[]

hacklendik. acl yardım.

kız arkadaşımn okul mailine hacklendiğine dair mail geldi. şifresini falan yazmış adam. para istiyor. elinde porno görüntülerim var diyor ama bu tarz bir şey olması imkansız. bizim için sıkıntı olan kısım mail adresinin şifresini öğrenmiş olması. aynı şifreyi bir kaç yerde daha kullanıyor çünkü. pc'ne virüs soktum diyor. biz ne yapmalıyız sizce şu an?




 
Öyle bir şey yok, merak etmeyin. Olta atıyor onlar, ya tutarsa diye. %99.99 böyledir.

Bir sürü siteye kaydoluyoruz. Zaman zaman bu siteler hackleniyor. İşte bu adamların yaptığı da, o hacklenmiş sitelerin veritabanlarındaki halihazırda ortaya saçılmış bilgileri (eposta, şifre, adsoyad, adres vb) alıp, eposta servislerinin giriş bilgileri ile karşılaştırarak, tutarsa karşı tarafa olta atmak için kullanılıyor.

Aynı olan tüm şifrelerinizi, mail adresindeki üyeliğinizin olduğu yerler de dahil (örn hepsiburada, twitter, facebook üyeliğiniz o maile kayıtlıdır, vb), değiştirin.

Aynı şifreyi birden fazla sitede kullanmayın, bu kadar.

Ben illa kuşkulandım derseniz, aşağıdaki linkten malwarebytes indirip taratın.

Benim ele ayağa düşmüş, 12-13 yıldır kullandığım bir eposta adresim var, ona bu mailler sık sık geliyor mesela.

www.malwarebytes.com

Biraz aramayla ekşisözlükteki konuyu buldum, buyrun okuyun :)
eksisozluk.com
  • hayirsiz  (27.01.22 01:54:58 ~ 02:17:40) 
Şifreleri değiştirin. Sorun ortadan kalkarsa süper kalkmazsa kullandığı pcye virüs taraması, format diye sırayla gidersiniz.


  • Amory Lorch  (27.01.22 01:55:34) 
şifreyi nasıl öğrenmiştir peki. teamviewer benzeri bir programla görüyorum yaptıklarını diyor.


  • Acil kan  (27.01.22 01:55:50) 
Telefonda email hesabı açıksa Google başka bir yerden oturum açılınca haber veriyor. Oturum açan ben değilim seçeneğine tıklayıp şifreyi değiştirebilir belki.

Okulun email hesabıysa okula haber versin. Giriş yapılan yer tespit edilebilir. Polise gidip şikâyetçi olursanız bulabilirler.

Tüm şifrelerini değiştirsin. Güçlü şifre oluştursun.

Bilgisayarda da virüs taraması yapsın.
  • dissendium  (27.01.22 01:57:04) 
bu mail ve şifre zoom goreact getir ve gain dışında bir yerde kullanılmamış. genelde akademik yerlerde kullanılmış. bunların serverlarından şifre ve mail alınmış olma ihtimali yüksek diyoesunuz yani.


  • Acil kan  (27.01.22 02:07:11) 
önemsenecek, endişelenecek hiçbir şey yok. kimsenin sizi hacklediği ya da görüntülerinizi kaydettiği de yok telaşlanmayın. ilk mesajda hayirsiz güzelce açıklamış nasıl yapıldığını. bana aynı içerikte mailler birkaç senedir ayda 5-6 kere geliyor en az.

internette çeşitli yerlere kaydoluyoruz, önemsemeyip genelde aynı şifreleri kullanıyoruz, her gün bir sitenin veritabanı ortalığa saçılıyor, bir site hackleniyor. işte bu hacklenen sitelerden ortalığa sızan veritabanlarındaki bilgileri kullanarak otomatik olarak binlerce kişiye bu olta maillerini atıyorlar. yani o sana söylediği şifre aslında senin bir siteye kaydolurken kullandığın şifre, o site de hacklenmiş ve veritabanı ortalığa düşmüş. oradan alıyorlar yani bilgiyi. tesadüf olarak burada arkadaşın o siteye üye olurken email adresinin şifresiyle aynı şifreyi kullanmış demek ki.

şifrelerinizi değiştirin yeterli. başka bir şeye gerek yok. kimsenin sizi tehdit ettiği filan da yok polis filan uğraşmanıza hiç gerek yok, böyle bir şey ile uğraşmazlar zaten. basit, klasik ve bilinen bir phishing mail nihayetinde, herkese geliyor.
  • bugungityaringel  (27.01.22 03:37:43 ~ 06:29:55) 
Aynisi benim hanima da geldi zamaninda. Bir şey olduğu yok, olta atiliyor böyle, kime tutarsa. Iyice açıklamış arkadaşlar zaten.


  • logisticsmanager  (27.01.22 03:45:29) 
Kesin olta +1


  • karayel  (27.01.22 07:17:22) 
Cevap verme maile


  • gabe h coud  (27.01.22 08:28:11) 
Olta +1

Gecen bana da geldi. Sifremi de yazmışlar güldüm gectim. Neredeyse bütün ıvır zıvır sitelere üye oldugum şifre. Zaten Google ile o sitelere girince şifre çalınma uyarısı alıyorum sürekli. Yemeksepeti, n11 falan şifre de çaldırmisti geçen senelerde. Onunla alakalıdır.
  • westblack  (27.01.22 10:27:19) 
ben bunu yaşadım bana verdiği şifre benim şifremdi ama hepsiburadada vs kulalndıgım şifre id amaç zaten panikletmek gerçeklik hissi vermek zaten ikinci mail gelmez çünkü aynı anda binlerce kişiye gidiyor


  • seyyar satıcı  (27.01.22 11:43:47) 
Heryere verdiğim ikinci fake bir mailim ve şifrem var. Bir keresinde bana da bu şekilde bir mail gelmişti. Adama,

Fake mailimi ve şifremi bulduğun için tebrikler. Istersen internete bu bilgileri içeren reklam da verebilirsin. Umrumda değil. Zaten bu ihtimale karşı 2 yıldır aklına gelebilecek bütün sitelerde rahatça kullandığım bir maili bulman şaşırtıcı değil, bu kadar geç bulmam şaşırtıcı.

Demiştim. Ahahaha.
  • mobydick  (27.01.22 19:30:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.