[]

Dururken debriyaja tamamen basmak balata yer mi?

Kırmızı ışıkta ya da dur kalkta vitesi boşa alıp frende beklemek yerine vites 1'de hem debriyaja hem frene basılı bir şekilde beklesek debriyaj balatasını yer miyiz?

Yarım debriyajda, kavrama noktasında beklemekten bahsetmiyorum, tamamen pedala basmaktan bahsediyorum.

Diğer sorum: durur vaziyette tamamen debriyaja basmanın yokuşta ya da düz yolda basmak arasında fark olur mu zarar vermek açısından? Düz yolda tamamen debriyajda basmak ile yokuşta basıp beklemek arasında fark olur mu yani?

 
  • himmet dayi  (22.10.21 12:34:31) 
1- kısmen yer, paspasın kalınlığına da bağlı biraz ve köküne kadar basman gerekir. arada sırada neyse de her zaman yapmak balatadan yer.

1- 1'le aynı.
  • Improbable  (22.10.21 12:38:15) 
Paspas kalınlığı ile alakası yok. Kavrama o kadar aşağıda başlamaz. Yarım debriyaj yapmıyorsan, debriyajı bırakırken ilk kavrama noktasına kadar zaten balata temas etmiyor dolayısıyla zarar görmez. Zarar görecek parça debriyaja bastığında stres altında kalan parçalar. Neyse detayı videoda var. 6.30'dan sonra asıl konu.


  • himmet dayi  (22.10.21 12:45:55 ~ 12:47:12) 
  • Improbable  (22.10.21 13:08:35) 
Cogu araba basinca tam ayiramiyor bu yuzden bosa almak lazim.


  • divit  (22.10.21 13:13:47) 
"Kaç defa yolda vitesi geçmiyo diye kalmış arabaya bakmaya gittiğimde paspasları debriyaj pedalının altında katlanmış kalmış arabalar gördüm :)"

paspas katlanır ise tabii ki tam basamazsın debriyaja. 1 cm kalınlığında paspas debriyajı kavrama noktasına getirmez. Eğer debriyaja tam bastığınızda veya 1 cm havada kaldığında vites geçişlerinde sorun varsa o baskı balata zaten sorunludur.

arabam.com linkinde de zaten videoda anlatılanlar yazılmış. paspas kalınlığı ile ilgili bir durum göremedim.
  • himmet dayi  (22.10.21 13:47:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.