[]

Yağmurlu havada nasıl araba kullanıyorsunuz?

Sevgili sürücü arkadaşlarım,
Birkaç aydır İstanbul trafiğinde araba kullanma çabasındayım. Fena da gitmiyor gibiyim. Ancak yağmur yağdığında hele de hava karanlıksa şu yan aynaları nasıl kullanıyorsunuz?
Ön cam arka cam silecek var da, yan camlar (şöför camı ve yanındaki yolcu camı) damla damla su hep. E yan aynalar da aynı şekilde. Ben bir halt göremiyorum. Şerit değiştireceğim, hiçbir şey anlamıyorum serbest mi geçeyim mi napayım? Siz nasıl görüyorsunuz kurban olayım?
Yağmur kaydırıcılar varmış, kullanan, işe yaradığını gören ve marka tavsiyesi verebilecek varsa alırım. Ama 40-50 km üstünde hızda kaydıranlardan değil. Sıkışık trafikte de olsa tadından yenmez.
Bir de karanlıkta araba kullanırken karşıdan gelen arabanın farları sizi de kör ediyor mu? E-5’ten bahsetmiyorum da normal bir cadde de gidiş-gelişli yolda. Doktora gittim, 0.25-0.50 miyop olduğumu söyledi. Bu yüzden mi ben çok rahatsız oluyorum? Yoksa acemiliğin verdiği ekstra rahatsızlık mı?

 
aynalarda ısıtma yok mu?


  • gabe h coud  (13.01.22 15:53:11) 
bashettiklerin genel, herkesin yaşadığı sorunlar, acemilikle ilgisi pek yok en kötü tecrübe edilerek halledilebilecek şeyler. aynalar için damlacık engelleyici spreyler işe yarar. ben kullanmıyorum ama almayı düşünmüştüm çoğu kez. camlarda film varsa belki onun da etkisi oluyordur görüşünü bozuyor olabilir.

karanlıkta karşıdan gelenlerin kör etmesi hadisesi son dönemde çıkan furyayla alakalı, sahte xenon beyaz ışık farlardan dolayı oluyor. adam 20 yaşındaki arabaya beyaz ampul taktırıyor. bir de uzunları yakıp gezenler var ki Allah bildiği gibi yapsın. her seferinde sövüyorum bu iki gruba.
  • Improbable  (13.01.22 16:07:03) 
Ben de şehirlerarası yollarda zorlanıyorum yağmur+karanlık olunca. Astigmatla ilgili olabilir gibi geliyor. Sadece farların uzaklığı yakınlığını filan anlamak için yan aynaları kullanıyorum. Olabildiğince dikiz aynasını kullanıyorum. Bir de ara ara camı açıp kapatıyorum hiç olmazsa camdaki damlalar biraz gitmiş oluyor:) Isıtmalı ayna, damla tutulmasını engelleyen sıvılar gibi çözümler var sanırım ama denemedim.


  • perferil  (13.01.22 16:08:25) 
İşte bu yüzden yağmur yağınca trafik daha da kalabalıklaşıyor, sıkışıyor.

Arka rezistansları açın, araç çok eski değilse yan aynalarda da ısıtma vardır, aynı anda onlar da çalışır ve aynaları ısıtır.

Yan camlar çok ıslandıysa camı aşağı indirip yukarı kaldırmak camdaki suyu/yağmuru siler, kapıdaki cam fitili içeri su almayı engellediği gibi bu işe de yarar.

Görüş kısıtlı olduğu için daha yavaş, daha dikkatli sürüş şart.
  • John Bloor  (13.01.22 16:15:27) 
yan ayna ve camlarla ilgili bir problem yaşamıyorum ama benimkinde de ayna ısıtma var ondan olabilir. aracının camları buğulanıyorsa önce onu çöz derim, buğu tamamen görüşü bitiriyor.
karanlıkta karşıdan gelen araba kör ediyor gerçekten, gözün bozuksa daha da fazla göz alıyor.maalesef o geçen bir şey değil, küfür edip geçiyorum ben de.
onun dışında mümkün olduğunca sakin gitmek ve ani hareketlerden kaçınmak en önemlisi yağmurda. bir de çok şeritli yollarda en sağ ya da en solu kullanma, yolda su birikintilerinden uzak dur, lastiklerin eskiyse de mutlaka değiştir
  • roket adam  (13.01.22 16:22:07 ~ 16:29:39) 
Işıkların gözü alması astigmat yüzünden olabilir. Değilse bile gece sürüşlerini kolaylaştırmak icin sarımsı gözlükler var onları deneyebilirsiniz.


  • kaptankedi  (13.01.22 16:50:14) 
yan camlarin bugulanmasi icin once her iki cami da sonuna kadar acip kapatirsan cam kecesi camlari silmis olur. onun disinda havalandirma izgaralarini yan camlara dogru yonlendirirseniz sicak hava en kisikda calissa bile o buguyu dagitiyor. onun disinda on cam arka cam bugulanmasini ilk arabaya biniste engelemek icin max ayahri vardir. onu bir iki dk. calistirirsaniz buhat hizlica cozulur

evet yagmurlu havada hele bir de siddetli yagiyorsa daha fazla dikkat gerekiyor. cunku gorus alani kisitli. bir de gereksiz surat yapmamak lazim.
  • exlibris  (13.01.22 17:01:56) 
www.youtube.com

2'nci dakikadan itibaren izleyin.
ürünün satış linki de videonun altında info bölümünde var.
  • la traviata  (13.01.22 17:04:26) 
Ben de acemiyim ama hep iş çıkışı karanlıkta sürüyorum 8 aydır biraz alıştım sayılır. arabadaki arka rezistans ısıtıcı dikiz aynalarını da ısıtıyor ve netleştiriyor. Eğer yan camlar suluysa indirip kaldırıp biraz siliyorum; ama bence sizin esas sıkıntı ışıkları ayırt etmek. Şerit değiştirmeden önce yan aynalardan ayırt edemiyorsanız dikiz aynası ile mutlaka kontrol edin o daha garanti yöntem. Ben mesela sola geçmede sıkıntı yaşamıyorum ama sağda daha çok kör noktama geliyor o yüzden dikiz aynasında da sağda araç var mı diye de bakıyorum. Araç varsa da riske atmayıp bekliyorum mesafeyi kestiremiyorum bazen karanlıkta çünkü. Youtube da dikiz aynası şerit değiştirme yazın çok güzel bir taktik bemim işime yarıyor.


  • titanic kemancısı  (13.01.22 17:12:15 ~ 17:12:45) 
aynalar için su kaydran spreylerden uygulayabilirsin, çok bi fark yaratır mı bilmem ama denemekte fayda var.

genelde ön cama uygulyolar ve rüzgarın etkisiyle çalışıyor

bir de bu varmış bak www.trendyol.com
  • killerbee  (13.01.22 17:15:43 ~ 17:16:57) 
biraz alışmayla alakalı. Yağmurlu ve gece etrafı daha kötü gördüğünüzü bilerek kullanmak gerekiyor. Naparsanız yapın, farklarını açmamış gri bir arabayı fark etmek çok zor olacaktır.

Yağmurda araba kullanmak biraz daha keyifsiz gibi gelse de, arabada olmak yerine dolmuş beklediğimi ve sonra havasız nemli ve aşırı sıcak otobüste dur kalk gitmeye çalıştığımı hatırlayınca yağmurda araba kullanmak çok keyifli geliyor :)
  • burfak  (13.01.22 21:05:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.