[]

Yulaf ezmesi yiyenler, içindeki böceklerden haberdar mısınız?

sb.
uzun zamandır yulaf ezmesi tüketen biriyim, çok da severim, herkes rahat yiyemiyor mesela ama ben at gibi hiç bir şeye karıştırmadan etmeden öyle yiyebiliyorum, severim.
şimdi marka vermeyeyim ama, bir kaç marka kullanıyorum, yulaf ezmelerinin içinde böcekler var, böyle minik minik aheste hayvancıklar.
pakete bakarsanız muhtemelen göremeyeceksiniz çünkü kesinlikle belli olmuyorlar. çoğunuz da bir şeylere karıştırıyorsunuz direkt süte falan, muhtemelen farketmiyorsunuz.
hatta alıp bulmak için paketi karıştırsanız da bulamayabilirsiniz.

belki başka farkeden de vardır da, peki ben nasıl farkettim, ufak bir kaba koyup iş yerinde kahvaltı yapıyorum, bir yandan çalışıp bir yandan kahvaltı yapınca yulaf kapta bekliyor. o orada öyle hareketsizce bekledikçe bu hayvancıklar içinden çıkmaya başlıyorlar, kaptan çıkıp masada falan dolaşıyorlar.

neyse öyle işte, bir iki firmayı aradım, evet dediler oluyor, saklama koşullarından kaynaklı vs iade edebilirsiniz fiş varsa falan dediler.
buralarda çokça tüketen de vardır, aklınızda olsun :)

 
Paket açıkta kalmadıkça olmaz ya… olmaz di mi. Hiç karşılaşmadım. Buzdolabında saklamak lazım o zaman.


  • adwokat  (12.11.21 16:00:47) 
bütün diğer kuru ürünlerde olabileceği gibi, güvelenebilir. açılmadan kolay kolay olmaz, amma velakin açtıktan sonra dikkat etmek gerekiyor. siz farketmeden içinde hızlıca üreyebilirler.


  • yeninesiltupcu  (12.11.21 16:05:45) 
açılmadan arkadaşlar :) yani açtığınızda direkt böyle. marketler uygun koşullarda saklamıyormuş, ondan dediler.


  • veritaslibertas  (12.11.21 16:25:41) 
bu akşam ben de deneyeceğim. sonuçları burada paylaşırım :)


  • dafuq  (12.11.21 16:48:37) 
ekstra beleş protein


  • nahtoderfahrung  (12.11.21 16:51:12) 
Böceklerin senin evinde olup da açık pakete girmediğinden emin misin?


  • zoghurt  (12.11.21 17:04:38) 
Irmikte falan da sıkça olan bisey. Açılmamış paketten bahsediyorum.


  • Kirmizibavul  (12.11.21 17:08:32) 
ahhh bunu demeseydiniz iyiydi.

tüylerim diken diken oldu, okuduğumdan beri kaseden çıkıp masada yürüyen bir sürü küçük böcek gözümün önüne geliyor :((
  • la lykia  (12.11.21 18:09:03) 
Senelerdir yulaf ezmesi yerim hic bocek gormedim.


  • bana kedicik derdi  (12.11.21 18:42:54) 
yulaf ezmesini yıllardır neredeyse her gün tüketiyorum.

bir sefer bile böyle bir şey ile karşılaşmadım.

huylanacağım bir şey olduğundan genelde ne koydum, ne yiyorum bakarım yani.

burda başka bir durum olabilir hemen yulaf ezmesine laf atmayalım.
  • AlsterWasser  (12.11.21 19:00:48 ~ 19:01:44) 
gayet normal, zaten bu bakliyatlarin uretimini tasinmasini falan gorsen yiyesin gelmez.

www.sikayetvar.com
  • divit  (12.11.21 20:24:14) 
Hala diyorum açılmadan bunun olma şansı oldukça düşük, çünkü çoğu temel sterilizasyondan geçiyor amma velakin çok da iyi şartlarda (aseptik vs.) paketlenmiyorlar bu nedenle her zaman bir bulaş riski oluyor. Bu durumda çıkabilir pek tabiki.
Bunu engellemek için baharat ve bakliyatlarda en iyisi ışınlama ama TR'de ışınlanmış ürün sayısı oldukça az. Bu nedenle eskilerin yaptığı gibi; Yulaf, baharat, kuru meyve, bulgur, pirinç bu tür ne yerseniz yiyin, öncelikle böcek ve yabancı madde için kontrolden geçirin.

  • yeninesiltupcu  (12.11.21 21:10:01) 
daha iki gün önce süte döktüğümde görüp poşeti çöpe attım.
bir de sıkıntı önce yumurta oluyor büyüyor, yani o aşamada anlamıyorsun.
sonra o kelebek gibi şeyler oluşuyor.
yulafın rengide bir kaç ton olduğu için görünmüyor.

yulafı açar açmaz tüketmek en az riskli hele bir de açıp bekletirsen büyük ihtimal yiyorsun
  • hopp  (12.11.21 22:36:29) 
böyle bir şey olsa herkes farkeder. çünkü genelde sütle tüketiliyor ve hemen süt üzerine çıkar ufak böcekler.


  • xrated  (12.11.21 22:55:08) 
tadını bozmadığı ve sağlık için zararlı olmadığı sürece sorun değil. yemeden önce ölmemişse bile mideye girdiğinde, o asitle birlikte ölecek zaten.


  • d e j i n  (13.11.21 12:26:27) 
Arkadaşlar düzgün yerde saklıyorum, evimde bocek yok :) hep yedigim bir sey yulaf. açar açmaz, sktsi gelmemis yeni alınmış üründen bahsediyorum. Durduk yere yulafa laf atma gibi bir derdim yok boyle bir sey olmasa söylemem :D
Her pakette olmuyordur muhtemelen tabii ki, ama cok bilinen bir markaninkinde de aynı şey oldu dün :)

  • veritaslibertas  (13.11.21 18:07:20) 
evimde böcek yok desen de bu güve işi çok fena sevdiği ürünlerde ürer ve arındırmak çok zordur. Bir üründe buldun, diğer ürünü de daha sonra aynı yere koyduysan bulaşması çok yüksek ihtimal. Ayrıca o gözde altında veya üstündeki raflarda/dolaplarda başka bakliyat vs var ise onları da kontrol et derim.

Yok canım bunun içine girmez dediğimiz cam kavanozların yanında çıkan güveler ile karşılaştım. Bir keten tohumumu yüzünden bütün bir dolabı baştan elden geçirmek zorunda kaldım. Ayrıca yulafı da çok seviyorlar, dediğin yulaf ile gelmiş olabilir, sonrasında etraftaki başka bir bakliyata geçseler de yulafı yine aynı yere koyarsan yine gidip bulaşacaklardır.

Dediğin gibi yulaf vs bakliyat ürünlerin 0 paketlerinden de çıkabilir ama çıktıktan sonra başta farketmediysen yayılmış olabileceğini de düşünüp kontrol etmen lazım.
  • yeninesiltupcu  (14.11.21 23:04:56) 
güve değil arkadaşım içindeki, yürüyen bir çeşit böcek


  • veritaslibertas  (14.11.21 23:44:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.