[]

hastane acil giriş fatura

bu sabah saat 06:30'da annemi sol göğüs ağrsı sebebi ile özel hastaneye acilden götürdüm. EKG çekilde, kan testi ve akciğer röntgeni çekildi. Annemin yaşı 75 ve SGK'lı. 390 TL fatura çıkardılar. Acilden geldik, 65 yaş üzeri ve SGK'lı yine de ödeme yapacak mıyız dedim. Bankodaki kadın yarısını SGK'nın karşıladığını kalan kısmı ödememiz gerektiğini iletti. Ancak ilk başta fatura vermedi. Fatura istediğimde ise bu işlemlerin tek tek ücreti ile fatura verdi ve ne SGK indirimi vardı ne bişey.

Bu parayı almaları gerekiyor mu gerçekten? SGK yarısını karşılamış mıdır? Bu parayı geri alma imkanım var mıdır?


 
Sgk anlaşması varsa hastanenin karşılar bir kısmını.

Bu kısmı doktorlar daha iyi bilir. Acil servise giriş yapan her hastanın durumu tıbben acil olmayabilir o yüzden ücretsiz değerlendirilmez. Yapılan işlemler sonrasında acil bir durum olmadığı tespit edilmiş olabilir. Ekg sonucu bir şey çıktı mı ? Ritim bozukluğu kalp krizi vs.
  • ceketimi alip cikcam  (12.01.22 20:07:45) 
SGK'nın bu konuda yaptığı tanım oldukça açık;
"Acil polikliniğine başvuru sonrasında hekim tarafından yapılan değerlendirme ile acil hal kabul edilen kişilere sunulan acil sağlık hizmetlerinden hiçbir şekilde ücret alınamaz. Acil hal tanımı ise ilk 24 saat içinde tıbbi müdahale gerektiren hayatın ve/veya sağlık bütünlüğünün kaybedilme riskinin doğacağı durumlardır. Bu nedenle sağlanan sağlık hizmetleri acil sağlık hizmeti olarak kabul edilir.Değerlendirme sonrası acil hal kabul edilmeyenlerden ilave ücret alınmaktadır."

Sizin durumunuz özelinde algılamayın ancak belli bir yaşı geçmiş hastaların genellikle evlatlarından ilgi görme yöntemleri kendilerini acile kaldırtmak olabiliyor, bu durum tetkikler sonucu tespit edilirse yapılan işlemler ücrete tabi olabilir. Bu durumu zaman zaman esnetip kötü niyetle kullanan hastaneler de var. Siz hastanızın durumuna göre kendi çıkarımınızı kendiniz yapmalısınız.
  • kent sakini  (12.01.22 20:38:39) 
Şöyle bir sayfa var. Buradan bi kontrol edin bence.

gss.sgk.gov.tr
  • robin one persie  (12.01.22 20:40:38) 
muayene ve tetkikler sonucunda acil bir durum olmadığı için sanırım fark alınması normal. Çok teşekkürler.@robin one persie ilettiğin sayfadan çıkan ücretin doğruluğunu kontrol edeceğim.


  • hlt1985  (12.01.22 21:06:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.