[]

dune filmi tenet gibi patlar mı?

sb




 
Bence patlamaz. Çok büyük hype var dune için. Tenet'e her ne kadar sinemayı kurtaracak film gözüyle bakıldıysa da bu kadar hype yoktu. Kaldı ki pandeminin ilk yılıydı tenet çıktığında, her şey çok tazeydi, insanlar hala tedirgindi. Nolan acele etti.

Ama dune için aynı koşullar yok, daha olumlu.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (08.10.21 08:11:01 ~ 08:11:33) 
Kriter değil ama yine de yazayım.

Ara ara Imdb Top 250 listesine bakıyorum, ne değişiklik var diye. 104.sıradan giriş yapmış.
  • put it in your appropriate place  (08.10.21 08:36:48) 
izleyip beğenen çok. vilenvü abinin elinden kötü film çıkmadı, hatta bir önceki filmi olması lazım, blade runner 2049 tam bir şaheserdi (zaten şaheser olan ilk filmin gölgesinde kalacağı beklenirken).

onlar konuşur vilenvü yapar diyorum.
  • avianthem  (08.10.21 08:44:50) 
Tenet kadar patlamaz çünkü deneysel bir filmdi o. Ancak dune da ondan bir LOTR etkisi bekleyerek yükselenleri kontrpiyede bırakacak. Çünkü film yarım.
Henüz izlemedim ama ilk ilk kitabın hepsini kapsamadığını okuduğumdan beri kafama takılıyordu. Eleştirmenleri okuduktan sonra emin oldum.

Sinemaya gidicez baştan sonra müthiş bi hikaye izliycez diye beklemesin kimse o yüzden. Sanat yönetimi, oyunculuklar, atmosfer; bunlar şüphesiz etkileyici olacak. Ama film bittiğinde ee bu kadar mıydı, bişi olmadı ki doğru dürüst hissi gelebilir. Bu da meh etkisi yaratır.
  • Bruce  (08.10.21 09:22:42 ~ 09:44:25) 
@Bruce +1

Ek olarak Yüzük Kardeşliği de ilk çıktığında aynı eleştirileri almıştı. Bu tarz sağlam hikayesi olan filmlerde ilk film her zaman sinema seyircisi tarafından "zayıf olan" olarak yorumlanıyor. Oysa ilk film bir kültür oluşturma veya dünyanın temellerini atma görevi görüyor. Dune ileriki filmlerde çok iyi bir noktaya gelecek, ilk filmde biraz seyircinin pasını alması gerekiyor...
  • silverleaf  (08.10.21 09:34:09) 
bizzat yönetmeni patlayabileceğini söylüyor: www.digitalspy.com

vizyon günü ile aynı anda hbomax'ta yayınlanma kararından hiç hoşnut değilmiş.
  • bugungityaringel  (08.10.21 11:19:31) 
Başroldeki çocuğu sevmiyorum ben tilki yüzlü tipik fransız. Bu Timothy denilen çocuk sarkozy macron hepsi birbirine benziyor sinir oluyorum. Patlar gibime geliyor. Tenet’in talihsizliği pandemi dönemine rastlaması. Yoksa hangi nolan filmi bu şekilde boş geçilmiş. Robert pattinson’a kötü oldu o film, boşa kendini yordu ama neyse ki batman’i kaptı.


  • Hallegadola  (08.10.21 12:04:12) 
valla kitabın büyük bi fanı olan bi arkadaşımı hayalkırıklığına uğratmıştı.


  • bohr atom modeli  (08.10.21 12:24:29) 
Sinemadan o kadar sogudum ki, bu film icin bile gitmeyecegim buyuk ihtimalle.


  • cleric  (08.10.21 12:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.