[]

kedi nasıl temizlenir?

bir kedim var, dışarda gezer, canı istediğinde eve girip mama yer uyur. kendisini temizlemekten aciz, yıkamak zorunda kalıyorum. leş gibi oluyor çünkü. ama onu yıkamak tam bir işkence, o yüzden ıslak mendilleri deniyorum ama o da pek işe yaramıyor.

nasıl temizleyebilirim kedimi? bir de beyaz olduğu için çok daha kir gösteriyor.


 
kendisi temizlenir normalde.

onun disinda zor da olsa yikamak en temizi. ama kediyi sik sik yikamak da iyi degil diye duymustum, derilerindeki onlari koruyan yag tabakasina zararli miymis neymis.

emin degilim tam, birazdan gelir bir suru kedi uzmani, aydinlatir hepimizi.
  • nawres  (04.06.10 23:36:23) 
patilerini ıslak bezle temizleyin yeter. çok leş olursa da bir kaç ayda bir hayvanı strese sokmadan zeytinyağlı sabun veya özel şampuanları ile yıkayın. Gene de yıkamanızı tavsiye etmem.


  • kimlanbu  (04.06.10 23:39:53) 
küvete sokmayı falan deneme! genelde patilerinin ve kafalarının suya girmesinden hoşlanmıyorlar. Ben kendi kedimi balkonda, biryere sokmadan sırtından su dökerek yıkıyorum. Ses çıkarmıyor rahatladığı için. Ama onun nasıl izin vereceğini bilmelisin yoksa vücudunda kalıcı yaralara sebep olabilir.
Not: Ne olur ne olmaz üzerinde kimyasal kalmamasına dikkat et, kendilerini yalarken farketmeden vücuduna alabilir onları.

  • komnoktatere  (04.06.10 23:41:05) 
kendisini temizlemiyor ve sokak kedisi formunda, leş gibi kokarak geliyor, yatağımda uyuyor bu yüzden rahatsız oluyorum tabii. banyoda ağır yaralar alıyoruz :) ıslak mendile bile karşı ama ıslak bezle deneyebilirim.


  • clementine  (04.06.10 23:58:34) 
o kendisini temizler en fazla nemli bezle ayak altlarını silin. ama sakın sakın kolonyalı mendil falan kullanmayın. yalana yalana tertemiz olur o


  • seyduna6687  (05.06.10 00:02:11) 
te-miz-le-mi-yor :)


  • clementine  (05.06.10 00:09:38) 
hepsievcil.com

adresinde bir şeyler var. Kendi kendine temizlenmiyorsa bedensel veya ruhsal sorunları varmış pisinizin.
  • sourlemonade  (05.06.10 00:27:30) 
ya şöyle söyleyeyim, kendini yalıyor ama çok çok az, iki patisini yalar bırakır, yani öyle özel olarak temizleneyim gibi bir derdi yok hayvanın. inanılmaz pisletiyor kendini dışarda :(


  • clementine  (05.06.10 01:02:34) 
ıslak mendil no!
kuru temizleme tozu + tarak yes!

  • kediebesi  (05.06.10 01:35:07 ~ 01:35:48) 
o kendisini temizler... benim boncuk erkek ama pırıl pırıl valla.. tertemiz kokuyor... ama her uyandığında baştan aşağıya yaler kendini.. oyun oynarken arada patiye dil atar sonra devam eder.. kediniz yavruysa biraz kendini temizleyemiyordur belki büyümesini bkleyin.. onlar kendini temizliyo diye biliyorum.


  • pekala  (05.06.10 02:21:32) 
o kediyi değiştir sen. bende mis gibi 4 tane yavru var ama daha 4 günlük :)


  • karoyedili  (05.06.10 02:28:26) 
ıslatmadan kullanabileceğiniz köpükler var kediler için. kedi şampuanı diye araştırabilirsiniz.


  • hikaye mesture  (05.06.10 05:37:29) 
bazı kediler kendini temizlemez, doğrudur. benim de vardı öyle bi tane. ama hayvan hem dışarı çıksın hem eve girsin istiyorsanız bence "temiz değil, rahatsız oluyorum" diyerek kendisine yaptırım uygulama hakkınızı kaybediyorsunuz. sonuçlarına katlanacaksınız. o kadar rahatsız oluyorsanız dışarı salmayın ya da eve almayın. kedi "kir gösteriyor" diye yıkamak, kendisine perde veya dantel örtü muamelesi yapmak ve hayvanı en büyük fobisi olan su ile terörize etmek doğru değil.


  • cereal killer  (05.06.10 17:33:48) 
kediye yemekleri biraz oyunlu bi şekilde ver.
evin bazı yerlerine sakla
bunların yerini hep değiştir.
böylece sokakta çöpe girmez.

hıncını çıkaracağı oyuncaklar olursa diğer kedilerle kavgaya da pek tutuşmaz.
sağa sola tırmanabilse, ağaç tepelerinde de gezmez :)

sen onu sildikçe kendini temiz tutmak gibi bir ihtiyacı da kalmıyor.
ıslak pamuklu bir bezle onu silersen, hem oyun oynamış olursunuz. hem de onu temizliğe teşvik etmiş olursun, kendini yalamaya başlar, tüylerini kurutabilmek için.

sen ona ortam sağlasan, kedi pırıl pırıl hayvandır, tertemiz. kirlenir, temizlenir.
  • kediebesi  (05.06.10 18:21:36 ~ 18:24:22) 
çöp karıştırmıyor canım :) kedi kısır değil ve özgürlüğünü kısıtlamak istemiyorum. kendi çapında dolaşıyor ama arabaların altına falan girdiğinde leş olarak geri dönüyor. e tabii diğer kedilerle de oynuyor. hayvanın hayatını kısıtalyamam ki, benim oyuncağım değil sonuçta :)


  • clementine  (05.06.10 18:35:28) 
kesin karıştırıyodur, kedi bu. mahalledeki yemekleri takip edip hakkını savunmazsa alaşağı ederler, hiç bi şekilde de çiftleşemez öyle bir pısırıklıkla :P


  • kediebesi  (05.06.10 20:39:31) 
normalde herkesin dediği gibi kediler kendilerini iyi bir şekilde temizleyebiliyorlar. Fakat bazen birtakım rahatsızlıklardan ötürü (örneğin kemik sorunları) kendilerini temizlemekte zorluk çekiyorlar bu durumda görev size düşüyor. benim kedimin böyle bir durumu yok ama kendini iyi temizleyip temizlemediğinden şüpheleniyorum :) ıslak mendillerle temizliyorum fakat petler için özel olarak üretilmiş ıslak mendiller onları kullanmak lazım özellikle bu aralar polarvetin kedi köpek temizleme mendillerine taktım çok iyiler

polarvet.com.tr
  • jesseavoy  (25.07.21 22:58:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.