[]

Tavuk Horoz ve Yumurta

Tavuk ve horoz arasında çiftleşme ne şekilde olur. Bu ikisinin farklı cinsel organları mı vardır?

Yediğimiz yumurtalar bu ilişkinin ürünü müdür?

Aslında yumurta yenilen bir embriyo mudur?

 
tavuk dişi, horoz erkek, dolayısıyla cinsel organları farklı.

embiryo olması için döllenmesi ve tavuğun da kuluçkaya yatması lazım.
  • killerbee  (14.01.22 12:54:29 ~ 13:01:43) 
@killerbee

Hocam yumurtanın sarısında görünen siyah noktayı diyorsan tavuğun kanı diye biliyorum
  • freebird5406_2  (14.01.22 12:59:24) 
@freebird evet doğru kanmış, düzelttim teşekkür ederim.


  • killerbee  (14.01.22 13:01:21) 
Yediklerimiz horozsuz tavukların yumurtası, endüstriyel olarak. Çünkü hiç bir yumurta markası sattığı yumurtadan civciv embriyosu çıkmasını istemez.

Endüstriyel tavukculukta yumurta tavukları hayatları boyunca hiç horozla muhatap olmazlar.

Köy yumurtası denilen horozlu bir sürüden elde edilen yumurtalar çabuk tüketilmeli, saklanır sevk edilir, bir süre beklerse ve de bu süre içinde kuluçka için gerekli ısıya yakın bir ısı ve nem ile karşılaşırsa civciv oluşumu başlayabilir.

Horozun penisi var (penis deniyor mu acaba?) tavukta ise ayrı bir cinsel organ yok. Yumurtanın, ve dışkının geldiği yol ile spermin içeri girdiği yol aynı, içerde ayrılıyor olabilir emin değilim.

Tavuk bünyesi horoz olsa da olmasa da yumurta üretir ve bunu dışarı çıakrtır, horoz döllerse tavuğu bu yumurtalardan civciv olur (her şey yolunda ve sağlıklı ise)

Bir horozun bir kere çiftleştiği tavuk bir hafta boyunca döllü yumurta üretebilir (süreden emin değilim)

Bir horoz günde 10'dan fazla tavuğu dölleyebilir (belki de daha fazla)
  • John Bloor  (14.01.22 13:02:16) 
kadınlar nasıl her ay regl olup yumurtayı atıyorlarsa, yediğimiz yumurta da aynısı :)


  • rose parks  (14.01.22 13:24:32) 
Kuslarda kloak denilen bir organ var bir nevi surtunme olayiyla hallediyorlar.

Koy yumurtasinda embriyo benzeri bir parca gorursun horoz tikladiysa ama fabrika yumurtasinda olmaz.
Ben civcive denk gelmsitim kahvaltida, hos bir goruntu degildi :/
O zamanlar endustri falan yoktu tabi, bakkaldan alirdik.
  • divit  (14.01.22 13:54:41) 
endüstriyel ya da köy, fark etmez. bizim yediğimiz yumurtaların hiçbiri döllenmiş değiller. tavuk genelde iki günde bir yumurtluyor. eğer yumurta döllenmişse zaten gurk oluyor, yani sıcak tutmak için follukta üstüne yatıyor. sen kümese girdiğinde o yumurtayı hayvanın altından almıyorsun. zaten alamıyorsun da çünkü almak istersen saldırıyor. saldırganlığının yanı sıra yemliyorsun yemiyor, su içmiyor, kaka yapmıyor. gurk olan tavuğu tanırsın zaten.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (14.01.22 15:15:43) 
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

gurk tavuklar hakkında bilgi vermiş ama bir kısmını yanlış hatırlamış sanırım.

Sağlıklı horoz ve tavuk çiftleştikten sonra tavuk sürekli döllü yumurta yapar, bu yumurtaları güzelce yeriz, hata besin değeri daha yüksektir.

Döllü yumurtladım diye tavuk gurk olmaz, zaten bu yüzden horoz olan kümesteki tüm yumurtaları toplayıp kuluçka makinesine koyarız. Çok azı dölsüz çıkar (onun da kontrolü var lamba ile)

Tavukların hepsi de gurk olmaz, genelde bahar ve yaz başında havaların ısınması ile olur gurk olacaksa, olunca da @konusma ben konusuyorum daha bitirmedim'ın dediği gibi belli oluyor hal ve hareketlerinden.

Folluktaki yumurtaların üstüne kuluçkaya yatma eğilimi gösterir, tavuğun boyutuna göre altına diğer tavukların da yumurtalarını toplayıp koyabilirsiniz.

Fakat farklı zamanlarda yumurta koymamak lazım, çünkü yumurtaların kuluçka süreleri bir birini tutmayacağı için çıkım günlerinde sıkıntı olur.

Hatta diğer tavukların da iç güdüsel olarak kuluçkadaki tavuğun yanına yumurtladığı görülür, kuluçkadaki yumurtalar işaretlenip yeni yumurtalar hemen alınmalı tavuğun altından.
  • John Bloor  (14.01.22 16:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.