[]

Kedi için pencerelere file vb ne kullanıyorsunuz?

2 hafta sonra sahiplendiğim kedi gelecek eve ve şimdiden şu pencere gerginliği çıksın istiyorum.

Banyodaki ufak kare pencere ve evdeki 3 pencereye bir önlem almam lazım..
Siz nasıl çözdünüz neyi önerirsiniz? ( matkapla kendim de yapabilirim usta falan çağırmak yerine.. )

 
sineklik var bizde. ama bir kere pencerenin tepesinden atlarken g.tüyle sinekliği açtığından beri yine de yalnız bırakamıyorum cam açık odada. file pek mantıklı gelmedi çünkü arada illaki açmak gerekecek vs. sineklik daha mantıklı, belki yeni model, ekstra kilitli olanlar vs vardır. hatta şimdi baktım, sürgülü kilit takanlar var, çok iyi.


  • elorelia  (12.01.22 15:18:37) 
kedi teli takılmış sürgülü sineklik yaptırdık pvc'ciye. kalın tel olması önemli, ince olanları tırnaklarıyla yırtıyorlar. hele yavruysa tırmanır bile.


  • slow like honey  (12.01.22 15:34:23) 
sineklikleri yırtıyorlar. benimkiler bir de öyle şeylerle oynamayı sevdiğinden yırtabildiklerini keşfederler hemen.

ben en uygun çözüm olarak hırdavatçıdan şu telden kestirdim pencere ölçüsünde: productimages.hepsiburada.net
kümes teli diye geçiyordu sanırım.
plastik kelepçe ile de pencereye tutturdum.
  • veritaslibertas  (12.01.22 15:38:25 ~ 16:00:21) 
sineklik istemiyorum sanırım bu açılır kapanır olanlardan olmasın hem masraflı hem de cıkar diye yerinden korkarım onu atlarsa falan..

@veritaslibertas sizin gönderdiğini gibi bir şey olabilir çünkü maksat kedi geçemesin ve sağlam olsun. Bir de şeffaf olmalı görüntü açısından..

Bahouse Tekzen vs gibi yerlerde bulabilirim belki. Ancak bunları pencereye monte nasıl ederim bilemedim.
  • denizmaniaherif  (12.01.22 15:46:37) 
bulabilirsiniz sanırım ama yakınlarda hırdavatçı vardır mutlaka, oralardan daha uyguna bulabilirsiniz. pencereleriniz nasıl? ahşap vs ise bir iki vida çakıp yapabilirsiniz. pimapen ise ben pimapenin iç kısmındaki plastik siyah fitili hafif kaldırıp plastik kelepçeyi oradan geçirip öyle tutturdum, bir kaç yerden tuttursanız iş görür zaten


  • veritaslibertas  (12.01.22 16:02:29) 
Winblock aldık


  • baal  (12.01.22 17:04:36) 
bizim önceki evde normal sineklik vardı çünkü o eve taşınırken kedimiz yoktu. sonrasında sakız hanım gelince hem o hem de dışardaki diğer pisiler (ev bahçe katıydı) sinekliklerin anasını ağlattı. buraya taşınırken annem çelik tel taktırın dedi kedi için deyin o anlar dedi, öyle yaptık, patisini bile sürmedi. bizim 2 pencere hariç bütün pencerelerde sineklik var. onları da saçma sapan yapmışlar açmıyoruz hiç.


  • matilda  (12.01.22 17:12:16) 
Evimize kedinin yırtamayacağı şu sineklikten yaptırdık: marmarasineklik.com
Açılır kapanır olması sayesinde hem temizleyebiliyoruz hem de gerektiğinde açıp kapatıyoruz. Cam başına 200 lira civarı tutmuştu.

  • art pepper  (12.01.22 18:50:33) 
Ben sanırım işi 34 liraya çözdüm. Banio yapımarketten plastik file çit aldım.


  • denizmaniaherif  (13.01.22 13:49:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.