[]

Fanlı ısıtıcı mı infrared mi?

Merhabalar, 20-30 m2 bir dükkan var. Dükkanda infrared soba kullanıyoruz ama pek ısınmıyor. Giren çıkan çok olduğundan içeri bir anda soğuyor. Fanlı ısıtıcı daha hızlı ısıtıyor ama önemli olan nokta elektrik tüketimi hangisinin daha iyi. İşyeri sahibi için bu noktada önemli malum elektrik faturalı şişti. infrared daha fazla yakar diye düşünüyorum ama esnaftan kullanan olmayınca da emin olamadı. Sizin tavsiyeniz nedir, ikisini de kullanan oldu mu? Fanlı tek oda için daha iyi diye biliyorum ama yorumlarınız nedir? Teşekkürler şimdiden.




 
Bizzat ölçmeden bilemezsin, ben merak edip 3 farklı cihazı ölçmüştüm geçtiğimiz senelerde.

Tek çubuk yanan dandik 3'lü sobaın tek çubuğu 700 watt ortalama, klima 700 watt ortalama, fanlı çanta gibi olan ısıtıcı ise II. kademede 1000 küsürdü.

İnfrared daha yüksektir 1600-2000 watt gibi, hangi infrared ile hangi fanlı ısıtıcıyı karşılaştırdığımız önemli.
  • John Bloor  (28.01.22 12:38:41) 
ısıtıcıların üzerlerinde tükettiği kw değeri yazıyor, oraya bakabilirsiniz, ya da oradaki değerleri yazın buraya, bilen arkadaşlar söyler hangisi daha çok tüketir diye.


  • veritaslibertas  (28.01.22 12:38:41) 
1-vantilatör modu, 2- düşük sıcaklık (1000 Watt), 3- yüksek sıcaklık (2000 Watt) -- FANLI
2300 w infrared
Özellikler böyle
  • Topalordek  (28.01.22 12:46:28) 
30 m2 yeri 2000 watt fanlı sobayla da ısıtamazsın, alan çok büyük, bir de sık sık kapı açılıyorsa dediğiniz gibi bi fark yaratmaz.

bu ufak fanlı ısıtıcılar genelde insanı ısıtmak için kullanılıyor, koyuyorsun 2 metre ötene karşısında takılıyorsun.

verdiğiniz değerlerden bimde satılan kumtel fanlı ısıtıcı olduğunu anladım.

15bin watta kadar fanlı ısıtıcılar var da onlar da genelde trifaze oluyor.

ben burayı ısıtıcam dedikten sonra çok çeşitli sobalar, klimalar var da elektriğin altından kalkamazsınız.

kendiniz yazmışsınız zaten

fanlı ısıtıcı 2000 watt
ufo 2300 watt

hepsini de maksimum konumda çalıştırırsanız ufo daha çok yakıyor.
  • killerbee  (28.01.22 12:54:09 ~ 12:57:18) 
enerji çevirimi kanunu mu ney öyle bişey vardı. geçenlerde bir arkadaş açıklamıştı ama benim aklım yetmediği için bu kadar anlatabiliyorum

ısıtıcıların verdiği ısı ile harcadığı enerji hemen hemen aynıymış, böyle a sınıfı ev aletleri gibi büyük bi fark yokmuş aralarında.

tab,i fanlı ısıtıcıda bir de motoru çevirmek için güç harcanıyor, net 2000 watt ısı veren rezistanslara gitmiyor.
  • killerbee  (28.01.22 12:58:45 ~ 13:04:47) 
elektrik tüketiminde avantajlı tek ürün inverter tipi klimadır. resistanslı ısıtıcılara kıyasla %30-40 verimi yüksektir. diğer tüm ürünler elektrik enerjisini ısıya çevirirken. klima dış ortamdaki ısı enerjisini içeri pompalar. yani çok farklı bir teknik kullanır. bu verim konusunda tabi dış ortam ısısı da önemli. -5 derecenin altında çoğu klima artık ısıtma yapamaz.

resistanslı ısıtıcı (ufo-fan-petek etc.) kullandığınız sürece verim değişmez. ufo kendi önünü pişirir ama arkasına pek etki etmez, petek iyi ısıtır ama ısıtması uzun sürer vs.
kullandığınız ısıtıcının watt değeri aynı kaldığı sürece verimi de aynıdır.

faturayı düşürmek için mininmum konfor seviyesinde termostatlı bir ısıtıcı kullanmanız lazım. ısıtıcı kadar mümkün olan tüm termal izolasyonu sağlamak da önemli.
  • orpheus  (28.01.22 13:32:46 ~ 13:35:21) 
www.vigo.gen.tr

bununla hayatım değişti, evde bunu kullanıyorum, üstelik havayı kurutmadığı için baş ağrısı da yapmıyor. enerji tüketiminin de normal olduğunu düşünüyorum ama siz bakarsınız özelliklerinden.

istanbulda 3 hizmet penceresi sürekli açık olan 35m2 deskte kullanıyoruz, ekip çok mutlu.
  • Phoebe  (28.01.22 13:43:21) 
konvertor isitici +1

bu cok iyi isitiyor illa ivigo almaya da gerek yok
kumtel vs gibi ucuz cozumlerde is goruyor

fanlidan da infraredden de iyi isitiyor
ama kullanim degerlerini bilmiyorum
  • foster  (28.01.22 13:50:57) 
Konvektör araştıracağım.
İnfrared de karşısında oturmazsan bir işe yaramıyor sanki.
Kumtel fanlı kullandım kendi ofisimde, tek sorun sesi oldu, girip çıkılan dükkanda daha hızlı ısıtır diye düşündüm infrared e göre.
  • Topalordek  (28.01.22 14:39:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.