[]

Kredi çekerek ev almak

Selam arkadaşlar.
Kredi çekip "kira öder gibi" ev satın almakla ilgili ne düşünüyorsunuz? Şu zamanda girişilecek iş mi? Doğrusu daha önce hiç borca girmedim. Bunun için önerileriniz varsa talibim.

Başka bir evden kira gelirim var. O kirayla borcu ödeyeceğim eğer olursa. (Kiracının çıkma durumunda, bir müddet zora düşmem, yeni kiracı bulana kadar borcu karşılayabilirim) Bugün emlak danışmanıyla konuştuğumda laf arasında bunu da sordum, tavsiye etmediğini söyledi. Sorma fırsatım da olmadı. Nedendir?

 
Başka kira geliri ile ödeyeceksen kesinlikle al


  • photo85  (07.01.22 19:07:54) 
iş garantim var ise, kazandığım paranın makul bir miktarı ile kredi taksitini ödeyebiliyorsam uzun vadeli tl borcu şu anda türkiye'de yapılabilecek en iyi yatırım. sadece ev için değil, herhangi bir mal için de bu geçerli. evin ekstra özelliği ne? kredi faiz oranları diğer kredilere göre daha ucuz.

o nedenle 10 yıllık kredi çekeceğim atıyorum. bunun ilk 5 yılında iş garantim var ve özellikle ilk 1-2 yıl taksitleri ödeyebileceğimi ön görüyorum diyorsanız bence çok çok iyi bir yatırım.
  • syozkn  (07.01.22 19:17:24) 
Büyükşehirlerde adamakıllı evlerin 1 milyon hatta 1.5 milyondan aşağı olmadığını ve 500 bin peşinatınız olduğunu düşünüp 500 de kredi çektiğinizi varsayarsak 10 yıl boyunca ayda neredeyse 8 binlik taksitlerle toplamda 950 bin liralık geri ödeme yapacağınız bir kredi çekmek bana hiç mantıklı ve/veya altından kalkılabilir gelmiyor.

Ama hazır kira geliriniz varmış, o zaman bence de düşünülebilir. Tabii, peşinatın miktarına göre.
  • henchman  (07.01.22 19:27:01) 
Kaçtı o tren 0,64 ve 0,79 faizli vurgunu ile. Yakın vadede düşecek gibi değil. Sağlam peşinatınız varsa denenebilir.


  • istanbul gecesi  (07.01.22 19:38:28) 
küçük şehirden peşin para alınıp değerlenmesini beklenebilir kira da alınır

zor ama dürüst ve işten anlayan birisi cb olursa ülkenin durumu iyiye gidecek diye umuyorum
bu durumda bugün çekilen krediler ileride yeniden yapılandırılsa bile TL değeri artacağı için baya yük olur 10 sene içinde

şu an oturduğunuz evden memnun değilseniz, yatırım değeri olan bir ev düşünebilinir
  • bir soru sorcam  (07.01.22 20:03:45) 
oturacağın bir ev olacaksa ve büyük kısmını krediyle ödeyebileceksen bence mantıklı. şöyle hesaplaman lazım: 500 peşinat, 500 kredi çek 1 milyon olsun ev. geri ödemesi ile birlikte 1.5 milyon liraya mal olacak.

10 yılda bu evin değeri 1.5 milyonu kat be kat aşar diye düşünüyorum. dolayısıyla krediyi ödeyecek gücün varsa ve evde de oturacaksan, düzgün bi evse çok mantıklı bir yatırım yapmış olursun.
  • roket adam  (07.01.22 20:51:25) 
Valla çok uzun dönemli borç altına girmek benlik bişey değil. 10 yıl-20 yıl kredi vadelerini duyunca bile içim sıkılıyor. Dolayısıyla ben o şekil bişeyi hayatta yapmazdım.


  • j r r tolkien hayrani  (07.01.22 21:02:27) 
Ev almak neredeyse her zaman mantıklı.
Önemli olan doğru fiyattan almanız.
Peşinatınız varsa başka bir evden kira geliriniz de varmış zaten bir cesaretle bu işe girin derim.
En kötü senaryoda baktınız ki ödeyemiyorsunuz, evi satıp borcu kapatıp ya zararsız, ya ufak zararla ya da ufak bir kazançla kapatırsınız bu girişimi.

Büyük ihtimalle alacağınız evin kira getirisi 3-4 yıl sonra kredi taksidiyle eşitlenecek, ondan sonra geriye kalan sadece 10 yılın bitmesini beklemek.
Hayırlısı
(Emlakçıya sorduğunuz soruyu tam anlayamadım, başka evin kira geliriyle bu evin borcunu ödemenizi neden tavsiye etmemiş olsun ki. Peşinatınız yoksa bu işe girmeyin demek mi istedi acaba)
  • michael_knight  (08.01.22 09:42:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.