[]

Bazı insanların hiç üşümemesi

Bu soğuk İstanbul gününde kapüşonlu sweat+montumla öğlen dışarı çıktım, karşımdan t-shirt ile gelen bir kardeş görünce yine aklımdan aynı soru geçti; üşümeden nasıl olabiliyor? Kar soğuğunda bile gömlekle takılan insanlar görüyorum mesela.

Bünye meselesi diyebilirsiniz de bu nasıl olabiliyor yani, kan akışı mı hızlı oluyor bu insanların, nasıl sıcak hissedebiliyorlar?


 
Alışkanlık en çok. Bir Eskişehirli olarak Antalya'da yaşarken Antalyalı arkadaşlarım kışlık mont giymeye başladığında ben hâlâ hırka giyiyordum ki aslında çok kolay üşürüm. Sıcaklığın sıfırın çok altında olduğu yerlerden gelen insanlar İstanbul'un kışında tişört ya da gömlekle üşümüyorlar.

Bi de metabolizma yavaş çalışıyorsa daha çok üşüyoruz galiba.
  • kobuzchu kiz  (08.12.21 17:06:55) 
Hiç üşümemek diye bir şey yok. Üşümüyorum diyenlerin 3 5 nöbeti tutması lazım. Kansızlık da bir üşüme sebebi olabilir. Bir de o eski kışlar yok. Ben kombi en düşükteyken kısa kollu tişörtle oturabiliyorum.


  • dissendium  (08.12.21 17:19:13) 
kan değerleri iyi oluyor muhtemelen. ben de onlardan biriyim herhalde. hiç katlanamadığım şey kışın otobüs ortamı. otobüs yanaşırken montu çıkarıp öyle giriyorum ona rağmen pişiyorum, buram buram terliyorum. millet içeride önü kapalı montlarla kabanlarla kafada bereyle nasıl duruyor aklım ermiyor.


  • lazpalle  (08.12.21 17:41:44) 
Spor ve beslenme ile de bir ilgisi olduğunu düşünüyorum. Eskiden kat kat giyinir üşürdüm, şimdi o halimden eser yok. Ben aynı ben.


  • ruhen hastayim ben  (08.12.21 18:13:00) 
Esim evde çift çorap t-shirt üstü kazak/hirka ve uzun esofman ile dolaşıyor.
Ben günün yüzde 90'i sort, t-shirt ya da hiçbir şey. Akşam yatarken de uzun esofman giyiyorum. Daha çorap giymedim.
Eşim bu halde hala soğuk iken ben üstüm çıplak sıcacık vücudum. Neden bilmiyorum. Bünye heralde.
  • logisticsmanager  (08.12.21 18:49:33) 
www.youtube.com

aklıma şu geldi. Küçüklükten gelen bir bünye/adaptasyon meselesi de olabilir. Fakat kadınların daha çok üşüdüğü gibi bir ön kabul var, kan değerleri ile de ilgili bir yanı vardır illa ki.
  • nhk ni youkosu  (08.12.21 18:52:51) 
Yerden ısıtma var evde, Aralık ortası neredeyse hala açmadım. Ofiste odama sekreter geldi bugün, soğuktan kaçarak çıktı, nolursunuz klimayı açın nasıl üşümüyorsunuz dedi. Uzun mesafe koştuğumdan büyük ihtimal, kalbim güçlü, vücudum hep sıcak.


  • gabe h coud  (08.12.21 19:00:51) 
Vucut isisi 1 dereceye kadar fark edebiliyor insanlarda. Bazilari icten kaloriferliymis gibi, o tip insanlara cok yaklastigimda, yanlarinda oturdugumda farki anliyorum.

Yukaridakiler de dogru. Almanya´nin pek sicak ve gunesli olmayan bir sehrinde yasiyorum ve ondan oncede Ankara´da yasadim uc yil. Istanbul´dan arkadasim gelince donarken, ben daha usume moduna gecmemistim. Alisiyoruz da.
  • buf-e kür  (08.12.21 21:10:47 ~ 21:11:13) 
Kendini/bünyeyi alıştırmakla da ilgili bence. Birkaç yıl evvel çok üşüyen biriyken artık canıma tak edince kendimi hepten soğuğa alıştırdım. Bu aylarda evde ince bir sweat ile duruyorum. Mont sezonunu açmadım. İnce bir yağmurluğu önü açık giyiyorum dışarıda. Kapatınca bile bunalıyorum. Ha ama ayaklarıma bir şey bulamadım. Çorap:)+patik:)+panduf:) kombosuyla bile hala buz gibi olabiliyorlar. ¯\_(ツ)_/¯


  • Amaranta ursula  (08.12.21 21:29:03 ~ 21:30:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.