[]

evde lahmacun

ic harci degilde hamuru evde yapip guzel olan var mi? ya cok kitir oluyor ya da sert oluyor. yumusak sarabilecegim boyle bi lahmacun tarifi var mi? nasil pisiriyorsunuz. firin / tava vs




 
pandeminin ilk zamanları ben de denedim evde. senelerdir lahmacunculara "kıymayı az koyuyorlar yeaa" diye sitem ettiğim için biraz fazla koymuştum. Sen kıvamında koy. Bir de fırınım olmadığı için tavada yaptım ama yine de güzeldi 4 tane bükmüştüm. ama harç miktarı önemli, bir de sulu olmasın fazla harcın.


  • duster  (12.10.21 16:25:42) 
instagramda @ariferdogann diye bi genç var evde bir sürü güzel yemek yapıyor lahmacun da vardı bi bakın isterseniz.


  • dakota  (12.10.21 16:39:11) 
Harcı sulu bırakmayı deneyebilirsiniz. Onun nemiyle kurumayabilir.


  • baal  (12.10.21 18:07:49) 
hamurunu da evde yap ama yakındaki bir fırına ver pişirsin mis gibi olur
zaten tekrar ısıtıp iyice çıtır yapıp yiyince daha lezzetli

  • bir soru sorcam  (12.10.21 19:01:37) 
ben yapıyorum çok güzel oluyor.

içi zaten son derece basit, hamuru da mayasız tuzlu hamur.

açıyorsun, üstüne malzemesini koyup kızgın tavada önce kapaklı 5 dakka sonra kapaksız 5 dakka pişiriyorsun. hatta çoğu zaman 3 dakikada pişiyor.

masada açıp harcını üstüne sürmeden önce, yağlı kağıt üzerine koyuyorum, sonra harcını koyuyorum, tavaya koyması da kolay oluyor.

dışardakienden daha güzel oluyor bana göre. dışarda ne zaman lahmacun yesem yarım saat sonra motor bozuluyor, evde böyle bir sorunla karşılaşmadım hiç.

hamurun kıvamı önemli cıvık olursa olmaz ama katı yaparsan bu sefer de ince açamazsın.

annem bile şaşırdı görünce, bildiğin sanki taşfırında olmuş gibi oluyor. ben de çok şaşırmıştım, ulan yıllardır niye denememişim diye hayıflandım.

harcın da özelliği şu, normal lahmacun kıymasını macun kıvamına gelinceye kadar çektiklerini düşünüyorum, normal çekilmiş kıyma topaklaşıyor ama tadına olumsuz bir etkisi yok.

maydanoz, ve kapya biber muhakkak elle doğranmalı, eğer robotla çekersen hüsran olur.

geri kalan soğan domates falan robotta çekiliyor. harcın kıvamı da önemli, ne çok kuru olması lazım ne çok sulu, suyunu içine koyduğun domates miktarı ile ayarlayabilirsin.
  • killerbee  (12.10.21 20:49:46 ~ 20:53:11) 
bence olmuyor. denedim ama ı ıh uğraştığına değmez.


  • floydian  (12.10.21 20:53:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.