[]

su arıtma cihazı tavsiyesi

uzun süredir kullanıp tavsiye edebilecek var mı? kalabalık bir aileyiz.




 
ters ozmos yapanların hepsi aynı gibi bişey membran ve filtrelerin önemi var. Onun da iyisi ne diye araştırdığınızda herkes farklı bir şey söylüyor.

Lg alın, yok efendim lg membran üretmeyi bırakalı yıllar oldu alayı fake onların, vontron alın, ohooo onlar fake fake diye kafayı yiyorsunuz :D

life tech marka bişey aldık biz yıllardır kullanıyoruz memnunuz, filtreleri de aşırı iddialı olmayan normal bişeylerle değiştiriyoruz.

Tek önereceğim 5 filtre üzeri hikaye 7 filtre vay efendim 11 filtre falan yazanlar biraz göz boyama 5 filtreli alın geçin.
  • hedep  (10.01.22 22:53:56 ~ 22:54:19) 
Piyasadaki cihazların yüzde 90 i aynı. Bir de nsf onaylı yalanı var ki sorma gitsin. Bu onayı gerçekten almış cihaz sayısı 3-5 i geçmez. Onlar da anasının nikahı fiyatlarda. Sonuç olarak bu işlerle ilgilenen birisinin tavsiyesiyle BMB marka bir cihaz aldım. İzmir firması ve filtreleri Tayvan üretimiymis.


  • fikox  (10.01.22 23:12:44) 
aletin su deposu metal olsun, plastik olmasın.
şebekenizin su basıncı düşükse, elektrikli modeli alın ki basıncı yükseltsin, yoksa membran iş göremiyor alçak basınçta.

1 litre temiz su verecekse en az 2 katı şebeke suyunu kanalizasyona yollayacak, hele basınç düşükse ziyan olan su, temizlediğinin 3, 4, 5 katı diye gidiyor; bunu önlemek/azaltmak için yöntemler var:
-peşpeşe(seri gibi) takılı membranlara sahip cihaz satılıyor ya da sen yapacaksın
-"permeate pump" var, türkiyede bi websitesinde çin malı olarak(750tl) ya da amazonda amerikan malı($60) olarak satılıyor. elektrik gerektirmiyor.

led göstergeli alma gerek yok.

filtre değişirken paraya acıma, damacana masrafına asla ulaşamazsın.
zaten damacanalar da suların evdeki gibi filtrelenmesiyle dolduruluyor.

lg artık membran üretmiyor dediler, doğruluğunu bilmiyorum.
  • comp  (10.01.22 23:22:54) 
ben yıllardır 3 evimde debundan kullanıyorum. tavsiye ettiğim 10larca kişi de çok memnun. ama fiyat cok artmış. 850-1000 falandı gecen sene.

www.trendyol.com
  • cptxxx  (11.01.22 13:24:47) 
Önemli olan membran, tekli filtrelere takılmayın


  • alicek  (11.01.22 21:23:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.