[]

Arabanın ağır bakımı için yetkili servis Doğuş otoya mı gitmeliyim?

Arabanın 90bin km bakımı geldi.

Önemli parçaları değişebilir triger seti, debriyaj vs.

Enflasyon uçuk olduğu için tahminime göre 10 bin TL tutar 4 ay önce 5000 TL tutacak masraf..

Dışarıda ustalar kaça yapar bilmiyorum. Ama kimseye güvenmiyorum. Araba sağlam girip bozuk çıkar diye korkuyorum.

2 kat para verip Doğuş otoya yaptırıp kafamız rahat mı olsun yoksa sanayide mi yaptırmalı?

Volkswagen için İstanbulda usta öneriniz varsa da yazabilirsiniz. 3 ay sonra bakım yaptıracağım ama şimdiden araştırmaya başladım.

 
aracımı 7 sene doğuşa bakımı yaptırdım. En sonunda fiyatların aşırı gereksiz pahalı olduğundan ikitelli sanayide sitesinde wv özel bir servise götürdüm. Gitmeden önce sizin gibi aklımda hep ya araca birşey olursa ya arızalanırsa diye korkular vardı.Gidince boşuna endişelendiğimi anladım. Zaten bakımları yanınızda yapıyorlar, isterseniz parçaları siz alıp gidebilirsiniz. İşini hakkıyla yapan bir servis, servisin sahibi aracımla ilgilendi, doğuşa vereceğimin yarısından azını verdim.


  • Sichelangelo  (12.12.21 20:29:51) 
ben bu işi pek bilmem ama karar vermek için aracın kaç yıllık olduğu, bundan önceki tüm bakımlarının yetkili serviste yapılıp yapılmadığı, kaçıncı sahibi olduğunuz gibi konular da önemli sanırım.


  • michael_knight  (12.12.21 21:02:34) 
aracın garantisi bittiyse, dogus'a gitmeyin.

araştırıp sağlam, dürüst bir özel servis bulun ve orada yaptırın. başka marka aracım için öyle yapıyorum, çok memnunum.

hatta bazen ufak tefek gelen seslerden şüphelendiğim şeyleri söylüyorum, şunu yapsak mı/değiştirsek mi diye. bakıyorlar. henüz değişecek kadar yıpranmamış, 5bin km sonra, 2 ay sonra vs. yeniden bakalım diyip değiştirmiyorlar.
  • kaptankedi  (12.12.21 21:16:41) 
Hiç gerek yok, bazı servisler zamanı gelmediği halde gereksiz yere bile parça değişimi yapabilir fatura etmek için.

Bir sanayiye gidin size yakın olan, parçacılardan triger set, yağ, filtre fiyatı alın. Üç yere sorsanız nereden alacağınıza karar verirsiniz.

Ortalama 1000 lira triger seti olur (devirdaim hariç, gerek de yok şikayet yoksa)
Ortalama 350-400 lira da yağ ve filtreler tutar.

İşçilik de 750-1000 lira arası desek ortalama 2500 liraya özel serviste bitirirsin bu işi, hadi biraz kazık fiyat olsun 3000 diyelim.

Model olarak bakmak lazım, belki de triger seti 500-600 lira civarındadır.
  • John Bloor  (13.12.21 10:47:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.