[]

Babaannem üzerine engelli aracı almak

Merhaba,babaannemin engelli oranı %90 kurula götürüp %90 engelli raporu alsak, babaannem adına ötvsiz sıfır araç alabilir miyim? Kendisi 88 yaşında. Uğraşmaya değer mi sizce?

Teşekkürler.


 
Babannenizin bilinci yerinde mi gidip imza atabilir mi? Eğer değilse sadece rapor değil, vasi kararı çıkması gerek mahkemeden bu çıktıktan sonra da araç alabileceğinize dair gerekçeli ek karar gerekiyor.


  • ekaterina  (20.01.22 18:30:01) 
Bilinci yerinde, götürüp imza attırabilirim tabi. Ama 88 yaşında olması sıkıntı olur mu? İmza atabiliyor olmasına rağmen vasi istenebilir mi?


  • Cenk Daniels  (20.01.22 18:34:42) 
Belli bir yaş üstü kendi kendine giidp imza atamıyor diye biliyorum, akli dengesi yerinde vs sebeplerden önce heyet raporu alıp sonra imzası geçerlioluyor diye biliyorum, yanılıyor olabilirim araştıırın derim


  • erty_ksk  (20.01.22 20:32:51) 
%90 engelli insanın üstüne araba almıyorsunuz, onun birinci derece yakını üzerine araba alıyorsunuz. Babaannenizin imza atmasına filan gerek yok. Zaten süren kişi babaanneniz olmayacak.


  • PhoenixRising  (20.01.22 20:55:51) 
%90 engelli kişinin üzerine de araba alınabilir gayet.


  • ekaterina  (20.01.22 22:50:51) 
sağlık kurulunu beklerken yorulmayacaksa alınır


  • bir soru sorcam  (20.01.22 23:01:57) 
Oncelikle bir yakini vasi atanacak.
Sonra hastaneden saglik kuruluna rapor alacaksiniz.
Ne icin? Engelli arac alimi icin.
Babaanneniz cogu birimden gececek, heyet toplanacak. 90 ustu cikarsa o belgeyi bir alacaksiniz. Cikmazsa itiraza gidip civar ilce veya illerdeki hastanelere basvurabilirsiniz.

Sonra mahkemeye tekrar yazi vereceksiniz. O vasi atamasi yapilan dosya uzerinde ilerleyecek islemler. Ne icin? O vasinin, bu saglik rapirlu kisi adina arac aliminin onaylanmasi icin.
Mahkeme onune o talep gidecek ve inceleme baslatilacak. Ne icin? Bu hasta gercekten hasta mi, adresi, yakinlari, mal varliklari vs. herseye bakiyorlar.
Biz bu kisimda elendik. Vasi olan babamin uzerine arac gozukuyordu. Polis killik yapti olumsuz rapor yazmis. Mahkeme de polis raporunu baz aliyor. 3 kere itiraz ettik bana misin demediler ki babam 10 yildir alzheimer babaanneme bakiyor. Millat catur cutur aliyor.. neyse sinirlenmeyeyim.

Oyle arac falan varsa baskasinin ustune yapin.

Bir de polis arastirmasini beklemeden noterden onay alma durumu varmis sanirim o kismi bilmiyorum.

Ama oyle ya da boyle onay ciktiktan sonra bir bayiye gidip 450bin tl alti bir araci alabilirsiniz.

Tam 450bin liralik secerseniz 250bin liraya gelir.

Onu 5 sene satamayacaksiniz.

Babaanne vefat ederse o mal butun mirascilar arasinda pay edilecek.

Herkesin oy birligiyle tekrar bir kisiye vermesi lazim diye biliyorum kullanilabilmesi ve otv farkinin odenmemesi icin.

Benim bildiklerim bunlar. Baska tavsiye veya taktigi olan varsa dinlerim.
  • ananiyimioguz  (21.01.22 01:40:57) 
bence denemeye değer yukarıdaki yazara katılıyorum.


  • bugisme  (21.01.22 12:33:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.