[]

Tost yaparken kaşarın taşmaması için ne yapmalı?

Merhaba. Evde elektrikli tost makinem var, ne zaman tost yapayım desem bir zaman sonra kaşarlarının taşma seslerini duymaya başlıyorum ve bayağı bir dışarı taşmış oluyorlar.

Ben istiyorum ki kaşarlar, ekmeğin arasında hapsolarak güzel güzel erisin, kıvamını bulsun. Ama hep taşıyor.

Aldığım kaşar peynirinin cinsinden midir, bol kaşarlı sevdiğim için kaşarları kalın kalın dilimler halinde koyduğumdan mıdır, kaşarlar iyice erisin diye tost makinesinde gereğinden uzun süre ısıya maruz bıraktığımdan mıdır veya direkt tost makinesinin kendisiyle alakalı bir sıkıntıdan dolayı mıdır? Neden oluyordur bu?

Kaşarları hem taşırmamak hem de ekmeğin içinde muhafaza ederek iyice eritebilmek için dikkat etmem gereken bir şeyler var mıdır?

 
az koy, az.


  • gabe h coud  (04.01.22 13:55:24) 
ekmegi onden pisir.


  • buenosdias  (04.01.22 13:56:13) 
kenarlara hata payı bırakmak.


  • marla is in my head  (04.01.22 13:56:38) 
Ekmeğin kenarı ile kaşar arası mesafe artmalı. o zaman kaşarı az oluyor diyorsan onu da bütünüyle eritme istersen.


  • Erva  (04.01.22 13:57:52) 
az koy


  • sutlu nescafe  (04.01.22 13:59:00) 
az koy, kenarlarda pay bırak.


  • yeninesiltupcu  (04.01.22 14:01:10) 
kaşarı ortaya, lahmacunun arasına salata koyar gibi koy


  • avatar is back  (04.01.22 14:06:04) 
yağlı kağıda sar tostu, öyle bas. taşsa da içine geri basarsın, makine de pislenmez.


  • barankovan  (04.01.22 14:11:29) 
ben de benzer sorundan muzdariptim. zira peyniri çok sevdiğimden tosta da bolca ekliyordum. çözümü ise tost ekmeğini koyduktan sonra hem hiç bastırmayarak hem de kısa süreli ısıtarak buldum. ekmeği minicik aralayıp elimle peynire dokunuyorum, erimeyeyazmışsa makineyi kapatıp, 30 saniye daha bekletiyorum. onun bir sınırı var, ve o sınır çok hızlı ani olarak geçiliyor. o zaman makineye akmasa bile yerken yanlardan akıyor. bizim gibi bol ve kalın peynir dilimli tost sevenler için özetle:

1. ekmeğe bastırmayın (bu zorunlu değil ama başarı oranını etkiliyor. illa ki bastırmak istiyorsanız 3. adımı daha sık gerçekleştirin)
2. kısa süreli ısıtın
3. peynire dokunarak kontrol edin.
  • posthuman  (04.01.22 14:30:09 ~ 14:30:39) 
rendelenerek veya julyen dilimler şeklinde konulmalı.


  • rewlack  (04.01.22 14:56:11) 
tost ekmeği değil de bakkal somunu kullan (ben daha çok seviyorum) ekmeği ikiye böl kenarları kesme kapalı kalsın sonra doldur doldurabildiğin kadar ağzına yakın pay bırak tabi afiyet olsun


  • metos  (04.01.22 15:01:00) 
su capraz kesen kaliplar var ya onlarda kasar iceride yumusacik hapsoluyor. baslarda hic sevmezdim ucgen kesilmis tost, sonra bu ozelligini fark ettim. kenarlarda da cerceve var muhurluyor gibi... ama tabi bunun icin makine mi alcaksiniz simdi...

ornek: cdn.dsmcdn.com
  • supergirl  (04.01.22 16:05:32) 
İstediğiniz durum için, ısınan yüzeyler arasına tahta kaşığın sapı gibi bir şey koyabilirsiniz, böylece ısınan yüzeyler tostu sıkıştırıp kaşarı firar ettirmesin.


  • clia  (05.01.22 17:23:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.