[]

Müzekart'taki inanılmaz mantık hatası

Bugün müzekart aldım. 300 küsur müzede 1 yıl geçerli, 60 lira.

Müzekart sitesini gezerken fark ettim, museum pass diye bir kart var, aynı 300 müzede sadece 15 gün geçerli, 600 lira.

Museum pass kapadokya var, sadece 3 gün ve sadece kapadokya civarında geçerli, 230 lira.

Nasıl yani yahu? 60 liraya bütün müzelere 1 yıl sınırsız girmek varken, 3 gün kapadokya için 230 lira, 15 gün türkiye için 600 lira? Üstelik hepsine tek giriş hakkın var.

 
Bazı yerlerde sanki müze kart geçmiyordu. Yanlış hatırlıyorda olabilirim


  • ayhsegull  (30.10.21 22:40:22) 
yabancilar icin o kart.


  • in vino veritas  (30.10.21 22:59:11) 
Museum Pass'le müzekartla giremeyeceğiniz müze içi müzelere girebiliyorsunuz. Efes'teki yamaç evlere müzekartla giremiyorsunuz, ama museum pass'le girebiliyorsunuz mesela. İstanbul için Aya İrini müzesi de böyle olmalı. Böyle yerler var daha.

Bunun dışında hatırladığım kadarıyla müzelerdeki hediyelik eşya satan yerlerden indirimli alışveriş ve sıra beklemeden geçiş gibi özellikleri vardı.
  • akhenaten  (30.10.21 23:12:39 ~ 23:16:19) 
Hocam museum pass ile müzekart ile giremeyeceğimiz yerlere girebiliyor bile olsak 15 güne 600 lira nedir? Efes yamaç evler için tek seferlik giriş 55 lira, göreme karanlık kilise 30 lira. Müzekart'la girilmeyen her yere gidip, hepsine tek seferlik bilet alıp girsen yine 600 - 60 = 540 lira etmez. Üstelik girilebilene de 15 gün süren ve tek giriş hakkın var. Bu çok mantıksız.

Museum pass'in yabancı turistler için olması en mantıklı gerekçe bence.
  • kibritsuyu  (31.10.21 14:20:11) 
yabancılar için o, yazılmıi zaten.


  • adivar  (31.10.21 14:25:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.