbook pro. 16 inç (harici ekran kartı var yani. 4gb mıydı neydi)

her şeye fan çalıştırıyor. hiçbir şey açmasam da fan çalıştırıyor.
ve çoğu zaman laga giriyor. özellikle çift monitör çalıştığımda.

çok yoruldum, iş yapamaz hale geldim.

bu macbook'un ramle mamle yavaş olduğunu düşünmüyorum. bu özelliklerdeki bir windows bile böyle çalışmaz çünkü.

ben buna ne yapabilirim?
bunu temizleyecek neler uygulayabilirim? ama program ve dosyalarımı silmemem gerekiyor. bir ton program var içide. sırf xcode bile 50gb mıydı neydi, onları sıfrlarsam geri yüklemem 1.5-2 günümü alır.

onun haricinde macbookun içini mi açayım ne yapayım? ne önerirsiniz?

 
8 gb macbook air 2013 kullanıyorum hala banamısın demiyor. Tamam senin kadar hardcore kullanmıyorum belki ama bu sistem ile kaldırması lazım. İçini sen açma, bir format dene derim. olmuyorsa yetkili bir tamirciye götürebilirsin, hatta apple mağazasına bile götürebilirsin.


  • hlt1985  (31.01.22 11:47:08) 
bu arada apple işletim sistemleri ram'i çok çok iyi kullandığı için yavaşlama olmuyor genelde. ram olduğunu ben de düşünmüyorum. başka bir sorunu vardır kesin.


  • hlt1985  (31.01.22 11:48:07) 
Fanlar kir tutmuş ve fonksiyonunu tam olarak yerine getiremiyor olabilir. Bir de böyle durumlar için temiz kurulumun epey faydalı olduğunu duymuştum.


  • msb  (31.01.22 11:51:36) 
şöyle bir ihtimal var ki daha önce başıma gelmişti. orijinal adaptörünün yerine farklı bir adaptör kullanıyorsan cihaz elektrikteyken sistemsel yavaşlamalara neden olabiliyor. bunu da şöyle anlayabilirsin. pildeyken sağlıklı bir şekilde çalışıyor mu? bi gözlemle. yani sadece elektrikte iken yavaşlama oluyorsa dediğim nedendir. ha sarj adaptörün başından beri orijinal cihazsa zaten olmaması lazım.


  • olkol  (31.01.22 12:11:06) 
16 ram ssd 2012 i5 Macbook Pro ile hala hafif video, orta ve fena olmayan ağırlıkta audio düzenleme işi yapabiliyorum bi sıkıntı var orada.

En son ne zaman temiz format yedi o? Baya usb'den (ya da recovery'den) boot edip disk utility ile diski tamamen silip sıfırdan güncel macos kurmak şeklinde.
  • hedep  (31.01.22 12:37:55) 
8gb ram'li 2013 MacBook Pro'm var bir tane. ağır işler için olmasa bile, excel word vs için hala canavar gibi çalışıyor kenarda. hard Disk'te yer kalmadığı için sıkıntı çıkıyordu o kadar.

cleanmymac ve/veya onyx ile temizliyordum. toparlıyordu kendini.
  • co2s2  (31.01.22 12:47:53 ~ 12:48:10) 
benzerini yasadim

aletin sicakligina bi bak

benimki cok isindigi icin onboard ekran kartina filan geciyordu

sogutucuyla kurtarmistim durumu
  • foster  (31.01.22 12:57:19) 
Burada anahtar kelime; "hiçbir şey açmasam da fan çalıştırıyor"

Muhtemelen soğutma ünitesiyle işlemci arasındaki macunda bir sorun var ve soğutucu ısıyı işlemciden uzaklaştıramıyor. Bir servise gidip, macunu yenilemelerini sağlayın. Büyük ihtimalle sorunlarınız düzelecek.

Bir de 32gb ram varsa, her zaman diskte en az 50gb boş yer bulundurun.
  • kaptankedi  (31.01.22 13:57:19) 
Ihtimal olarak soyluyorum; harici ekran bagli degilken de ayni mi?

Ozellikle harici ekran baglarken kullanilan dongle'lar aleti sapittirabiliyor.
  • brkylmz  (31.01.22 14:05:03) 
Benzer bir sorun yaşayıp servise götürdüğümde ana kart sensör arızası olduğunu öğrenmiştim. Burada ne desek boş, bence yapılması gereken apple yetkili servise göstermek. Belli ki donanımsal bir sorun var.


  • thracia  (31.01.22 14:16:01) 
işlemci gereğinden sıcaksa ne yaparsanız yapın kasar. smcfancontrol'den kontrol edebilirsiniz. belli ki fan sisteminde bir sorun var. servise götürün.


  • youshookmeallnightlong  (31.01.22 19:04:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.