[]

başparmaklarımdaki iki yıldır geçmeyen kesikler

(fotoğraf ekledim)

bundan 2 yıl önce soğuk bir kış günü sahilde yürüdükten sonra oldu ve bir türlü geçmiyor.

bazen kesikler kapanır gibi oluyor ama bir iki gün sonra tekrar eski haline dönüyor.

aile hekimine gidince gösterdim. Pantenol merhem verdi ama geçmedi.

cildiyeye de gitmeye üşeniyorum nedense.

sizce bu neden oldu?

iki elimde de simetrik bir şekilde olması çok garip.

geçen aylarda başka parmaklarımı birkaç kez bıçakla derinden kestim. en fazla 5-6 günde iyileşti.

bu bir türlü geçmiyor.

resmen gizemli bir hal aldı.


sizce ne yapmalıyım?

 
Cildiyeye görünmelisiniz kortizonlu deri yeniyici merhem verecektir muhtemelen hareketli kısım olduğu için de iyileşme zor olur muhtemelen sarmak gerekecektir.


  • apocalipy  (10.12.21 12:20:35) 
Sizce ne yapmalıyım?

Bence bir dermatolog randevusu alıp üşenmeyip girmelisiniz. Buradan verilen tavsiyelerin çok işlevsel olacağını düşünmüyorum.
  • fraise  (10.12.21 12:20:36) 
Hiçbir tıp bilgim yok ama hipotiroidi teşhisi alan bir tandığın tedaviye başladıktan sonra uzun süredir geçmeyen yaralarının geçmiş. Bu tip fizyolojiyi yavaşlatan bir durum olabilir belki. Hiçbir tıp bilgimin olmadığını tekrar belirtmek isterim.


  • perferil  (10.12.21 12:40:01) 
Az da olsa kaşıntı da varsa bunların egzama olduğunu söyleyebilirim. Benim ellerimde de simetrik çıkıyorlardı ve 2 yıl geçmediler. Bir ayrılık üzüntü stres mi yaşadınız? Ben dermatolojiye gittim ve bana momecon ilaç verildi
1 yıl kullandım dediğim gibi geçmemişti. Ta ki dut kürünü yapana kadar. İsterseniz bir deneyin daha ucuz ve basit çünkü. İnternette dut kürünü bi araştırın derim, geçmiş olsun.

  • buzbebek  (10.12.21 13:50:47) 
Cilt likeni olabilir; liken planus diye geçiyor genelde simetrik olur..


  • titanic kemancısı  (10.12.21 22:43:00 ~ 22:44:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.