[]

eski kiracının oturduğu fiyat - yeni ev sahibi

selamlar.

içinde kiracı olan bir ev satın alındı. kendisi 6 aylık kirayı eski ev sahibine peşin ödemiş, yeni ev sahibine bir ödemesi olmadı. planlar değişti, yeni ev sahibi oraya yerleşmekten vazgeçti, kiracı da düzgün bir insan, fiyatta anlaşılırsa kalacak kendisi. (herhangi bir sözleşme yapmadı yeni ev sahibiyle)

bu durumda eski ev sahibiyle olan anlaşmaları, eski kira bedeli vs. yeni ev sahibini bağlar mı? 4500'e oturuyormuş eskiden. şu an o bölgede kira fiyatları en aşağı iki misli görünüyor, buna rağmen aracılık eden emlakçı cüzi bir artış teklif etti, ki o fiyata o bölgede bulunabilecek evler 40 metrekare, evin yarısı bile değil. o yüzden bana çok düşük geldi emlakçının teklifi. nasıl oluyor bu işler? eski ev sahibine ödediği kira, yeni ev sahibini zam bazında bağlar mı?

 
Bağlar. Evi alan kiracı ile alıyor. Önceki kiraları eski ev sahibinden talep etmeli.

6 aylık kirayı banka üzerindne yollamamış mı.

Sözleşme yoksa yasal oturum hakkı da yok. Öbür türlü total 10seneden önce kiracı çıkarılamaz.
  • ceketimi alip cikcam  (17.01.22 16:52:35) 
@ceketimi alip cikcam, çok teşekkür ederim, bunu bilmiyordum. neyse ki bir sözleşmemiz yok, ev alındıktan sonra bir ay içinde ihtar da çekildi.


  • adse  (17.01.22 16:54:18 ~ 16:57:19) 
1 ay içinde ihtar çekildiyse sorun yok.
Ayrıca kiracıya depozitoyu siz verecekseniz. Evi aldığınız kişi teknik olarak onu size vermesi gerekiyor.

  • ceketimi alip cikcam  (17.01.22 16:57:12) 
-kira sözleşmesi yazılı olmak zorunda değil
-evi satın alınca eski ev sahibi ile kiracı arasındaki kira sözleşmesini de devralmış oldunuz. yani 6 aylık kira ödenmiş durumda, çıkacağı zaman depozitoyu siz iade edeceksiniz, oturmaya devam edecekse sözleşme süresinin sonunda maksimum üfe oranında zam ile oturmaya devam edebilir, 5. yılın sonunda emsal kira artışı isteyebilirsiniz vs.
-kendiniz veya ailenizden biri oturmayacaksa kiracıyı yasal yollar ile çıkartamazsınız.
-1 ay içinde çektiğiniz ihtar kendiniz veya ailenizin oturumu için geçerli. 3 yıl boyunca eski kiracıdan başkasına kiraya veremezsiniz. yoksa tazminat hakkı doğar.
  • hadsafhada  (17.01.22 17:05:34 ~ 17:06:41) 
@hadsafhada çok teşekkür ederim, cevaplayacak tüm arkadaşlara da çok teşekkürler


  • adse  (17.01.22 17:26:36 ~ 17:38:57) 
kira sözleşmesi yazılı olmak zorunda değil evet ama sözlü olacaksa da bunun da bir kanıtlanma yükümlülüğü var.
1) dava açılsa eski ev sahibi evet bu benim kiracımdı diye şahitlik yapar mı?
2) 6 aylık kirayı "kira" diye banka hesabına mı göndermiş yoksa elden mi vermiş?

eğer şahitlik yoksa ve kirayı da elden verdiyse - açıklamaya kira yazmadıysa arkadaşı rahatlıkla çıkarırsınız. kirayı bankaya yatırdıysa veya şahitlik varsa, arkadaşların dedikleri geçerli (max tüfe kadar zam yaparsınız ve arkadaş oturmaya devam eder)
  • roket adam  (17.01.22 17:27:57) 
Eski kiranın fiyatı yeni kirayı bağlamaz.
Eskiden 4500'e de otursa ben bundan sonra 45000 istiyorum diyebilirsiniz.
Ama evden çıkarmak için evi satın aldığınız ilk ay ihtar çekmeniz gerekiyor.

Genelde sanırım şöyle yapılıyor.
Merhaba, ben evi satın aldım. 15 gün içerisinde X fiyattan sözleşme imzalayalım veya ben 6 ay sonra evden çıkmanız için ihtar çekiyorum, o 6 ay boyunca eski ev sahibiyle anlaştığınız kirayı bana ödemeye devam edin.
  • michael_knight  (17.01.22 21:31:27) 
@michael_knight 1 ay içinde çıkması için ihtar çekilmezse bağlar


  • ceketimi alip cikcam  (17.01.22 21:58:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.