[]

Tv kutusunu atayım mı?

Tv almıştım, garantisi devam ediyor. Bir sorun olursa falan diye kutusunu tutuyorum ama, çok yer kaplıyor 50inç tv, saklamak gerekiyor mu bunu yoksa atsam da yine de garantide işimi görür müyüm bir şey olduğunda?
teşekkürler.



 
ilk bikaç gün tutar sonra da atardım ben olsam, garanti için kutuya ihtiyaç yok. devasa kutuyu saklamamızı beklemiyorlardır umarım.


  • posthuman  (29.12.21 16:42:10) 
Garanti ile bi alakası yok da, evi falan taşırken kutusu olmazsa büyük problem oluyor. Taşıma şirketleri kutusu olmadan taşınan televizyonu sigorta kapsamına almıyor. Böyle bir durum yoksa pek ihtiyaç olmaz kutuya.


  • himmet dayi  (29.12.21 16:42:29) 
Kutunun tek olayi tasinirken +1


  • floydian  (29.12.21 16:53:44) 
Garanti için kutu lazım diye biliyorum ben de.
Ama yeterince zaman geçtiyse bir riske girin, atın gitsin.

Olur da çok gerekirse teknik serviste çalışan bir arkadaştan 100 lira verip aynı modelin kutusunu alırsınız herhalde. Yani umarım öyledir. Umarım zaten gerekmez.
  • michael_knight  (29.12.21 17:12:55) 
geçenlerde bir tv aldım (LG) kurulum yapan ekip ilk 6 ay kutu ve köpükleri saklamanız gerekiyor dedi.

çok mantıklı gelmedi ama açıkcası sorgulamadım o an.
  • prezarlatif  (29.12.21 17:22:07) 
Ben de aynı dertten muzdaribim 50 yine normalmiş biz gaza gelip 70inc aldık (philips), kutusu 3 kişilik koltuk kadar yer kaplıyor, saygıdan oturttuk bir odaya mecbur.

Aynı şeyi sordum, bana da 6 ay tutmanız gerekiyor dedi.

6 ay sonra attık diyelim, bir arıza durumunda servise nasıl gönderirim battaniyeye mi saracağım onu da bilemiyorum. Yoksa gelip servis mi alıyor acaba bir şekilde?
  • ananiyimioguz  (29.12.21 17:28:44 ~ 17:32:28) 
Kuruluma gelenler saklayın diyor. Garantiye gönderilirken kutusuz kabul etmiyorlar çünkü.


  • invictae  (29.12.21 18:56:30) 
kutuyu saklamak kolay. dümdüz hale getirebilirsiniz. ondan sonra dolabın arkasına falan tıkıştırın gitsin.


  • asabi  (29.12.21 20:09:11) 
kanuna göre 6 ay doa süresi var. doa ne dersen "dead on arrival" yani ilk 6 ay arıza yapar ise fabrikadan arızalı çıkmış kabul edilir, birebir değişimi yapılması gerekir. firmalar değişimi ancak orjinal ambalajı var ise kabul eder. o yüzden 6 ay saklayın diyorlar. ha işin diğer yanı bunu türkiye'de uygulayan firma bir elin parmağını geçmez. ancak tüketici hakem heyeti ile falan değişim yaptırırsın ama ben her ihtimale karşın 6 ay saklarım her elektronik ürünün ambalajını.


  • delidir yakalayin  (29.12.21 20:38:10) 
Olur da başka bir modele geçmek, ikinci el olarak falan satmak isterseniz de işinize yarar. Sadece taşıma kolaylığı için değil, ikinci elde kutu önemlidir :)


  • savidan  (29.12.21 22:15:05) 
Ne çok cevap gelmiş :D
Ben hep aldığım elektronik eşyaların kutularını saklarım, çünkü garanti kutusuz kabul etmiyor diye biliyorum ben de ama konu tv olunca bir sorayım dedim çünkü çok büyük ya. sanırım bir süre de @asabi'nin dediği gibi kutuyu dümdüz hale getirip tutacağım.

  • veritaslibertas  (30.12.21 08:43:02) 
@veritaslibertas
İçindeki köpükler olmadan dümdüz mukavva pek işe yaramaz, siz onu bence komple saklayın :)

  • savidan  (30.12.21 17:55:30) 
Köpükleri de koyarım bir yere ya iki parçaydı zaten onlar da :)


  • veritaslibertas  (31.12.21 09:45:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.