[]

spor salonu / yüzme havuzu kullanma adabı

hayatımda hiç spor salonuna gitmedim. bir sağlık problemim sebebiyle doktorum yüzme önerdi, bu yaşımda ilk kez spor salonuna gidiyorum, çoğunlukla havuzdan faydalanıyorum. ve aşırı derecede konforsuz geliyor. bişeylerin daha kolayı varmış da ben bilmiyormuşum gibi hissediyorum.

- ıslak mayoyu napıyoruz? bir mayo kurutucu var ama mantar vb bi hastalık bulaşır endişesiyle kullanmak istemedim. kuruntu mu yapıyorum? böyle bir imkanı olmayan salonlarda insanlar mayolarını napıyorlar?

- havuz sonrası duş kısmında havlu asma yeri dışarıda. çıplak bi şekilde ortalığa çıkmak istemediğim için kapının üzerine asıyorum, bu seferde temizliği kafamda soru işareti. duş yapmadan saçımı kurutup evimde duş almak daha mantıklı gelmeye başladı düşününce.

ama dediğim gibi bişeyleri yanlış yapıyorsam da öğrenmek isterim.
önerilerinizi beklerim.

 
Suyunu sık. Sonra bir tane poşete atıp ağzını bağla gitsin. Poşeti de çantaya at. Evde kurutursun. Ben herkesin kullandığı şeyleri kullanmam.

Havluyu da poşetin içine koyup o şekilde asabilirsin kapıya. Kullanacağın zaman çıkarırsın zaten.
  • dissendium  (26.12.21 14:18:47) 
mayoyla dus aliyorum sonra disarda havluyu alip tekrar kabine girip mayoyu cikariyorum file cantaya koyuyorum orda kurumuyor evde tekrar yikanip oyle kuruyor


  • ala09  (26.12.21 15:11:30) 
duştaki havlu askısının dışarıda olması saçmaymış. benim havuzda aslı duşun içinde. muhtemelen havlu ıslanmasın diye dışarı koymuşlar ama zaten ıslanmıyor. ona ben de diyecek bir şey bulamadım. tek yol, mayoyla duş alıp yine mayoyla çıkmak. üstünü giyinirken kabinde mayoyu çıkarıp, oraları kurulayıp donu giymek.

ıslaklar için de yanında iki tane poşet getireceksin. birine duştan sonra mayoyu, boneyi, gözlüğü ve havluyu koyacaksın, diğerine de terliklerini koyacaksın ve çantaya atacaksın. sonra eve gidince hepsini kurutursun. mayoyu, gözlüğü ve boneyi kurutmadan önce mutlaka duru sudan geçir, klorlu kalmasın.
  • kibritsuyu  (26.12.21 16:08:22 ~ 16:09:04) 
Duşa girmeden önce aldığım temiz havluyu kabin içerisine asıyorum. Duşa mayo ile girip mayoyu duşta çıkarıp duş alıyorum. Temiz ve kuru havluya sarınıp kabine geçip kuru kıyafetlerimi giyiyorum. Saçımı kurutup eve geçiyorum. Islak mayoyu da poşete atıp evde makinede yıkıyorum.


  • boyalı kuş  (26.12.21 17:23:29) 
Ben duşa tüm malzemelerimle giriyorum, bone gözlük mayo. Ben duş alıyorum bu sırasa tüm klorlu malzemeler durulanmış oluyor. Sonra çıkıp havlumla kurulanıyorum. Dolabıma gidip durulanmış gözlüğü vs bırakıp kıyafetlerimi alıyorum. Soyunma dasına gidip giyiniyorum. Ya da üşeniyosam iç çamaşırımı havlunun içinde giyiyorum dolabımın başında


  • zimbirik  (26.12.21 17:44:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.