[]

şifrelerinizi nasıl yönetiyorsunuz?

bir program kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız tavsiye eder misiniz? Veya alternatif önerisi olan var mıdır?

Not: belirli bir şifrem vardı ancak her platformun artık 6 ayda bir şifre değiştirme prosedüründen dolayı işler çorba olmaya başladı.


 
şöyle yapıyorum:

4 harfli unutmayacağım bir kelime
kelimenin bir harfi büyük olabilir
sonra @
sonra girdiğiniz sitenin ilk 3 harfi
sonuna da bir rakam, sürekli şifre değiştirtenler için 1'den başlayıp arttırabilirsiniz.

mesela ekşiduyuru için

Kedi@eks1

twitter

Kedi@twi1
  • turk kizi  (17.01.22 09:30:42) 
ben 2 farklı şifre kullanıyorum,
1) ıvır zıvır internet siteleri için (forum, alışveriş vb.)
2) benim için kıymetli üyelikler için (mail, vb.)
bu şifreleri sürekli belli kombinasyonla değiştiriyorum
Örn:
mevcut şifre : istanbul3456
Yeni şifre : izmir3456 veya 3456istanbul
bu sayede gerçek şifremden çok uzaklaşmadan hatırlayabileceğim şifrelerle devam ediyorum.

daha özel şifrelerimde de yıllardır döngülediğim bir iki şifre modu var onların arasında ilerliyorum. günün sonunda hepsi için kurtarma e postası var. bir şekilde kurtarabiliyorsunuz. Bu arada bir not, kurtarma epostalarını kendinize yönlendirmeyin. şifrenizi kıran kurtarma epostanızı da kıracaktır ya da uzun süre kullanmamaktan dolayı şifre ihtiyacınız doğdu ise kurtarma e postanıza da bakmamış olabilir onu da kurtarmak zorunda kalabilirsiniz.
ben kurtarma epostalarımı başkasına yönlendiriyorum her zaman.
dilerseniz siz de bana yönlendirebilirsiniz :) şaka şaka, karınıza, kocanıza, abinize annenize falan güvendiğiniz birine yönlendirin :)
  • erty_ksk  (17.01.22 09:35:34) 
Kagida yaziyorum


  • divit  (17.01.22 09:42:34) 
keepass kullanabilirsin

ben eski usul devam ediyorum aliskanliktan. cunku benim zamanimda boyle programlar yoktu. :)) nedir eski usul: her site icin text dosyasi aciyorum. kayit bilgilerimi oraya yaziyorum. sonra onlari bir sifreli zip dosyasinin icine atiyorum. cogunlukla ihtiyacim olmuyor cunku browser'a kaydediyorum sifreleri. browser sifrelerinin de sifresi aktif (firefox). yani browserdan da kullansam zipi de acsam sifre giriyorum sonra sifrelerime ulasiyorum. keepass de ayni mantik ama duzgun bir sifre koyman gerek caldirdigin zaman kirilmamasi icin.
  • nibba  (17.01.22 09:43:04) 
Kimsenin yazmamış olmasına inanılmaz hayret ettim. Tabi ki Google Passwords.


  • baldan kaymak  (17.01.22 10:15:00) 
SAP, confidential dosyaların şifreleri ve banka şifrelerimi evernote'a yazıyorum. eskiden keepass kullanırdım. internet sitesi şifrelerimi google tutuyor zaten.


  • gabe h coud  (17.01.22 10:34:33) 
1password kullaniyorum.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (17.01.22 10:55:36) 
Sürekli şifre değiştirten banka uygulamalarının şifrelerini Evernote'ta tutuyorum.
Abonelikler, hesaplar vs için olan parolaları kafamda tutuyorum.

@turk kizi'nın örneğine benzeyen bir sistemim var. Site domaininin ilk harfi, son harfi ve uzun kelime+sayı kombinasyonu yapıyorum her site için. Bazı yerlerde bu kombinasyona ek başka kelimeler de kullanıyorum. Büyük harf ve noktalama istiyorsa onun da bir kombinasyonu var kafamda. Çoğu parolam 15 karakter, Google parolam 24 karakter mesela.
  • kobuzchu kiz  (17.01.22 11:37:29) 
apple ürünleri kullanıyorsanız (macbook, iphone, ipad gibi) icloud üzerinde saklayabilirsiniz. safari ile otomatik olarak şifreyi kendisi dolduruyor. ya yüz tanıma ya da parmak izinizle erişebiliyorsunuz. sitelere kaydolurken kendisi de şifre öneriyor ve karmaşık, uzun oluyor önerdiği şifre. uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum. manuel olarak erişmek istediğimde de yine iphone içinde passwords kısmında face id ile açıp bakıyorum.


  • mr.goodcat  (17.01.22 12:09:18) 
  • robokot  (17.01.22 14:13:55) 
iCloud keychain, firefox passwords, kullandigim platforma gore hangisi varsa mutlaka kullaniyorum. cunku bunlar zaten master password ile kilitliler. hatta apple sagolsun simdi dandik sitelere uye olurken sifreyi ona olusturtuyorum, lazim olurs acip bakabiliyorsun zaten.

onun disinda bu gibi yerlere kaydolmayan sifreler (banka vb) icin ben de herkes gibi Notlar uygulamasini kullaniyorum. fakat o sifrelerin kayitli oldugu not yine tek sifre ile kilitli. yoksa pek guvenli olmazdi.

belirli bi sifre olayi bir yerde patlak veriyor. cunku kimi 6 hane istiyor, kimi icinde harf de olsun istiyor, kimi rakam veya ozel karakter. kimi de rakam garici hicbir sey istemiyor. ve hicbiri sifreyi girerken gereksinimleri hatirlatmadigi icin yine unutuyorsunuz. dolayisiyla artik hic kasmamak lazim sifre hatirlamaya...
  • supergirl  (18.01.22 03:22:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.