[]

deprem anında

görseldeki gibi bir binada 3. katta oturuyorum. Deprem anında nerede bulunsam diye karar vermeye ve hazırlıklı olmaya çalışıyorum. aklıma ilk gelen teras yani balkon oluyor çünkü üstü boş. Düz bir yıkılma anında üste çöken bir şey olmayacak. Ama genelde balkon kısımları ki bu durumda benim balkonum aslında alt katın salonunun bir kısmı oluyor, genelde sağlam olmaz diyorlar. Nerede durmak daha mantıklı? İçeri de bir yerde mi yoksa balkonda mı?




 
örümcek adam gibi hop hop hop balkondan balkona zıplaya zıplaya aşağı in.


  • killerbee  (11.10.21 13:04:25) 
@killerbee valla oğlan ve hanım olmasa dediğini yapıcam, ya da oğlanı kapıp o şekil inicem. Ama o anda akla gelmez valla bu, bana sabit bir yer lazım


  • hlt1985  (11.10.21 13:17:00) 
çocuk ve yatak odalarını balkona yakın yapardım. deprem anında hemen hepsini toplayıp balkona çıkayım diye. bir de balkona sağlam bir dolap falan yaptırırdım. yıkıldığında şemsiye görevi görsün diye.


  • buenosdias  (11.10.21 13:19:25 ~ 13:20:50) 
bina 2007 sonrası yapılan binaysa, ve bu yapıdaysa yıkılma ihtimali çok düşük zaten. düşük dediğim %3-5 değil baya onbinde 1 falan.

illa kafamda bişeyler olsun dersen, balkon yerine içeride kendini güvene alman daha doğru olur. bu gibi balkonlarda depremle beraber camlar patlayıp kırılabilir, demir iskeletler vs kırılarak ufak tefek yıkımlar olabilir. binaya bişey olmasa bile depremde bu gibi şeylerin altında kalarak vefat edenler de var.

hayat kurtarıcı çözüm arıyorsan da hayat üçgeni olabilecek yerleri kafanda netleştir, hep aklında bulunsun. ya da oluştur bugün yarın
  • avatar is back  (11.10.21 13:22:35 ~ 13:39:13) 
Avatar+1

Balkon, merdiven, kapı eşikleri ve camlardan uzak durun. Binadaki bekleyecek yer seçimi binanın yıkılması senaryosuna değil; devrilecek eşya, duvar vs. ye karşı yapılır. Yine de yaşam üçgeni kurulabilecek yerler belirlenmesinde fayda var.
  • temasettin  (11.10.21 13:28:44) 
Binanın yıkılma ihtimali, ayakta kalma ihtimali, olası bir yıkımda ne yöne, nasıl yıkılacağı gibi konuları kestirmek güç. Ama belki bir inşaat mühendisi size fikir verebilir.

Yine de binanın yan yatması gibi ihtimaller de var. bu durumda balkonda olan birinin binadan düşerek binanın altında kalma ihtimali olabilir.

ya da bina sağlam bile kalsa, üstünüze sıva, demir, kırılan camlar düşebilir.
  • anten  (11.10.21 14:07:51) 
ciddi bir deprem yaşayanlar biliyordur ki deprem anında ev içinde yer değiştirmeniz çok da mümkün değil. ben her oda için ayrı bir nokta seçtim hayat üçgeni oluşturabileceğim.


  • brakgn  (11.10.21 16:46:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.