[]

Evde Superonline ve Turknet var, test sonuçlarına göre hangisinden devam?

Her ikisi de aktif durumda şu an.
Superonline'da 35mbps'lik paket, Turknet'te 100mbps lik paket alınmış durumda.


Superonline WIFI üzerinden hız testi 40-45mbps
Turnet WIFI üzerinden hız testi 30-35mbps

Superonline kablolu bağlantı hız testi 40-45mbps
Turknet kablolu bağlantı hız testi 90-95mbps

Evde genelde WIFI kullanılıyor.

Superonline ile kullanılan modem:
www.n11.com

Turknet ile kullanılan modem:
www.trendyol.com

Superonline'ın 35mbps paket verip 45mbps hız vermesi bence de garip zaten ama başından beri böyle. Sadece son zamanlar kopma, yavaşlama sorunları olmaya başladı ve müşteri hizmetlerini birkaç kez aramama rağmen sorun çözülmedi, bu yüzden de Turknet'e geçeyim dedim. Superonline'ın sözleşmesi dolmak üzere, bir ihtimal bu yüzden sorun çıkartıyor olabilir, sözleşmeyi yenilesem belki eskisi gibi devam edebilir ama bilemiyorum tabi.

Ama Turknet de 100mbps vereceğim deyip WIFI'de 30-35 veriyor. Tamam kablolu olmadığı zaman hız büyük oranda düşer zaten, ama Superonline'da neden düşmüyor?

Burda da aklıma modemden dolayı olabileceği geldi.
Turknet'teki modemi değiştirip daha gelişmiş bir model alsam, 60-70mbps'lere çıkar mı hızım?
Bu arada Turknet'teki modemi arkadaştan aldım, ikinci el yani aslında.

Not: Superonline uydu kablosuyla, Turknet telefon kablosuyla bağlı. Yani ikisi arasında modem takası yapamıyorum, zaten Turknet VDSL modem istiyor.

 
Turknet icin kullandigin modem kablosuzda 35i zor geciyor, duzgun modemle 80 gorursun.
Kabloda gordugun gercek hizin.

Turk.net arizasizsa butun iss'leri dover ama ariza ciktigi anda 2 hafta bile gelmese kimse yardim etmiyor.
Sadece talep acip duruyorsun.

Biraz bekle ariza cikmazsa devam et.
  • divit  (12.12.21 20:54:59) 
2 ürünü de kullanıyorum türknet modemin direk çöp lanet bir modem .hatta superonline modemin de kötü . iyi bir modem alırsan farkı çok rahat görürsün.alt yapın destekliyorsa tabi ki.

bu durumda fiyatı hangsi uygunsa onda kal.modemler çöpe.
  • jamswety  (12.12.21 21:00:15) 
Turknet'in internet istesine girip modemlere bakınca faturaya ek şu modem çıkıyor, bu nasıldır sizce peki, alınır mı, mantıklı mı?
turk.net

  • anatomik  (12.12.21 21:56:19) 
Ben bundan da aldim bozulana kadar iyiydi, 1 ay dayandi kablosuz yayini bozuldu.

Cekimi falan oyle 10 numara degil, diger cöpten 1 tik iyi.
  • divit  (12.12.21 22:41:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.